světový rekord štiky obecné

Nevíte náhodou někdo, jaký je oficiální rekord štiky obecné. Když byste třeba byl někdo registrovaný na stránkách IGFA mohl byste se mi tam podívat, já tam registrovaný nejsem, protože za to chtějí nějaké dolary:)
Autor diskuse: Metlík - Profil , 14.12.2007 dravci - druhy ryb, rekordy

elhierro - Profil | Ne 16.12.2012 17:15:07

mannice >> Jelikož jsi mne vyzval k vyjádření, ještě jednou vstoupím. Pak už jedině přes SZ (jednu jsem Ti už poslal, nereagoval jsi).

Vypadá to tak, jako by Ti vadilo, když se objevuje čím dál více důkazů o jeho počínání. Já JV nic osobně prezentovat nemusím, on to jistě ví. A já na rozdíl od něj nejsem v pozici, kdy bych měl obhajovat své nedůjstojné počiny. On je v pozici, kdy mu stovky rybářů vytýkají jeho až nechutné výmysly. Proč jednou nevysvětlí, jak to bylo na Efttexu v Praze s uloveným sumcem na Císařské louce? Nikdy nic totiž nemůže přiznat, byla by to umělecká sebevražda. To asi nechceš pochopit. A když už mu někdo položí otázku "na tělo", prohlásí, že k tomu se nebude vyjadřovat. On je mi ukradený, nejsou mi ukradený děti, které mu věří. Ale to jsem psal níže. A jestli Ti vadí, že tvůj idol má odpůrce, tak se s tím musíš smířit, jako já jsem smířen s tím, že má obdivovatele. Jeho obdivovatelé mají stále dokola jedinou argumentaci - závist. Myslíš, že mu lidé - kritici opravdu závidí? A když se předloží jasný důkaz o fikci (viz ten háček u štiky), tak mlčí, nebo okolo sebe jen kopou. Proč Ty k tomu něco neřekneš?

Jo a jinak to video je zřejmě natočené na vodní nádrži Římov, což je zdroj pitné vody pro České Budějovice a okolí. Nádrž je v CHKO a je na ní rybolov zakázán. Proč to video třeba není na točeno na Orlíku? Protože buď by mu tu štiku zase museli přivézt v kádi (jako toho sumce na Císařskou louku), nebo by tam seděl ještě dnes a čekal na záběr. Já osobně ocením každého, ale pokud má své úspěchy založené na poctivé práci a čistotě. Naivní viď? Jinak určitě něco umí, ale kazí si vše tou show, rádoby světovostí a teatrálním vystupováním.Toť vše.

OG - Profil | So 15.12.2012 19:43:39

elhierro >> Kubík je prostě rybářský Bůh. Když jde na dírky tak každá štika má přes metr a Kuba to ví ještě dřív než ji vytáhne. Akorát u té první měl asi problémy s háčkem protože se štice furt přepichoval z levého do pravého koutku.

elhierro - Profil | Ne 16.12.2012 17:52:32

mannice >> Tak naposled kolego a stručně. JV kritizuji již několik let, to ještě patronem FF nebyl. Takže FF s tím nemá vůbec nic společného. Měj se a užívej si života plného lží, podvodů a fikce. Zřejmě Ti to nevadí. NA MRKu ani na CHYTEJ nejsou skutečně lidé krátkozrací a ani nejsou naivní. To hlavně. JV se kritizuje tady i u sousedů. A už jsem Ti říkal, že jestli chceš, můžeme komunikovat přes SZ. Ale na rozdíl ode mne, Tobě jde asi o popularitu, že píšeš stále veřejně.

PS: Celý svět ví, že David Coperfield je iluzionista a nikomu to nevadí. Je obdivovaný a slavný a nikdo nezkoumá, jestli Čínskou zeď nechal zmizet či ne. Lidé se prostě baví a je to správně. Až bude JV mít status iluzionisty, budu ho také respektovat. Ale jako rybáře NE.

elhierro - Profil | Ne 16.12.2012 12:45:18

Jarda Š. >> Jardo, jsi zkušený rybář a dobře víš, jak to je. On není filmař, na to má štáb. A štáb není moc dobrý, když si nepohlídá detaily ve filmech (záměny prutů, háčky v tlamě ryby, plastová židle v džungli atd.) On je tedy herec - rybář. Už jsem kdysi zmiňoval, že dost umí. Ale škodí si tím, že je právě ten showman. Rybolov není o show! Nebo ano, má tady někdo rybolov jako show? Hlavně dětem je potřeba předkládat skutečné příhody od vody, ne show. Ota Pavel to uměl a byl showman? Děti pak získávají zcela zkreslený pohled na rybolov. Ono to v prvopočátku vypadá tak, že děti k rybolovu přivede. Ale děti pak zjistí, že tak "úspěšní" jako on nejsou a rybařina je záhy přestane bavit, protože se nedostavují ty výsledky v podobě ulovených ryb. Můj kamarád má syna, 8 let. Někde viděl s JV DVD a hned si přál k Vánocům prut. Jak to skončilo? O prvních prázdninách rybolovu zanechal, protože na Berounce nechytil ani čudlu, natož tu vysněnou mega rybu, které on na videích tahá jak na běžícím pásu. Takže v konečném výsledku je jeho práce kontraproduktivní. Co myslíš? Je to dobře či špatně? A většinou ve filmech je uvedeno, že děj, jména atd. je smyšlený, pokud je tam nějaká podobnost, je to čistě náhoda. Takže takto má tedy být popsán jeho každý film s dodatkem. 12+

A už opravdu jdu. :-)

Jarda Š. - Profil | Ne 16.12.2012 13:43:40

elhierro >> Štáb pochopitelně má, ale není jen hercem, ale je i scénaristou, režisérem a producentem. Jestli jeho práce je přínosná pro výchovu mladých rybářů, to si netroufám posuzovat, ale rozhodně nemůže nahradit výchovu k rybaření v rodině nebo práci vedoucích rybářských kroužků.

Speciland feeder - Profil | Po 14.5.2012 18:19:29

Tadle má prý údajně 156cm!!

elhierro - Profil | Út 18.12.2012 18:10:50

Ryby jsou zdravé, tak proč je nemít na talíři, když uznám za vhodné, že míra je odpovídající. Klidně přiznám, že jsem "zmastil" okouna 53 - lahůdka, štiku 98 - také výborná, amura 88 - výbornej a candáta 92 - ten byl pro gurmány. A jedl jsem uzeného kapra 86, kterého ulovil soused a byl vynikající. Já osobně bych si třeba kapra nad 80 nevzal. Zrovna tak neberu candáty pod 55, štiku pod 60, okouny pod 35, amury pod 60 atd. A ještě jsem opoměl sumce. Mezi 90-160 si ho klidně vezmu, jen bych ho musel chytit. Ryby do mrazáku necpu, nikomu je neprodávám, vezmu to, co mám pro okamžitou spotřebu. Nejsem zastáncem CH&P, ale ani masařiny. Pro někoho asi špatně. Ryba je sice živý tvor, ale to jsou i krávy, prasata, ovce a další a také se nikdo v řeznictví nerozčiluje. A fascinuje mne jedna věc. Znám zapřísáhlé CH&P a pak vyjedou do Norska a domů si přivezou hromadu ryb. Proč? Jaký je rozdíl mezi mořem a třeba Labem? Nebo je rozdíl v těch rybách? Kapř cenu života má, tuňák ne? :-(

Jo a abych omezil "popadání" (úhyn) malých ryb, hlavně céček, nechytám je na rybičky. A když, tak na rybičku, která má alespoň 12 cm.

nofish - Profil | Út 18.12.2012 15:58:05

S&F - pescador >> záčínám být řekněme "netolerantní" k takhle debilním názorům. Ryba není kamoš. Ryba je žrádlo, oběť lovu. Když ji dokážu ulovit tak abych jí neublížil, tak ji klidně pustím, protože se na mě smutně dívala. Ale nějaké kecy o trofejích... Trofejní štika jde na pánev a není na tom nic divného. Srnec jde na guláš, divovepř na kousky do sáčků do tesca, jelen do restaurace ... a nikomu to nevadí... :-)
Pokud jde o ty trofeje. Známe přece českého člověka. 99% těch uřvanců nejde o to že někdo sežral velkou rybu, ale o to že si myslí, že tam dojede a chytne ji taky...

Poušťák - Profil | Út 18.12.2012 14:12:33

xxlrybář >> tak to jsi měl smůlu a chytil jsi komunistu..o))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 18.12.2012 14:06:32

elhierro >> Podle průzkumu agentury Reuters se čeští rybáři v citlivosti a emočních prožitcích umístili těsně před těhotnými ženami

Jarda Š. - Profil | Ne 16.12.2012 12:36:28

elhierro >> Vágnerovi jeho světové reordy vesměs nikdo odebrat nemůže, protože si je sám udělil. Nedovolil bych si tvrdit, že JV není dobrý rybář, ale především je to filmař a šoumen.

elhierro - Profil | Ne 16.12.2012 12:24:37

Jarda Š. >> Tak ještě jednou se vyjádřím. Máš recht a vlastně jsi rozkryl pravdu. JV není dobrý rybář, JV je skvělý herec. Bravo kolego! Už tedy nezbývá nic jiného, než mu odebrat všechny světové rekordy. Lance Armstrong také o ně přišel, protože podváděl. Tak a máme jasno, JV je herec. Budeme ho nominovat na Oscary za hlavní mužskou roli.

šeptal - Profil | So 15.12.2012 20:45:03

Rybatorstr >> Já nezpochybňuju jeho schopnost zachytat pěkný ryby. Ale meju mu hlavu za tu estrádu a blafování kolem. O protekční podpoře nemluvě. Jinak by se sotva stal poradcem ministra, když má jen základní vzdělání. Nikde jsem totiž nenašel ani zmínku, že by dodělal nějakou střední. Naše zemědělství už je na kolenou, ale pod tímhle pseudovedením bude na hubě obratem.

elhierro - Profil | So 15.12.2012 20:34:05

Romlinson >> Ne háček, blonďák je mazec. Podvod za podvodem!

arnošt - Profil | So 15.12.2012 19:32:46

Největší pašák je stejně Kubík...Tuhle chytil jen tak mimochodem před snídaní. ;-)

bajox - Profil | Po 6.12.2010 11:52:34

Taky hezká.Kdo četl něco od Luskáče,tak má jinou představu o štikách.V Rusku se na štiky na jaře chodilo s kulovnicí nebo se bodaly večer z loďky při umělém osvětlení!

Pavol sk - Profil | Út 17.8.2010 21:51:46

Neco sem našel aj já .Slovensko L.Mara. 160cm 25kg

chavez - Profil | Út 18.12.2012 21:29:25

elhierro >> Jsme v diskusi,světový rekord štiky obecné.Zastávám názor,že na lov trofejních ryb,by měl být rybář připraven.Mimo jiné patřičným vercajkem!Je volovina jít na kance a pro radost z lovu,do něho střílet vzduchofkou,toť má reakce na ten slabej vlasec atd.

elhierro - Profil | Út 18.12.2012 19:43:11

Vash >> Vždycky říkám pouštěčům. Co kdyby tě u oběda, když si mlaskáš nad řízkem, napálili hák do tlamy a heverovali tě od stolu pryč. Pak tě vyháčkují, polijou clinicem, vyfotí se s tebou, dají ti pusu a zamávají ti na rozloučenou. Kdyby ta ryba mohla, kopla by pouštěče do prdele.

Vash - Profil | Út 18.12.2012 19:09:34

nofish >> No mr. Vágus je kapitola sama pro sebe!! Tak je to rybo LOV! Člověk je od přírody lovec... Tak co si budu hrát na "sportovce"?? Prostě lovim, že mi to baví a mam z toho úlovek, maso. Mě příde, že je to takovej tredn, moda bo jak se tomu nadává? Chytam a pouštim. Jak píšeš, myslivec, když střelí tak to těžko pustí. :o))) A komu se to nelíbí ať okopává ercteple.
Tak schválně! Proč pánové k tý vodě chodíte?? Utíkáte od rodiny do klidu? Nebo si jdete ukojit lovecký vášně???
Fix asi vám na to založim forum. :o))))

osprey - Profil | Út 18.12.2012 19:07:35

Mě vadí jedna věc - spousta lidí si myslí, že když se ryba pustí, tak je všechno dobrý. Nikdo neřeší všechny ty vyválené, otlapkané, potrhané, sedřené a jiné chuděry, které nakonec přemožitel slavně vrátil vodě.

Pouštím obrovské procento ryb, ale občas mám na rybu chuť a občas nějakou poškodím natolik, že ji radši vezmu.

Taky mi lidi říkali, že když jsem útlocitnej ve vztahu k rybám, tak ať je nechytám. A já je opravdu často prostě nechytám, nebo si ten lov tisícerými způsoby komplikuju. Počet ulovených ryb pro mě ztratil význam. O tom to není.

bart.bm - Profil | Út 18.12.2012 18:49:02

elhierro >> no jo ale my jsme ve výhodě oproti myslivcům.ten jak ji prožene kulí už ji nepustí z5 my máme na výběr jestli si rybu nechat nebo pustit a dle mě je na každém jak se zachová a ostatní by to měli respektovat pokud je horní míra u kapra tak by měla být i u dalších ryb bez rozdílu ač jsem převážně kaprář tak tohle velebení téhle ryby mi začíná být proti srsti.každá trofejní ryba je krásná a ne jen ten přitroublí kapr co když na to příjde sežere všechno ale nekteří jedinci z něj dělají boha

S&F - pescador - Profil | Út 18.12.2012 15:51:44

nofish >> Tak to jsi nyní zabil :))))))

nofish - Profil | Út 18.12.2012 15:49:12

xxlrybář >> až si budeš dávat v hospodě srnčí guláš, nejez ho. Mohl být z trofejního srnce, kterého někdo střelil a hlavu si nechal vypreparovat.

Chosé 2 - Profil | Út 18.12.2012 15:27:56

xxlrybář >> Matěji, zadal jsi svými slzami zdejším zkušeným mrkařům prostor na fórky. Oni ale mají větší a různé zkušenosti, které je k tvému pohledu na trofejní hlavu ze štiky opravňují.
Těžko se dá prokázat, že tato štika a spousty jiných dravců po vrácení do vody vesele plavou dále.
Mají ničím nesmazatelné právo si takovou rybu přivlastnit.Už jsem z vody viděl vylovit pár velkých mrtvých štik, candátů, okounů na revíru s horní mírou. Letos např.124 cm štiku, kterou porybný zahrabal. Na Jizeře v čisté vodě několik zachycených padlých okounů.
Větší problém bych viděl právě zde na Mrku prezentované zábavě v lovu a následným puštěním candátů. Takový normální rybář, který ryby bere si chytne své dva candáty a jde domů, když se do nich trefí.
Taková parta chytopoušťáků, když se do nich trefí na velké vodě, jich dokáže popíchat a poškodit dost velké množství. Myslíš, že všichni přežijí? Já si to nemyslím a hodně zkušených rybářů také . Tak tady příště nebul jako Chytopouštěč pro nějakou trofejní štiku...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 18.12.2012 13:56:10

afjee >> On je v podstatě český rybář velmi emotivní člověk. Chodí do přírody, chrání kapry a píše básně. Není divu, že se rybář rozpláče kvůli kdejaké prkotině

rybomil - Profil | Po 17.12.2012 12:35:43

Blažík >> a Holandsko 19,5 kg ??? pcheee, když jsem byl ve Vlietlandenu, už tenkrát tam v klubovně visely fota několika štik 20kg+ a to se psal r. 1994

Soulfish - Profil | Po 17.12.2012 12:16:12

Chosé 2 >>štika je to luxusní a líbí se mi, že je tam jaksi jen rekord v jedné kategorii štik

úvaha bokem - by mě zajímalo, proč se kapr dělí na:
"kapr šupináč"
"kapr lysec"

nevysvětlí mi to někdo? nejlépe racionálně..

a zajímalo by mě ještě, jestli se to bude dělit i na :
"kapr pětiletý"
"kapr pěti až desetiletý"
"kapr deseti až dvacetiletý"
atd

následně, aby kategorií nebylo málo, by se to dalo rozdělit podle lovce na:
"mladší žáky"
"starší žáky"
"dorost"
"muže"
"veterány"
+ to stejné u žen

Rybatorstr - Profil | Ne 16.12.2012 17:29:20

elhierro >> Kašli na to :-)) Pár takových videí tu bylo, kde byly nesrovnalosti viz nyní ten ,, přelétavý ,, háček. Někteří zastánci JV prozřeli a uznali, že to nějak nesedí. Zaslepení ( bez urážky ) to prostě vidět a pochopit nechtějí. Viděli jsme své, i fotky proběhly médii, kde se řešily rekordy i věk..... Mistr se nechtěl vyjádřit, budiž...... Jdeme od toho.

solich76 - Profil | Ne 16.12.2012 17:23:57

bart.bm >> ty jsi taky myslím pěkný krmelec )))))) nechceš nastoupit jako redaktor do časopisu AHA ))))))))))

Rybatorstr - Profil | Ne 16.12.2012 8:15:28

elhierro >> Jak říkáme my : Na každou svini se voda vaří...

eXecutor - Profil | Ne 16.12.2012 0:42:16

CHaP >> na slovensku su aj vacsie chytene. Bud je to stara sprava odkial to mas alebo to este nezverejnili. Ale viem o stuke unas 140cm aj nejake cm...

elhierro - Profil | So 15.12.2012 21:10:14

Rybatorstr >> Vysvětli pak dětem, že ty ryby prostě ve vodách nejsou. Jsou to v podstatě ryby ze ZOO, které mu vozí v kádích k těm jeho estrádním vystoupením. I ta štika z toho videa byla přivezena v kádi společně s potápěčem co to točil. :-) Jen ten hák nějak nechtěl držet. A pitomci si spletli levou s pravou.... :-)

Rybatorstr - Profil | So 15.12.2012 20:52:26

elhierro >> :-))) Tak mi to přijde, že ho nemáš rád, je to možné ? :-))

elhierro - Profil | So 15.12.2012 20:50:53

Rybatorstr >> Plachej jsem já, když vidím jen na mžik jeho xsicht a slyším ten buznovskej hlas typu: ta je velká...... On nemůže přeci chudit kudlu 50 cm, musí mít alespoň přes metr.

elhierro - Profil | So 15.12.2012 20:44:33

Rybatorstr >> Jestli ho vůbec má... :-) Protože kdyby ho měl, tak by určitě měl největšího na světě a byl by držitelem dalšího svěťáku. :-)

elhierro - Profil | So 15.12.2012 20:41:58

Rybatorstr >> Rybí peklo? Budou ho všechny ryby tak krutě ždímat, až z něj poleze kaviár. Samozřejmě v takové velikosti, že to bude zase světový rekord.

elhierro - Profil | So 15.12.2012 20:40:43

Turňa >> Jelikož byl viděn na jedné chráněné vodě u ČB, tak jistě ministerskou povolenku má. Ale to je mi vcelku jedno, jde mi o ty podvody, kterými jsou "krmeni" NAŠE DĚTI!

šeptal - Profil | So 15.12.2012 20:37:50

Já se na to snad radši ani nepodívám, nebo bych se rozhořčil a zase bych se do něho obul. A pak bych byl nařčen ze zaujatosti a závisti. :-)

Romlinson - Profil | So 15.12.2012 20:32:43

OG >> ten háček to je mazec :-)

nofish - Profil | So 15.12.2012 20:27:44

OG >> :-)

OG - Profil | So 15.12.2012 20:26:47

nofish >> Omlouvám se, dám si před spaním 6x Kubonáš :-))

nofish - Profil | So 15.12.2012 20:25:28

OG >> pochybuješ o pravosti slova božího, taky o jeho chování a to se nedělá :-)

kritik - Profil | So 15.12.2012 20:23:23

OG >> Safra, jak to ta štika přehodila, ten háček? Dobrej postřeh, pane :-)

elhierro - Profil | So 15.12.2012 20:15:18

arnošt >> Co je to za revír? To nevypadá na soukromák? A pokud mne paměť neklame, na svazových revírech je lov pod ledem povolen na kanále v Račicích. A tohle Račice nejsou.

arnošt - Profil | So 15.12.2012 19:57:15

elhierro >> Na týhle se jenom rozcvičoval,ta měla jen ostudných 141 cm.Tu jistě ani nevážil a mrzutě jí hodil zpátky...

elhierro - Profil | So 15.12.2012 19:55:18

OG >> Chce se mi opět zvracet. Štikyasi přehazuje hák z levého koutku do pravého, jako totální hulič cígo. Tuhle fikci mu žerou jen děti. Je mi jich líto.

elhierro - Profil | So 15.12.2012 19:36:12

S takovou čudlou se blonďák vyfotil? Určitě svěťák má jinou hodnotu a vlastní jej jisto jistě zase blonďák. To je mistr světa v čáry máry. :-)) Jo a to ji chytil na tu petrolejku, co je na fotce? :-)))) Nebo ji ukecal a štika sama vylezla z dírky. Kam se sere Chuck N.

šťovíček - Profil | Pá 16.12.2011 19:29:20

Pedro1 >> Pokud ji viděl Netipa tak je to pravda :))

Minnow - Profil | Pá 16.12.2011 19:22:30

Metlík - >> Zdravim,nepotřebuješ být registrován na IGFA, ale chce to umět anglicky :)

Pedro1 - Profil | Pá 16.12.2011 19:15:57

Malšínec >> Segoves - 16.12.2011 19:11:01 >> Na Labi u Pardubic je jedna a ta má lehce přes pět metrů.Zeptej se Netipy,ten jí taky viděl.

Paulus - Profil | Pá 16.12.2011 19:12:15

Malšínec >> Segoves - 16.12.2011 19:11:01 >> Mno votom nic - taky měřím tři metry ...

Xanda - Profil | Út 2.8.2011 9:41:10

V Rusku je možné všechno, tato je ulovená v roce 1968 a podle mých výpočtů má až 280 cm. Otázky jsou na snadě. Fotomontáž??, Neúměrně malá hlava k tělu ??? Jak to ty joudové mohli vyndat z vody????

LukeS - Profil | Ne 12.9.2010 13:58:47

Huli >> ta je nějaká divná, není pokřížená s krokodýlem?

[eXecutoR] ® - Profil | Čt 27.8.2009 15:45:34

tiez som neco nasiel na internete pekna stucka :-)

R3MMY - Profil | St 26.8.2009 23:22:37

Vase zprava