Rollo Digital Alarm od Semy?

Co říkáte na tuto novinku?Má podle vás šanci nad klasikou-hlásič+swinger?
Autor diskuse: Mačař - Profil , 13.7.2011 kaprařina - náčiní, doplňky
7 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NJarda 2004 - Profil | Út 23.8.2011 22:12:25

Fascinující jev téhle diskuze je finanční diskuze o tom co kolik stojí a jak jde ušetřit a co kde je levnější v řádu stokorun. Ale kolik vlastně kaprař utratí za rok za palivo povolenky dálniční znánky krmení jak pro ryby tak pro sebe a spoustu dalších drobností už jako by vnímal jen málo kdo. Není pak tohle diskutování jen kapkou v moři financí prochytaných v průběhu roku? Vždyť je úplně šumák jestli to stojí tolik nebo tolik kdo chce si je koupí a kdo né tak utratí jinde podobnou částku nebo i víc.

NJarda Š. - Profil | Ne 21.8.2011 19:33:45

Halen >> Rollo + klasický pípák jde dobře použít a předpokládám, že se brzy stane dobrým zvykem WaM dávat pro jistotu obojí, aby jim to při záběru řvalo pěkně dvakrát.

NHalen - Profil | Ne 21.8.2011 19:07:36

Po přečtení diskuze by ti Skutečně Skalní měli použít Pípák Klasický kvůli vzhledu, Rollo kvůli funkcím, zadní pípák od Foxe kvůli tradici a došperkovat to pípacím klipem, do kterého se upevní vlasec a to všechny typy naráz. Pak bude Signalizace Dokonalá :DD

NPetr.J - Profil | So 20.8.2011 20:15:42

Ivo >> Děkuji za odpověď, ale nepřesvědčilo mě to. Musíš použít pravděpodobně speciální vidličku, možná ne, ale v normální bude docházet ke tření, takže musíš našroubovat tu vidličku a na ní potom přidělat rollo. Nepochybuji o tom, že to funguje, neberu v potaz to množství funkcí, to v dnešní době levné elektroniky není problém, ale... a těch ale, je z mého pohledu několik a v tom mi jistě každý trochu technicky přemýšlející člověk musí dát za pravdu. Když vezmu normální pípák, nebudeme mluvit o značce to není důležité, tak ke snímání pohybu vlasce dochází hned na vidličce a tak je to mnohem všestranější, dá se použít swinger, řetízkáč a klidně i normální policajt. Také přesnost sejmutí pohybu vlasce je lepší, než když k sejmutí pohybu dojde až v konci ramínka a v tom vidím zásadní problém. No a to, že to je všechno v jednom, no já nevím, tu vidličku musíš stejně nějakou použít a na to namontuješ teprve rollera, tak kde je ta výhoda. Vypadávání vlasce sice neznám, ale tech systémů, které dobře fungují je už docela dost, tak bych v tom nehledal zase takovou vědu. Nechci se nějak vnucovat nebo někoho přesvědčovat, že jsem objevil Ameriku, ale podívej se na moji fotku níže, tam mám swingery, které používám snad 10 let a není nic, co by se na nich mohlo polámat, nepovažuji to za geniální, ale pouze za dobře fungující doplněk pípáku. Jak říkám Rollo si kupce najde, ale není to žádný převratný vynález, spíše taková hezky vypadající hračka. Rozhodně to není něco, co by mohlo nahradit klasické pípáky.

Nvahaj - Profil | So 8.10.2011 12:37:04

Grasel >> Byla zde spousta záporných reakcí a hodnocení. Domnívám se však, že tato hodnocení byla od lidí, kteří to viděli jen na fotce a hned věděli, že to k ničemu není, je to drahe atd. Já osobně nelituji.

NUnca - Profil | Po 22.8.2011 8:36:56

Fishky >> Jak 2000 za dva. Kolik to teda stojí? Podle toho Braunstaru, co je odkaz na začátku, sou to dva litry za jeden. Nebo ne? Pokud by to stálo třeba okolo 2500kč za dvě Rolla + příposlech, tak to bych na zkoušku koupil. Ono to fakt nevypadá špatně. Ale takhle to vypadá že 2x 2200 za dvě Rolla + 1200 za příposlech, to se rovná 5600kč za celou sadu. Když vemu 2x Flajzar Ultracarp Sens + příposlech, tak su na ceně cca. 6000kč. A dá se říct že sázím na jistotu. Můj názor je ten, že to nevypadá špatně, je to celkem dobrej nápad, ale za 5600kč za sadu by na tom nesmělo být napsany Sema. :-)

Ntoorek - Profil | Ne 21.8.2011 19:49:46

Batuta >> Kdesi jsem se tu setkal i s pojmem předpičkáč, to by teprv bylo to pravé. :-D

Njudas.d - Profil | Ne 21.8.2011 19:02:40

vahaj >> já bych to asi nějak neřešil,ale za tu cenu bych do toho nešel.

NPetr.J - Profil | Ne 21.8.2011 15:40:37

vahaj >> Při použití pípáku jde vlasec nejdříve snímacím zařízením pípáku, je jedno na jakém principu a teprve potom na swinger. Někdy stačí opravdu jenom zachvění a dochází k zaznamenání pohybu, někdy je to až otravné, ale od toho je regulace. No a u rolla to jde nejdříve přes vidličku a teprve potom na to snímací zařízení rolla, takže to nemůže být tak přesné. Většinou to asi na chytání kaprů stačí, veliká citlivost vzhledem ke způsobu braní kapra není ani potřeba. To ale nic nemění na tom, že mi rollo připadá jako hloupost.

Nfoxxx - Profil | Ne 21.8.2011 9:49:28

Ivo >> Ivo ta Tvoje "láska" k věcěm od firmy Sema,jen náhoda a osobní oblíbenost?Stačí kliknout na Tvoje fotky a hned je vidět Sema Magneto,Sema prut,Sema naviják,tričko Sema,Sema Brolly,Sema bivak,Sema spacák,boilie Quantum Radical (které dováží Sema) a teď i to Rollo.
Jsem si taky myslel,že jsi tester a "vývojář-konzultant" Semy...

NFishky - Profil | So 20.8.2011 22:15:40

Ivo >> ty máš něco s firmou Sema, nebo ses podílel na výrobě toho pípajícího swingru? Nějak nechápu, proč ho tady tak stůj co stůj obhajuješ.

NJarda 2004 - Profil | So 20.8.2011 22:03:12

Petr.J >> No právě si trefil pudla na komoru každý si vybíráme to, co nám svědčí pro mne třeba Flaizar od dob kdy se pároval příposlech ze sousedem nesmí na stojan ani náhodou. A proto i Rolo si najde cestu k těm, co na něj nedají dopustit a bude jim sloužit podle představ. A co se Denimů týče tak jejich nastavení citlivosti je tak široké že mnoho výrobců hlásičů by se mělo učit od těchto mašinek. A co se pípání týče tak to většinou není chyba hlásičů ale rybáře co neumí nastavit to, co si koupil a ono to nastavení není zrovna jednoduché.

NSNOW - Profil | Pá 19.8.2011 21:00:30

neni lepsi si za 2300 koupit delkima? nez tohle.. jak to nazvat.. rolo :-D

NPetr.J - Profil | Pá 19.8.2011 20:41:54

Ivo >> Ta rohatinka bude mít i osvětlení, no to je teda bomba, takže baterky do toho zařízení a ještě druhé do rohatinky, nebylo by lepčí dát dopředu pípák, ten noční osvětlení má, snímá pohyb vlasce v podstatě dokonale a tohle monštrum tam mít jenom jako takový druh swingeru? Odhaduji že cena té specielní rohatinky bude někde na úrovni ceny střední třídy pípáků :-)

NIvo - Profil | Pá 19.8.2011 10:51:13

poky82 >> Nemyslím si, že jeto drahé. Když uvážím, že v polstrovaném obalu dostanu swinger s patentovaným zámkem (podle mého názoru je tento zámek nejlepší z těch, jaké jsem kdy používal) - současně signalizátor vybavený všemi možnými regulacemi, informačním displyem a integrovaným vysílačem- tak dle mého ta cena odpovídá.
Samozřejmě chápu úvahy a rozhodování v rovině - musím mít takový hlásič ? mohu na něj vyčlenit finance? atd. Na druhou stranu mám informace o poměrně slušném prodeji Rolla, tak netuším, zda se bude v nejbližší době posouvat jeho cena směrem dolů..:-) Ale - kdo ví ?

NMartin... - Profil | Pá 19.8.2011 8:12:22

Mačař - >> jeví se celkem zajímavě, ale raději dám přednost klasickému hlásiči a či několika swingerům, které vlastním a to vždy při konkrétní situaci lovu. Někdy použiji řetízkáč, někdy MK2 a někdy Illuminated, který používám díky pružině na vyvážku.

NMilhauz - Profil | St 17.8.2011 8:50:04

Semu nebrat,a už vůbec né elektroniku,s hlásiči minimag mám tragické zkušenosti.

Nminnow67 - Profil | St 17.8.2011 8:47:46

Ivo >> Chápu, že některé vybavení je určeno konkrétní specializaci a rozhodně to rollu nevyčítám. Jen jsem se snažil zvážit výhody a nevýhody této koncepce oproti klasickému signalizátoru. Samozřejmě jsou rybáři, kteří jsou ochotní investovat a pro různou rybolovnou techniku pořídit různé vybavení. U spousty vybavení to ani jinak nejde, ale zrovna v případě signalizátorů dá, podle mého názoru, hodně lidí přednost univerzálnosti použití. Osobně znám několik lidí, kteří signalizátory používají opravdu velmi variabilně.

Nminnow67 - Profil | St 17.8.2011 7:45:31

Ivo >> Ty to bereš z pohledu kapraře, já z pohledu rybáře.

Nminnow67 - Profil | St 17.8.2011 6:50:26

vahaj >> :-) To si citoval údaje od výrobce. Opravdu to funguje, že potáhneš vlasec před prutem o 2 cm a signalizátor spustí? A žádné výhody oproti klasice si neuvedl. Já uvedl několik faktických nevýhod.

Nminnow67 - Profil | Út 16.8.2011 9:18:59

Signalizátor klasické konstrukce má variabilnější využití. Lze ho použít při lovu dravců, nebo třeba před špičku feederu. O citlivosti lze jen spekulovat, dokud to člověk nevyzkouší, ale podle konstrukce se domnívám, že zařízení nebude zrovna patřit mezi ty nejcitlivější.
Osobně nejsem příznivcem multifunkčních zařízení, podělá se jedna část a nemám nic.
Nevidím na tom nic, pro mě přínosného.

Docela mě pobavily připomínky k ceně :-) :-) Připojím se a apeluji na české stavební společnosti, aby zohlednili kupní sílu občanů ČR a stavěly rodinné domy za cca půl mega. :-) :-)

NŠlapeto - Profil | Po 15.8.2011 21:36:45

wena >> takže další zbytečná chujovina, a jestli je na tom kvalitně stejně, jako ostatní elektronika od Semy, tak i vyhozené peníze :))

NŠlapeto - Profil | Po 15.8.2011 21:20:31

On to za chvíli někdo obšlehne, jako obšlehává sema a bude levnějc :o))))

NJarda 2004 - Profil | So 16.7.2011 20:57:00

Mačař - >> Nevím jestli tohle bude nějaká revoluce a podle mne pokud nebude cena přijatelnější tak upadne v zapomenutí. Hezké ale v dnešní době nic tak převratného.

Ndosec - Profil | So 16.7.2011 17:42:41

Mačař - >> vypadá to zajímavě jen jsem zvědav jak to bude se spolehlivostí.Pípáky od této fy. zrovna tímto vyhlášené nejsou.Domnívám se,ale že klasika(pípák-swingr) to napozná,že je něco takového na trhu zvláště výrobci zajetých značek a pochybuju,že budou měnit ti co u nich kupují :-))

NStar-Lab - Profil | Pá 15.7.2011 22:30:45

Tak tuhle věcičku bych velmi rád našel třeba na Vánoce pod smrkem,ale nevím....je to podle mě dobrej výrobek,jen bych managment Semy prosil,ať si trochu v hlavě poskládá to,že nejsou nikde na západě ale v CZ,tím tedy apeluji na cenu,jinak všem ze Semy-klobouk dolů,skvělá věcička-holt pálí Vám to,ale co se týče ceny-2199Kč-styďte se.....