Osud škeblí z odbahňované nádrže je značně nejistý

Kategorie: Všeobecné

Benešov – Může se to zdát jako banalita, možná úplná hloupost. Jenže ve svém důsledku i to může mít neblahé následky. Protože, všechno se vším souvisí. Zdrž na Konopišťském potoku, malá nádrž ohraničená jezem vybudovaným před více než stoletím, jako rezervoár vody pro nedaleký mlýn na Racku, se dočkala odbahnění.

Investorem prací, které běží už zhruba dva týdny, je Povodí Vltavy. Ve vypuštěné nádrži ale zůstaly škeble. Ne mnoho, ale to, že je škoda každého zbytečně zmařeného života, nejspíš uzná každý.

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/osud-skebli-z-odbahnovane-nadrze-je-znacne-nejisty-20171205.html

MAXXSKATER, 5.12.2017

Diskuse k bleskovce

computerfish - Profil | Po 11.12.2017 17:07:07

Svacimir >> Nejhorší na tom je, kolik zbytečných keců a kolik lidí se na tom přiživilo včetně AOPK.
Cituji: Při prvotní písemné a pak i telefonické informaci autor článku pracovníkům ČSOP sdělil, že z místa, z něhož vypuštěnou nádrž sledoval, bylo vidět zhruba deset škeblí.......
A stačilo tak málo. Aby je ten ochránce alias škeble dala do kýble odnesla a zbytečně o tom nekvákala do novin a všude kolem.

Svacimir - Profil | Po 11.12.2017 16:53:33

Takže firma, co dělá odbahnění, vysbírala škeble už 3. listopadu. Následně pan redaktor "objevil" v bahně 7 (slovy sedm) zapomenutých jedinců relativně běžné škeble říční, obtelefonoval všechny instituce v širokém okolí a vyvolal humbuk. Poté napsal dojemný článek o svém "hrdinství" a ubohých škebličkách, které svou nuznou pouť životem zakončí zaorané na poli ...

Ženy pláčou, děti mají trauma, a pan redaktor dostane svou mzdu ...

mlíčnák - Profil | Út 5.12.2017 19:13:02

Velký problém prdnůt je do rybníka na Konopišti ? Měla by to dle mě udělat oná firma co bagruje .....