Na Jordánu staví kamenný portál štoly

Kategorie: Všeobecné

V minulém týdnu byl vyčištěn Tismenický potok v prostoru pod vodopádem. Odtok vody z Jordánu přes štolu je i v těchto dnech zastaven. Důvodem jsou práce na kamenném portálu štoly. Z tohoto důvodu lze pozorovat menší vzestup hladiny. Ta bude ještě asi o půl metru snížena tak, aby bylo možno dokončit těžbu sedimentu v dolní polovině nádrže. Protože předpověď počasí předpokládá, že vody bude relativní nedostatek, budeme se snažit vodu zbytečně neodpouštět, aby po ukončení prací byl Jordán napuštěn co nejdříve. U šachty uzávěrů probíhá betonáž venkovního schodiště. V prostoru pod botanickou zahradou pokračují práce na zpevňování břehu. Byly zahájeny práce na nátokovém objektu do sádek. Pokračuje těžba sedimentu, jeho odvodňování i přeprava na skládku Hůrka.

http://www.taborcz.eu/vismo/dokumenty2.asp?id_org=16470&id=9229&p1=9764

JaMi, 5.3.2014

Diskuse k bleskovce

Tichej - Profil | Pá 7.3.2014 23:15:57

tak pro celou akci asi platí: kde blb ,tam nebezpečno!!
A tady bylo opravdu hodně nebezpečnejch blbů :-) žel bohu ,ujdou trestu . Je to smutné ,ale je to tak

El Duffus - Profil | Čt 6.3.2014 13:49:27

Vyvozené kontaminované bahno zase dostává, asi jako bonus, Planá...

Chosé 2 - Profil | Čt 6.3.2014 12:55:45

Tak to vypadá, že postupem času tam roste architektonický skvost, který zapadne do městské aglomerace :-(

rudolf - Profil | Čt 6.3.2014 11:19:01

Pod botanickou zahradou spíše pokračuje plánované zavážení Jordána. Naváží se tam široký vant z hlíny a kamení. Nejdříve zničili stráň pod sladovnou- vykáceli stromy a udělali hladovou zeď. Když se začala sesouvat tak tam také začali navážet kamení. Ještě pár sesuvů z důvodu nekvalitní práce a máme z unikátu ( 1 údolní nádrž v Evropě) kačák . Tady se firmy a vedení města pěkně podepsaly. Starší z nás si pamatují jak byl krásný Jordán před lety a co bylo stromů okolo co bránili sesouvání břehů . Teď je to holina.

rover - Profil | Čt 6.3.2014 0:58:51

Lze už jen očekávat, kdy dojde opět k "lidské" chybě v této bombastické akci století. Jinak "portál" je super název pro díru do země preparovanou kamením.