Úprava koryta Olšavy budí obavy rybářů na Bojkovicku

Kategorie: Všeobecné

Již více než týden mohou obyvatelé Bojkovic a okolí pozorovat na spodním toku řeky Olšavy čilý ruch.
Zdroj: https://slovacky.denik.cz/zpravy_region/uprava-koryta-olsavy-budi-obavy-rybaru-na-bojkovicku-20180223.html

JaMi, 25.2.2018

Diskuse k bleskovce

hraji - Profil | Čt 1.3.2018 20:51:28

Attila >> jak víš, že se to upeklo bez rybářů? Na všech akcích Povodí, které se týkají revírů MRS, je MRS účastníkem řízení.

Attila - Profil | Čt 1.3.2018 19:18:47

Odchyt měli udělat . Neznám tu řeku . Musíme doufat , že to ryby vydrží . Každopádně rybáři by měli protestovat , že se to upeklo bez nich . Minimálně proto , aby to příště bylo jinak . Jinak jestli tam povodně jsou a mají obavy , tak to pročištění logiku má .

Rožnovák - Profil | Ne 25.2.2018 22:46:52

Nevím jak lze odtěžovat sediment pouze nad hladinou. U nás na toku se podobné práce dělaly v jednom úseku před pár lety a taky ležíme v CHKO. Podle fotek je rozsah dost podobný a ve vodě určitě něco jezdit muselo :-). Navíc když vidím to glorifikovaní rozšířeného koryta na jedné fotce vidím paralelu z naši řekou, teď tam v létě není vody ani po kotníky. Nevím jestli zimní období je vhodnější pro takovou činost u nás se to provádělo tuším srpen až září. Každopádně u nás se přelov uskutečnil a musel být i naležitě zaplacen.Transfery ryb provádí většinou MO a platí je ten co stavbu na toku spískal a jsou to celkem zajímavé cifry. Inu ekonomika taky dělá své.
Je to nějaké divné před každou praci na toku probíhá jednání kde je zapojeno víc subjektů včetně rybářů, nejen CHKO.