Zahájení letošní rybářské sezony na Ohři pod Nechranicemi

Kategorie: Všeobecné

Povodí Ohře zpříjemní rybářům zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. K této příležitosti sníží průtok v Ohři pod vodní nádrží Nechranice ze současných 35 m3/s na 24 m3/s. Nižší průtoky zajistí od 15. dubna 2019 od 15 hodin do 16. dubna 2017 do 20 hodin.

Tradiční událostí sportovních rybářů, které Povodí Ohře napomáhá, je i zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. Po zimní přestávce tak vyrazí spousta vyznavačů rybaření k řece.

Po jarním tání sněhu nebo po vydatnějších deštích jsou průtoky vždy vyšší. Proto není pravidlem, že by Povodí Ohře mohlo odtok z nechranické nádrže omezit v každé situaci.

„Při vyšších průtocích by rybáři mohli chytat pouze ze břehů, ale při snížených průtocích pak mohou rybařit i v samotné řece. Zmíněných 24 m3/s je prakticky na samé hranici, kdy je to na některých místech ještě možné,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

Vodní nádrž Nechranice je natolik velká a hluboká, že dokáže vodu v Ohři významně přirozeně vyčistit. Voda z nádrže převážnou část roku vytéká ode dna, takže její teplota je na tuto část řeky poměrně vyrovnaná. Pohybuje se od + 2,5 ° C v zimě do + 13 ° C v létě. A právě čistota a teplota vody je to, co dělá pod Nechranicemi z řeky Ohře pstruhovou vodu.

Zdroj: http://www.poh.cz/zahajeni-rybarske-sezony-na-ohri-pod-nechranicemi/d-3470/p1=1121

MAXXSKATER, 15.4.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.