Zpět k revírnímu hospodaření?

Vzhledem k všeobecnému lamentování na kvalitu a četnost obsádky otevírám diskusi, zda by ku všeobecnému prospěchu rybařiny v Česku nebylo od věci obnovit revírní způsob hospodaření a za jakých podmínek. Prosil bych pouze slušné a nezaujaté pohledy na tuto problematiku. Co by to přineslo, co by se tím ztížilo či zamezilo, a jak by bylo možno napasovat tento způsob do dnešních podmínek. A v neposlední řadě zda jste pro či nikoliv.
Děkuji
Autor diskuse: Bacha - Profil , 7.12.2014 všeobecné - RŘ, MO, svazy
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nfotojakes - Profil | Út 16.12.2014 21:58:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RST >> Ze svazohlediska to může znít pošahaně, ale byl bych raději kdyby tekoucí vody obhospodařoval jen stát a nebylo možné něco takové.

Nfotojakes - Profil | Po 15.12.2014 16:19:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dle mého se sloučením pod společný rybolov zpřetrhal vztah rybářů k vodám a na tom to celé stojí a padá. Tím že všechny vody jsou všech, si jich rybáři neváží a proto to kolem nich tak vypadá. Tím myslím bordel, poškozování přírody, drancování některých jedinců a především lhostejnost té slušné majority rybářů, kteří dělají, že nevidí kdo to dělá a mlčí.

Pokud budeme mluvit o hospodaření, tak problém je v tom, že svou úlohu stát, jako držitel práva k hospodaření přenechal soukromým subjektům (svaz je soukromý subjekt, spolek, nebo jak to chcete nazvat), které ke svému přežití potřebují hlasy a peníze svých členů a ty získají tím, že budou poslouchat poptávku rybářů. Většina rybářů však nad rybařením nepřemýšlí tak, že by bylo vhodné pečovat o naše původní druhy a společenstva v našich vodách, prostě si chtějí jen co nejlevněji a co nejvíce zachytat.