Francie - Rainbow, Cassien, Orient

Kluci, chtěl bych se zeptat, kam do Francie a jestli někdo má zkušenosti tady s těmi jezery? Příští rok se chystám na Cassien, tak raďte. Děkuji za rady ... a prosím vás, nepiště sem krávoviny ... Díky.
Autor diskuse: Enigma - Profil , 13.2.2009 kaprařina - ostatní

Kam byste mi doporučili jet?

A) Cassien32%

B) Ranbow24%

C) Orient44%

Od 13.2.2009 hlasovalo 131 čtenářů.

Hope - Profil | St 6.3.2013 10:09:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Francie ruší povinnost mít ve voze test na měření alkoholu (25. ledna 2013) převzato rozhlas.cz

Alkohol tester už nebude při jízdě do Francie zapotřebí. Ministr vnitra Manuel Valls toto opatření zrušil. Přinejmenším do doby, než se v jeho prospěch vyjádří Národní rada pro bezpečnost silničního provozu. Alkoholtestr měl být součástí povinného vybavení každého vozu od prvního března.
Čeští řidiči se po alkholtestru obvykle sháněli hned u první čerpací stanice na území Francie. Jako součást povinné výbavy ho ministerstvo schválilo před půl rokem.
Řidiči ale měli být pokutováni, v případě, že by jim chyběl, až od března. Manuel Valls však tuto povinnost zrušil. „Chci si být úplně jistý, že to má pro řidiče má nějaký smysl. Než budeme mít v ruce jasné důkazy, že je to prospěšná věc, tak prozatím rušíme povinnost mít alkoholtestr ve voze,“ prohlásil ministr vnitra.
Valls zároveň potvrdil, že počet obětí za volantem za uplynulý rok klesl v porovnání s rokem předchozím o osm procent.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/francie​-rusi-povinnost-mit-ve-voze-test-na-mereni-alkoholu​--1166506

Ondra (tloušťák) - Profil | Čt 17.1.2013 17:43:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hope >> Loni jsem byl ve Francii 5x a ani jednou jsem naštěstí kontrolu od policie neměl. Prý stačí i jejich jednorázový z benzínky za 1E. Já si koupil v Evě nějaký cca za 300,- a spoléhám na to, že to stačí :))

Tóno - Profil | St 12.12.2012 23:31:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

karlosivo >> Cena je 500eur na tyzden cez madara ktory rezervuje raz za rok cele jazero tusim na 2 tyzdne a potom predava listky... Normal cena 500 na dva tyzdne + osobna rezervacia

Rangemaster - Profil | Čt 3.9.2009 0:16:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma >> Tady máš překopírovanou část zápisu, který jsem sem psal někdy minulý rok. Chytal jsem tam pár dní minulou sezonu.
Madine je hodně specifická voda. 1200ha a přibližně 800ks kaprů. Váhový průměr někde kolem 15kg. Neskutečný množství obřích cejnů a línů (není problém je chytat pro zábavu ve velikostech do 80cm, ale jsou tam i větší, rekord v línovi - 6,5kg). Chytání strašně znepříjemňuje vodní tráva (nějakej "speciální druh"), přes kterou se musí pokládat vlasec při vyvážce (je fakt všude, vyhnout se jí je prakticky nemožný). Je tak hustá, že po ní bez problémů chodí volavky a ostatní hnusy s křídlama.

Pro běžný chytání na tomhle jezeře - míst pro noční rybolov je tam zhruba 20-30, z toho jenom někde se chytat skutečně dá. Povolenka stojí asi 90E na osobu + na velkym procentu míst se připlácí 200E na týden (privátní místa). V sezoně je velkej problém se tam dostat a sednout si na aspoň trochu rozumný místo. Většina míst je plná a některý fleky jsou tak blízko u sebe, že jeden rybář (4 pruty) zabere třeba 2-3 místa na břehu.


Když se podíváš na místa, ze kterých se během závodů chytá nejvíc ryb, zjistíš, že většina z nich jsou fleky, kde je po celej rok (samozřejmě kromě WCC) zakázaný noční chytání (tzn. že tam prakticky nikdo kapry nechytá) nebo jsou to přímo zakázaný oblasti, kde se přirozeně kapři zdržujou.

Miras - Profil | Po 16.2.2009 8:47:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takže tady jsou informace, které so objevily v únorovém čísle Carpworldu. Prakticky tam není nic, co by tu už nezaznělo:
"Již od letošního roku má dojít k celkem zásadním změnám v pravidlech rybolovu na Cassu. Důvodem je změna ve vedení místní rybářské organizace. Co se chystá?:
1) noční rybolov bude povolen jen přes víkend.
2) o nočních zónach během pracovního týdne se neuvažuje - viz pouze bod 1)
3) každý rok bude uzavřeno jedno z ramen - hájení.

Další zprostředkovaná zpráva hovoří o tom, že dva legendární cassienští kapři jsou po smrti - Timotei a Stella."

Konec hlášení.

anakonda - Profil | Ne 15.2.2009 16:14:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

cerrtik >> Napiš mi které výrobky se Ti zdají drahé.Já myslím,že jsou stejně tak drazí jako ostatní.Někde levnější a někde také dražší.Já jsem si u nich koupil před rokem nepromokavý oblek Rain fish.Na první pohled pekelně drahý 6800Kč. Bunda,kalhoty s laclem a kšandami.Před tím jsem měl něco podobného od konkurenční německé firmy.Ale to promokalo a pařil jsem se v tom.Stálo to něco mezi 4-5000Kč.V tom Rain fishi se nepařím,nepromokne,neprofoukne a na zadku má v kalhotách neoprenovou vložku,Takže když si sednu do vody,nebo když prší a déšť stéká po zádech pod zadek,tak jsem pořád v suchu a teple.Vodotěsné speciální zipy,které nepustí vodu do kapes a špičkový materiál a střih.Tak potom nelituji,že to stálo více,ale lituji,že jsem si v minulosti koupil levnější a k ničemu mi to nebylo.Takže výše ceny je relativní,ale napiš mi,který z jejich výrobků se Ti zdá drahý.

chicquita - Profil | So 14.2.2009 12:06:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl jsem na obou vodách jen jednou - a mají svoje naprosto nezdolné kouzlo - na Rainbow jsem byl méně uspěšnější kapra přes 20 kg jsem nechytl, ale i tak jsem rád za kapra pře 15 kg ze studené zimní vody - Cassien už byl zábavnější. Na obou vodách musíte přizpůsobit styl chytání momentální situaci, doporučuji nechovat se stereotypně jako všichni - např. nna RAinbow všichni zavážejí k protilehlým ostrůvkům ale ignorují blízké břehy... záleží vždy na vás. Na Cassienu viditelně zavládne nová epizoda této vody, takže taky bude na co se těšit, opět nová výzva

FOTKY z RAINBOW http://www.orecan.com/c_imges/c_fotogalery/rainbow/index.htm

FOTKY z CASSIENU http://www.orecan.com/c_imges/c_fotogalery/cass07_carp/index.htm

http://www.orecan.com/c_imges/c_fotogalery/cass07_carp_food/index.htm

Vojta br - Profil | So 14.2.2009 10:34:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma:Pravidla tam mají být asi taková ve všední den lov pouze přes den.NON-STOP pouze o vejkendu a k tomu ještě každý rok bude zavřeno jedno rameno.To je myšleno tak že se třeba rozhodnou pro severní tak bude na rok zavřeno a pak na rok západ a pak třeba jich.Uvidíme co je na tom pravdy nechme se překvapit.Je fakt že místním karům by to hrozně pomohlo jsou tu pod tlakem 365dní v roce...

klobas - Profil | So 14.2.2009 10:30:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cass

Radek Fox - Profil | So 14.2.2009 10:22:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Spratter >> Dle tebe je nejlepší jezero na lov kaprů Graviers ve Francii. Kromě toho, že tam žije kapr "zjizvenec" nynější světový rekord není v ČR jinak známé. Když ho tedy v tvém posledním příspěvku tak vyzdvyhuješ, pokud nemyslíš jeho lovce, máš s ním nějaké osobní zkušenosti ??? Díky za odpověď Radek

Enigma - zde je ten odkaz: http://www.lukemoffatt.com/start/index.shtml

Vojta br - Profil | So 14.2.2009 8:53:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma:Ahoj Cassien je dobrá voda a jak koukám máš o něm hodně zjištěno.Jedina nevíhoda je to že mají nastat změny v řádech.Na Cassu by se mělo chytat nonstop akorát o vejkendu.Ptal jsem se na to jednoho kamaráda a ten mluvil o těchto změnách s frantíkama.Tyzatím nevědí odky by to mělo bejt.Má to vyjíd v novém Carp worldu.Tak se nechme překvapit.Chtěl bych tam jed přelom března a dubna tak se necháme překvapit.
To je ke Cassienu.

Mitchell - Profil | Pá 13.2.2009 22:54:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma >> Myslim si ze sis nevbral zadne lehke reviry jak tu bylo receno predemnou Reinbow si predem mjzes skrnknout sance ze by ses tam dostal je miziva o casu jsem uz napsal asi maximum co jsem vedel v otazce Casien co zakladal bik capr a to urcite mas proctene. A s Orientem zkusenosti nemam ale co jsem cetl clanky tak asi nic jednoducheho a chytnou treba misto v Biwi city nebude taky zadna balada :-)) no uvidis sam jak to na tak velkych vodach vypada ber to tak ze voda je velka co se tyce (ha) , ale uz neni tak velka co se tyce mist pro chytani brehy nevypadaji jak na vetsine nasich vod mas povolene ruzne useky a podobne tak bacha na to aby ses na takove vyprave poprve poradne nezpalil.

Mitchell - Profil | Pá 13.2.2009 22:50:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mládě >> on tam jednoho kapra myslim ze 13kg chytnul na Rainbow ale je to narocna voda a kluci urcite takhle ani vzivote nechytali jak se chyta tam me osobne staci co jsem slysel a videl na fotkach ale je to voda kde je x moznosti kde montaz poloziit hodne vazek mrak ruznych hran pro nektere takova voda snu znam par lidi co na hranach ujizdi a jsou stastni kdyz na nejake takove vode chytaji. Jiank uvidme jak se dal Ladovi Pazderovi na Rainbow bude darit co vim tak je to zatim 1:0 pro Rainbow tak snad Lada srovna :-)))

mládě - Profil | Pá 13.2.2009 21:48:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Enigma_ Tak to máš tady, ale ať mě pak nikdo nekamenuje, že je to blbost :-)
Jinak k tomu jezeru Rainbow, někdo už psal, že zprávce Pascal si tam vybírá, koho tam pustí a nevím, jestli by vás tam pustil, neberte si to osobně...
další věc je ten dlouhý čas dopředu, kdy se to musí objednávat- asi dva roky
a je to opravdu velmi těžká voda, když tam nezachytal třeba Pazdera a hodně jiných....:-)

Červené karty: Aimtop