Perníková kolínka

Nástrahy > Rostlinné > Těstoviny

  • Úspěšné období: Jaro - Léto
  • Druhy ryb: Bílá ryba a Kapr
  • Typy revírů: Stojatá voda
  • Finanční náročnost: cca 35 kč - při uvedeném množství surovin je výsledná hmotnost 1,2 Kg

Tvrdší kolínka,se sladkou chutí,a vůní po perníkovém koření.

Ingredience

0,5 kg vaječných kolínek
1 koření Medový perník Kotányi
4 polévkové lžíce cukru moučka
cca 150 - 200 g strouhanky nebo jemného pšeničného šrotu

Postup přípravy

Kolínka povař v neosolené vodě s troškou oleje cca čtyři minuty,ne víc,protože pak jsou již převařená. Scedit,ještě teplé nasypat do igelitového pytlíku,přidat strouhanku (nebo šrot),a cukr moučka prosátý spolu s perníkovým kořením. Zamotej hrdlo sáčku,a pořádně proklepej,ať se koření se strouhankou dostane všude,a kolínka se pěkně obalí. Sáček se zarosí,a koření je tak krásně provoní a ochutí. Pak rozvaž,a nech zbytečnou páru odejít. Je nejlépe je do tří dnů spotřebovat,ale lze je i zamrazit,ovšem pak už to "není ono". Je to nesmrtelná nástraha,a když jsou uvařena dobře tak vydrží i tři - čtyři náhozy,pokaždé je stačí znovu obalit v jejich přebytecné strouhance a pořád krásně voní......

Fotografie:

 

Joe Smoker - Profil, 22.4.2010
Průměrná známka: 1,92

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.