Syrove cesto

Nástrahy > Těsta

  • Úspěšné období: ZIMA
  • Druhy ryb: jalec hlavaty
  • Typy revírů: RIEKA
  • Finanční náročnost: 100Kc na 1Kg cesta

Cesto ma prenikavu syrovu aromu. Vdaka vysokemu obsahu pouziteho chleba je lahke a pozvolne prepadava vodnym stlpcom. Je jemne a da sa velmi lahko tvarovat. Na haciku nedrzi. Nastrazuje sa na spruzinku. Syr vplyvom nizkej teploty vody stuhne a drzi na spruzinke ako prikovany.

Ingredience

800g bieleho chleba
300g syr typu ROSENBORG (niva, danish blue ai.)
3 polievkove lyzice rastlinneho oleja

Postup přípravy

Z chleba pouzijeme len bielu striedku, ktoru rozmixujeme v mixeri. Syr nastruhame na jemnom struhadle. Rozmixovanu striedku vlozime do velkej misky na miesanie. Nasypeme cast nastruhaneho syra. Kruzivymi pohybmi nadoby, vsetko premiesame. Kusky syra musia byt obalene kuskami chleba. Dosypeme zvysok a znova premiesame. Ked je cely syr pekne obaleny chlebom, pridame do misky olej. Teraz celu hmotu umiesime na krasne jemne cesto.
Objem cesta ktory vznikne po vypracovani sa zmesti do nadobky o objeme stvrt litra. vid foto

Fotografie:

 

Aďo - Profil, 19.12.2009
Průměrná známka: 2,29

Diskuse k nástraze/návnadě

jurda - Profil | So 19.12.2009 16:34:30

Sýrové těsto používám každou zimu a jsem s nim spokojený.Přidávám do něj ještě rybí moučku.Dobře na něj reaguje Tloušť,Cejn a při mírné zimě i Parma.