Mistrovstí světa veteránů v rybolovné technice

Kategorie: Všeobecné

Od 6.9. – 10.9.2017 se konalo v Polsku mistrovství světa veteránů v rybolovné technice. Českou republiku zde reprezentovala sedmičlenná výprava ve složení Věra Čapková, Eva Haškovcová, Libuše Dyková, Ladislav Jouza, Milan Roubal, Ladislav Kašpar a Pavel Haškovec.

Většina z těchto veteránů jsou zasloužilí mistři světa, mistři Evropy a honosí se také tituly Zasloužilý mistr sportu. Veteránem v tomto sportu je sportovec u žen nad 55 let a u mužů se rozlišují dvě kategorie, a to 60+ a 70+.

Po mistrovství světa mužů a žen, které se konalo ve stejném místě, ale o týden dříve a bylo pro naši republiku a ČRS nejúspěšnějším MS v historii rybolovné techniky, se neztratili ani naši veteráni. Celkem získala naše výprava 10 medailí, a to 2 zlaté, 4 stříbrné a 4 bronzové. Legenda rybolovné techniky PeaDr. Věra Čapková (ve svých 78 letech) získala z tohoto počtu 5 medailí z toho byla jedna bronzová medaile za pětiboj a ten samý kov byl i za sedmiboj. Velmi úspěšná byla i Eva Haškovcová, která získala 3 medaile a z tohoto počtu byly dvě zlaté za disciplínu skish muška a skish zátěž. Zbylé dvě medaile přidali do sbírky Libuše Dyková a Ladislav Jouza.

Našim veteránům gratulujeme.

Odd. sportu a mládeže

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=551&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 18.9.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.