Lidovci chtějí kvůli suchu navrhnout ústavní ochranu vody

Kategorie: Všeobecné

Lidovci chtějí navrhnout ústavní ochranu půdy a vody. Hodlají tak reagovat na opakující se sucho, které trápí zejména české zemědělce. Návrh změny ústavy podají do jednoho měsíce. Na dnešní tiskové konferenci po jednání celostátního výboru KDU-ČSL to řekl místopředseda strany Petr Hladík.

Navrhovaná změna ústavy má spočívat v přidání pěti slov v článku 7, který uvádí, že "stát dbá o šetrné využívání přírodních zdrojů a ochranu přírodního bohatství." Nově by článek zněl, že "stát dbá o šetrné využívání přírodních zdrojů, zejména vodních zdrojů a půdy, a ochranu přírodního bohatství."

V následujících týdnech a měsících pak poslanci přijdou s dalšími navazujícími konkrétními návrhy legislativy. Jedním z nich by měla být změna zákona o dani z nemovitosti, která by osvobozovala od placení daně výrazné krajinné prvky, jako jsou meze, remízky nebo samostatné stromy, nebo tzv. II. pásmo hygienické ochrany vod.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/lidovci-chteji-kvuli-suchu-navrhnout-ustavni-ochranu-vody/1766567

Lasskoun, 14.6.2019

Diskuse k bleskovce

vydra Lucky - Profil | Po 17.6.2019 8:06:21

To fakt nemá cenu k tomu psát. Kalousek a jeho spící čestný předseda vědí, že s pliváním na Babiše a komunisty toho moc už nesvede, sněmovna se vzdaluje a tak vymýšlí rádobyspasitelské programy. Třeba to zabere ? Asi neeee, naštěstí. Málo se modlí pokrytci.

venybit - Profil | Po 17.6.2019 7:15:11

Stejná pakáž která jí prodala korporacím , jí teď najednou chce chránit. když jim hrozí vyhazov z PS. Fuj. Jen odplivnout si musím.