Týnec nad Labem dokončuje revitalizaci mrtvého ramene Labe

Kategorie: Všeobecné

Týnec nad Labem dokončuje revitalizaci mrtvého ramene Labe za 11 milionů korun. Dělníci odbahnili laguny a z místa vznikl odpočinkový prostor s chodníky a lavičkami. Ještě se musí odvézt vytěžené sedimenty, které jsou stále v uměle vytvořených odvodňovacích lagunách, řekl starosta Týnce nad Labem Dušan Žmolil. Většinu nákladů zaplatily evropské fondy.
http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/tynec-nad-labem-dokoncuje-revitalizaci-mrtveho-ramene-labe

yvana, 26.5.2015

Diskuse k bleskovce

milhouse91 - Profil | Út 2.6.2015 12:47:29

tuzemak >> tak není to z mé hlavy , že tam nesmí být ryby. To se musíme ptát vejš proč ne :) Sám jsem tuto podmínku nepochopil, ale ne každý je rybomil :). No a jinak žabičky užitečné si rádi smlsnou na komárech :)

tuzemak - Profil | So 30.5.2015 10:31:07

milhouse91 >> ty kačeny neví,že je tam zákaz vysazování ryb.-)) Máš pravdu,furt lepší opravená kaluž za x milionů bez ryb,ale s hromadou žab a komárů...

milhouse91 - Profil | Út 26.5.2015 10:08:20

Už je to hotové a je to tam teď moc pěkné. Jen škoda, že tam nebudou moct být ryby, ale to se překousne. Převážně tam chodili stejně lidé vyvenčit se s pejsky, či maminky s kočárky a pro ně to bude teď mnohem zajímavější a hezčí procházky. Dali tam i různé lavičky pro tyto účely. Podmínkou dotací pro toto vyčištění bylo, že zde nikdy nebudou žádné ryby. Samozřejmě nelze ovlivnit to, že tam nějakej blb něco hodí :)