Vysazování a úlovky sezóny 2018

Kategorie: Všeobecné

Sumáře úlovků za rok 2018 jsou finálně sečteny a na stránkách ČRS byla zveřejněna jejich úplná statistika. V dnešním článku se podíváme na vztah výše zarybňování a úlovků, kterých naši rybáři dosahují.

Statistiky jsou vždy do určité míry ošidné. Jsou do nich zahrnuty pouze úlovky, které si rybáři ponechávají, což vzhledem k sílícímu trendu "chyť a pusť" nutně vede k tomu, že na ně nemůžeme vždy a ve všem spoléhat. Stejně tak statistiky vysazování nejsou vždy směrodatné - jsou vždy přepočítávány podle zarybňovacích plánů, ve kterých je stanoven počet a věková kategorie (povinně) vysazovaných ryb. Jenže pokud hospodář revíru vysadí místo plánovaného ročního kapra kapra tříletého, vstupuje do hry přepočet věkových kategorií podle prováděcí vyhlášky k Zákonu o rybářství. Ten stanoví koeficienty, podle kterých se počet ryb přepočítává podle toho, v jaké věkové kategorii jsou vysazeny. Dlouhodobé trendy jsou nicméně relevantním ukazatelem.

Poznámka: Kompletní statistiky úlovků uplynulé sezóny najdete také zde: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/reviry/kunena-forum Data v tabulkách se vztahují k roku 2018.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/446-vysazovani-a-ulovky-sezony-2018

MAXXSKATER, 8.4.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.