Povodí Moravy se zúčastnilo vodohospodářské výstavy

Kategorie: Všeobecné

Povodí Moravy se zúčastnilo největší vodohospodářské výstavy v ČR, výstavy VODOVODY-KANALIZACE 2017, která se konala ve dnech 23. – 25. května v Praze. Mezi nejvýznamnější hosty patřili ministr zemědělství Ing. Marian Jurečka a ministr životního prostředí Mgr. Richard Brabec, kteří poskytli této akci záštitu. Oba ministři zavítali také do expozice Povodí Moravy a dalších podniků Povodí, kde se věnovali diskuzi o aktuálních vodohospodářských problémech.

Zdroj: http://www.pmo.cz/cz/media/aktuality/povodi-moravy-se-zucastnilo-vodohospodarske-vystavy/

MAXXSKATER, 29.5.2017

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Út 30.5.2017 9:24:36

Zvládnout rozmary přírody bude asi do budoucna dosti velký problém. Voda, kdy její nedostatek a nebo její příliš velké množství mnohým z nás dělá velké problémy. Bohužel naše lidská činnost velmi napomáhá extrémním situacím, které se objevují především v letním období.
Je sice hezké, že naší politici si tohoto problému začínají všímat, ale k vlastní nápravě máme ještě hodně daleko.
Změnit myšlení lidí a manažerů velkých podniků bude trvat roky. Povodí se stále pouze zaměřují pouze na ekonomickou stránku svého podniku a víc je zajímá propojení s energetickými podniky z kterých jim plynou zisky, díky vodním elektrárnám, než dostatečné zásoby vody. Bohužel pravidla jsou nastaveny tak, že zisk je nadevše a vedením podniků POVODÍ jsou tomu podřízena. Pokud někdo neplní nastavená kritéria, tak je odvolán ( například ředitel POVODÍ MORAVY ). A tak některá prohlášení politiků připomínají schizofrenii.