Voda už na Šídlováku prosakovat nebude

Kategorie: Všeobecné

Město Plzeň začalo rekonstruovat přeliv Šídlovského rybníka. Opravu bezpečnostního přelivu je nutné provést kvůli průsakům vody skrze původní stavbu.

Rekonstrukce bude dokončena v září. Poté bude rybník postupně napuštěn. „Bezpečnostní přeliv umožňuje odtok přebytečné vody přes hráz při povodních. Přeliv v Šídlovském rybníku však kvůli průsakům vody neplnil zcela bezchybně svou funkci, a proto jej bylo nutné opravit. Omlouváme se rekreantům za snížený stav vody v rybníce, ale realizace stavebních prací v zimním období by byla velmi komplikovaná. Předpokládáme, že příští letní sezona zde bude již bez problémů,“ vysvětlil technický náměstek primátora města Plzně Pavel Šindelář.

Hladina vody v Šídlovském rybníce, který je součástí rekreační soustavy Boleveckých rybníků, byla kvůli opravě přelivu snížena o zhruba 1,2 metru. Správci místo původně zamýšleného úplného vypuštění rybníka zvolili upuštění jen nejnutnějšího objemu vody. Tato voda naplnila malý rybník Nováček po jarním výlovu a doplnila Třemošenský rybník.

Zdroj: https://plzensky.denik.cz/zpravy_region/voda-uz-na-sidlovaku-prosakovat-nebude-20200722.html

MAXXSKATER, 25.7.2020

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.