Tropické teploty kazí vodu v rybnících

Kategorie: Všeobecné

/FOTO/ Přichází další vlna tropických veder. Meteorologové předpovídají na následující dny teploty nad 30 stupňů. Všichni, kdo můžou, vyrazí k vodě. Kde se v Královéhradeckém kraji můžete koupat bez obav a kde hrozí nebezpečí?

Kvalitu vody na největším umělém koupališti v kraji, na hradecké Flošně, hlídají nepřetržitě speciální čidla. „Jakoukoliv případnou změnu bychom viděli okamžitě,“ říká vedoucí koupaliště Jan Konvalinka s tím, že právě čistota vody je nejdůležitější - denně, pokud neprší, tady vstoupí do některého ze tří bazénů kolem dvou a půl tisíce lidí.


Zdroj: https://hradecky.denik.cz/zpravy_region/tropicke-teploty-kazi-vodu-v-rybnicich-20190723.html

MAXXSKATER, 24.7.2019

Diskuse k bleskovce

venybit - Profil | Pá 2.8.2019 5:51:55

nofish >> A jsme u toho,jeden jsem našel a tak už si zase musíš najít hloupou výmluvu proč nemám pravdu. Ale já mám pravdu vždycky. Stejně jako jsem jí měl,když jsem tady před pěti lety varoval,že až s námi skončí požáry , nebude kde žít. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/512131-taj​ga-v-ohni-samani-privolavaji-dest.html Tak kdo je tu hlupák? Ten co pět let varuje? Nebo ten co pět let do každého varování Troluje ? Ale ono to je jedno, stejně dostanem ránu kladivem do palice, už velice brzo. Na nápravu už je pozdě. Nedá se dělat vůbec nic, jen stavět protiatomové kryty. Máme tak rok dva. Teď kouř ochladí zemi, bude se v zimě zdát,jako že je všechno v pořádku, napadne sníh bude mráz , krása. Jenže mezi tím spustí ten kouř opačný efekt, jako extrémní tání ledovců. Můžem se připravit na stoupání Oceánů tak o 2 metry za deset let . Nebude v lidských silách vodu zastavit pomocí hrází. Veškerá pobřeží se stanou neobyvatelná. Miliardy lidí se budou muset přestěhovat a to není v lidských silách, takže druhá možnost ,zemřít. Začnou obří výkyvy počasí. Přes den 40 v noci 0. To vysuší i poslední zbytek vody. A pak adios. Kdo se nepoučí ten je odsouzen k zániku,jako civilizace před tisíci let.

nofish - Profil | Po 29.7.2019 14:13:28

venybit >> a jsme u toho mluvíš o jednom rybníku a kdo ví, jestli vůbec víš, jak to s ním je. Jeden ryník má méně vody, tak všichni snížili hráze na rybnících...
Mrknato č.2....

venybit - Profil | Po 29.7.2019 13:38:03

nofish >> Když nevíš,tak nereaguj. Já třeba jen tak od boku plácnu Šlapanice, meliorační rybník s hrází cca 2,5M vysokou (nad vodní hladinou) . To znamená hladina spodní vody 2,5m pod urovní terénu. Zvednutí hráze v tom udolí by zvedlo hladinu spodní vody o 2 metry pro blíké okolí a okolní pole.. V podstatě každý rybník vybudovaný přehrazením potoka v polích jenž se k němu svažují a tvoří tak udolí. Každý takový rybník lze velice snadno třeba 10x rozšířit. Zvednout jeho hloubku z 1,5m na třeba 6m . Je to jedna z nejsnadnějších cest jak dostat mnohem víc vody pod povrch do přilehlého uzemí. Přehrady jsou sice fajn, ale jsou většinou budovány na skále a jiném nepropustném podkladu , takže na stavy podpovrchové vody nemají velký vliv, spíše jen řídí průtoky řek. To právě tyhle "hráze v polích" jsou stavidla podzemní vody.

nofish - Profil | Ne 28.7.2019 2:52:11

venybit >> tvrdim, ze ty tve reci o nejakych hrazich jsou blbost. Fakt nevim kde by bylo umyslne a bezduvodne v nebesacich mene vody nez muze a to se nebudeme bavit o tom, ze nikdy nejsou v rovine s polem, kdyby byly, voda by tam nedotekla.

nofish - Profil | So 27.7.2019 17:38:17

venybit >> ja to ani cist nebudu, hned z pocatku vidim, ze je to blbost. Jedine snizovani hladin probehlo po povodnich, novym zamerovanim normovanych hladin, ze proste nekdo mival v rybnice vic vody nez by mel.
Vidim rozdil v tom jak jsme na tom na potocich, rybnicich, ted a jak to bylo pred par lety. Je to rok od roku horsi.

venybit - Profil | So 27.7.2019 17:21:32

nofish >> A odkud jsi? Hádám Jižní čechy? Já mluvím o rybnících ,které jsou dnes přímo v polích, fungují jako stavidla podzemní vody. Voda pod povrchem dorovná hladinu rybníka. Právě pro to, na těch leckdy i stovky let starých rybnících byly sníženy hráze . Voda klesla 2m pod uroveň terénu a ta "díra v zemi" začala stahovat vodu z okolí. Dokud pršelo ,nebyl to problém.Získali jsme spoustu urodné půdy navíc. Ale teď ,když neprší, tak to problém je. Stahuje to vodu,které je nedostatek. A tím vysušuje krajinu. GEOPLANETÁRNÍ INŽENÝRSTVÍ. Říká ti to něco? Při počtu lidí a jejich natalitě se do budoucna bez globálního systému řízení prostředí neobejdem. Planeta je obří kosmická loď, a podpora života není na náš počet stavěná. Budem jí muset ubgradovat. Některé funkce,které řídila dodnes příroda, budem muset převzít .K tomu potřebujem nevyčerpatelný zdroj ,silné čisté přenosné energie. To umožní ubgradovat podporu života na Planetě . Zavlažit pouště, odsolit mořskou vodu,vytvořit intenzivní rybochovné stanice,podzemní a domácí pěstování potravin,reciklaci vlastního odpadu a vody,přesunutí dopravní infrastruktury do vzduchu atd. Pouště dnes zabírají 1/3 rozlohy Planety. Je to obrovské životní prostředí k dispozici. Jen potřebujem energii, na to ho využít. S energií můžeš uplně všechno, bez ní nic. A ty rybníky jsou součástí Planetárního Systému na řízení podpovrchové vody ,vlhkosti a teploty. Jen nejsou v takovém stavu,aby mohli plnit svou funkci .A jak ukazuje mnoho případů zde na MRKu , lidé už dnes nedokáží podle příčiny určit následek. Tak to raději pořád opakuji,dokola. Než to všem dojde.

R.P. - Profil | Čt 25.7.2019 15:41:30

nofish >> Pán je čistý teoretik, nemá cenu ho přesvědčovat o opaku.

R.P. - Profil | Čt 25.7.2019 15:37:08

venybit >> To byla rada pro tebe, děláš ze sebe pitomce.

nofish - Profil | Čt 25.7.2019 13:54:24

venybit >> ja ti nevim, ale rybniky co znam jsou desitky a stovky let stejne a problemy s vodou jsou tam az ted. Mozna proto, ze na tech polich zadna voda neni a nebesaky nenatecou, nedotecou.

venybit - Profil | Čt 25.7.2019 11:42:35

R.P. >> A co je mi do toho? Že se nevyjadřuješ k věcem kterým nerozumíš? Jak tě znám, nerozumíš skoro vůbec ničemu.

R.P. - Profil | Čt 25.7.2019 11:23:51

venybit >> Když něčemu nerozumím tak se k tomu nevyjadřuju.

venybit - Profil | Čt 25.7.2019 8:14:01

Tropické teploty kazí vodu v rybnících". No neříkejte, to by jeden neřekl. Ono to bude tím,že jsou rybníky zabahněné a příliš mělké na tyto teploty, navíc vetšinou meliorační a příliš zapuštěné do polí tak,že odvádí podpovrchovou vodu. Která dnes už není . Zvedněte hráze u melioračních rybníků na uroveň 30cm pod okolním terénem ,a bude zase vše v pořádku. Znám rybníky, které jsou 2 metry pod okolním terénem , uplně zbytečně vysávají vodu z polí a odvádí strouhou prič.