Téměř 80 procent Čechů považuje sucho za závažný problém

Kategorie: Všeobecné

Praha - Téměř 80 procent Čechů považuje sucho za závažný problém, pouze přes sedm procent si myslí opak. Osm z deseti lidí navíc očekává zhoršení situace se suchem v příštích 20 letech v případě, že by se stát aktivně nevěnoval řešení. Výsledky průzkumu dnes představili vědci z Katedry environmentálních studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/temer-80-procent-cechu-povazuje-sucho-za-zavazny-problem/1666803

MAXXSKATER, 28.9.2018

Diskuse k bleskovce

Bacha - Profil | Ne 30.9.2018 1:08:48

Nezdvořák Prevít >> No tak se podle toho zařídím. Já mám vody dost, páč jsem se postaral. A ostatní křiklouni mi můžou tak akorát.......
A motáš jabka z hruškama. Nechápu, jak můžeš matlat dohromady populační explozi a podstatu koloběhu vody. Voda se nikam neztrácí....zákon o zachování hmoty a energie. A i kdyby bylo na zemi desetkrát tolik lidí, vody by bylo dost. Jen ji umět využívat. Zatím to na zemi není o dostatku vody, ale o přístupu k vodě.
Je to stejné jako s ropou. V mládí jsem se učil, že zásoby jsou na padesát let...Jenom podražila a napakovalo se tím například Norsko, kterému se vyplatí těžit, když stojí barel Brentu víc jak 30 doláčů. A stejný to je s vodou.
Ale kdo tu vodu chce řešit jako takovou, ne množství, ale kvalitu, musí znát základy a na tom trvám.

Bacha - Profil | Ne 30.9.2018 0:54:43

retrívr >> Píšu to tady pořád. Mrtvého oplakávejte sedm dnů, hlupáka po celý jeho zbytečný život:-)

Nezdvořák Prevít - Profil | Ne 30.9.2018 0:52:15

Bacha >> a kdyz nekdo vi, ze populacni exploze spolecne s chovanim lidskeho druhu zpusobi nedostatek vody, muze mu PH spolu s dusikem bejt uplne u prdele (i kdyz zrovna tohle je pomerne jasne pochopitelny i uchopitelny) a cela znalost problematiky je uplne k nicemu... ve chvili, kdy mas urcitou erudici o povaze neceho, co brzy nebude, je to proste k hovnu a kdyz neresis nadrazenej problem, tak jenom ztracis cas...cimz netvrdim, ze neni treba mit detailni znalosti, ale je to dost podobny, jako rozumet frndam na panske nuda plazi..resis to jako doktor, patlas se v jakesi znalosti, ale mijis nadrazeny primitivni problem...priroda neni slozita, je jen komplexni...

Bacha - Profil | Ne 30.9.2018 0:46:42

Nezdvořák Prevít >> Zdvořile si dovoluji nasouhlasit.....Kdyby to bylo v boxovárně, poslal bych tě do řiti:-D
Bez znalostí podstaty nelze porozumět ani základům fungování. Když někdo neví, co je to pH, neví, jak to je ve většině procesů ve vodě. Když někdo neví, jak to je s bilancí dusíku či kyslíku, ví o procesech ve vodě naprosté hovno.

Nezdvořák Prevít - Profil | Ne 30.9.2018 0:33:58

retrívr >> a ja jim ucitelskej ucinim radost...ohlasuju se a hlasim se k tomu...

retrívr - Profil | Ne 30.9.2018 0:33:00

Bacha >> Nelze nesouhlasit. Ale sám víš, že houpej hulvát se pozná rychle. On se ohlásí sám. Bylo to tu a bude.

Nezdvořák Prevít - Profil | Ne 30.9.2018 0:30:19

Bacha >> ja si myslim, ze staci pochopit naproste zaklady fungovani, a pak je hloupost patlat se v dusledcich, a ne pricinach...a o tom je i to, ze je to nad nase znalosti...od reseni dusledku mame zdravotnictvi..

Bacha - Profil | Ne 30.9.2018 0:27:16

retrívr >> I když si o sobě myslím, že mnoha věcem z tohoto oboru rozumím, musím sebekriticky uznat, že to je nad znalostmi jednoho člověka. Jen ten, kdo do toho opravdu vidí, si může dovolit nastínit jednoduchá a zásadní řešení.
Pokud tady o tom budou plkat zedníci, automechanici, ajťáci, úředníci, učitelé, politici a další a další, bude to jenom o pocitech.....bude to mlácení prázdné slámy....vytahování se bez znalostí.
Tady na MRKu to nevyřešíme.....ale můžeme si o tom pokecat:-)

Nezdvořák Prevít - Profil | Ne 30.9.2018 0:16:03

Bacha >> Ja nejsem atheista, to je skatulka, kterou vymyslel cernoprdelnik, ja verim v rozum lidem vlastni...ale k tomutotok dodam pouze kurva amen...

Nezdvořák Prevít - Profil | Ne 30.9.2018 0:14:16

retrívr >> ja jsem nic vymyslet nemusel...ziju na svete, kde jsou urcite prirodni zakony..bud je vnimam, nebo ne..tohle neni o diskuzi, jablko take nepada vzhuru...