Česnekové těsto na tlouště

Nástrahy > Těsta

  • Úspěšné období: chladnější měsíce roku
  • Druhy ryb: tloušť, plotice
  • Typy revírů: tekoucí voda
  • Finanční náročnost: nepatrná, náročnější na strávený čas s přípravou

Těsto charakteristické česnekovou vůní a velice dobrou soudržností na háčku, snese několik nahození v proudné řece.

Ingredience

mléko, rostlinný tuk (rama, perla), nebo lůj, trojůhelník smetanového sýra, dětská krupice, strouhanka

Postup přípravy

Vzpěníme mléko s tukem, odstavíme ze sporáku, za stálého míchání přidáváme pomalu dětskou krupici až se utvoří klihovatá hmota, která se nelepí na rendlík, poté okamžitě přidáme ještě do této horké hmoty trojůhelník sýra a cca půl stroužku česneku (stačí nepatrné množství) a hněteme vařečkou, poté přidáme přesátou strouhanku a uhněteme vláčné těsto, vše musí být ještě zpracováno teplé. Těsto ve vodě působením sýra ztuhne, takže perfektně drží na háčku.

 

Abe, 23.4.2005
Průměrná známka: 2,14