Výše dotace na budování rybníků ještě není stanovena

Kategorie: Všeobecné

Ministerstvo zemědělství hodlá od příštího roku spustit dotační program na udržení vody v krajině. Bude poskytovat podporu na výstavbu, obnovu nebo odbahnění rybníků. Konkrétní výše podpory zatím není stanovena, sdělil ČTK mluvčí ministerstva Hynek Jordán. Na rybníkářství a produkci ryb se vypisují i výzvy za evropské peníze, v Operačním programu Rybářství je připravených 243 milionů korun.

http://www.nase-voda.cz/vyse-dotace-na-budovani-rybniku-jeste-neni-stanovena/#more-38049

Bláža, 24.9.2015

Diskuse k bleskovce

Mrknato - Profil | Pá 25.9.2015 8:48:39

Honza7 >> Myslím si, že ony dotace se nebudou týkat echt rybníkářů, neboť podmínky dotací jsou a i dříve byly jasné. Chov jen určitých druhů ryb a jen určitého množství....... Otázkou je, jak dlouho by měla platit ona "omezení". Tedy opět ekonomický pohled, "žádný vyšší princip"...

sven - Profil | Čt 24.9.2015 16:00:18

Honza7 >> Směr je bezesporu bohulibý. Ovšem dotace na cokoli, je krok špatným směrem. Dotace z EU, jsou pak cestou rovnou do pekel....

Honza7 - Profil | Čt 24.9.2015 15:27:28

Konečně bude našlápnuto správným směrem. Odbahnění současných rybníků zvýší kapacitu vody a tak při extrémním počasí se při suchu bude rybám dařit lépe, voda se tak rychle neprohřeje a bude si moci udržet větší množství kyslíku.
Naši rybníkáři konečně dostanou zaslouženou podporu, která bude cílená pro lidi, kteří se této profesi věnují a nepůjde o diletanty, kteří si chcou pouze nahrabat, jak bylo zřejmé v jiné diskusi, která se týkala recirkulačního chovu ryb.