česneková topinka

Nástrahy > Rostlinné > Pečivo

  • Úspěšné období: jaro,léto
  • Druhy ryb: kapr, amur
  • Typy revírů: stoják
  • Finanční náročnost: hodně málo

Na tuto nástrahu jsem viděl chytat velký kapry, tak jsem ji zkusil a nějaký kapry jsem na ní chytil.
Topinka se po dopadnutí do vody nezačně hned rozpadat (je smažená v oleji), a proto ve vodě vydrží dlouho.

Ingredience

starý chleba
česnek
olej

Postup přípravy

Na pánvi si udělejte klasickou topinku, tu pak nakrájejte na kostičky a potřete česnekem.

 

voda12 - Profil, 20.7.2014
Průměrná známka: 1,50

Diskuse k nástraze/návnadě

Unkas - Profil | Pá 31.10.2014 10:32:41

Topinky dělám v topinkovači. Je to zdravější a ryby to jistě ocení. :-)

Kruan - Profil | Po 21.7.2014 15:53:55

tuzemak >> Tak to je sichr :)

tuzemak - Profil | Po 21.7.2014 15:52:06

Kruan >> Já si myslím,že voda 12 má ten postup propracovaný a odzkoušený v praxi.Tvůj postup je zcela zvrácený a ryby na takto připravenou topinku brát jistě nebudou.DDD

Kruan - Profil | Po 21.7.2014 15:48:36

Jinak doporucuju tu topinku nejdriv natrit cesnekem a pak nakrajet. Ty kosticky se budou potirat dost blbe :D

tucnak11 - Profil | Po 21.7.2014 15:41:06

lada78 >> Sadlo použivam vřdycki oleje neuznavam,nejlepši šef kuhaře použivaji sadlo na maso a smaženi.nepředstravuji si rostlinny olej použivat na smaženi steku no žyvotišnych potravin.

tucnak11 - Profil | Po 21.7.2014 15:38:13

unudle >> mě je tak fuk stejne baštim žradlo a kupuji jen ot soukromych řezniku a pečivo,slivu ta musi byt a zbytek mě nezajima,to jsou nej duležičejši 3 potraviny života,sliva na 1 mistě jak piju tak ušetřym na žradle bo po flamu nemužu baštit i 4 dny tak mi je zle

lada78 - Profil | Ne 20.7.2014 19:26:11

tucnak11 >>když topinku,tak jedině na sádle! Jinak můj názor,logicky-pečivo mají ryby moc rády-když se opeče na tuku,tak ve vodě dél vydrží. A co se česneku týče,tak ten je bez diskuse lákadlo. Takže topinka na ryby? Proč ne! :-)

unudle - Profil | Ne 20.7.2014 19:19:48

tucnak11 >> Hezky jsi se chytnul:-))

pouzy - Profil | Ne 20.7.2014 19:13:49

Jen aby je pak nechytil žlučník.

tucnak11 - Profil | Ne 20.7.2014 17:55:23

voda12 >> Kamarade zkoušel jsem to ve šklence s moji najoblibenejši peletou Robin Red ot Dynamite Baits.kontra topinka a byl rozdil velkej,u peletki řaden flek topinka bylo vidět hvilku fleki a potom hladna voda doslovně stahla olej na topince a vypadalo to hnusně.no jen ryby některym berou.

tucnak11 - Profil | Ne 20.7.2014 17:50:40

unudle >> Aty mysliš že Česki olej je dobry? nemyslij si take dělate šunky jsem dost dlouho tady abym to věděl a co se jedna oleje Polskecho tak jsem ho neměl 15 let.

MuRRon - Profil | Ne 20.7.2014 17:14:49

voda12 >> v Halibut peletě, máš olej ale určitě né slunečnicový na smažení ale přírodní nějaký, lososový olej nebo tak něco, každopádně to proházíš pár topinkami, a můžeš za chvilku těžit ropu. na Druhou stránku já teda osobně bych se neplácal k vodě nějakýma topinkami na chytání, s česnekem, a když už bych musel a chtěl, tak bych si udělal klasiku jako je napařený rohlík co jsme dělávali dříve, rozpůlil a před napařením a zalisováním rohlíku bych ten česnek natřel a třeba s nějakým dipem co mě doma zrovna leží, do půlky rohlíku, a náhle na to bych to zapařil a zalisoval do dvou prkének, udělal klasický napařený rohlík s názvem Monster Garlic Zapařil! :o)

Ládin - Profil | Ne 20.7.2014 17:11:08

Nevim jestli zrovna ten přepálenej olej z pánve bude lákat ryby, pokud už bych se chtěl pouštět do něčeho podobnýho, raději bych použil čerstvej chleba a před nahozením ho krátce namočil do čerstvýho oleje. Ale připadá mi to zbytečný, ryby na pečivo berou dobře, neni potřeba vymejšlet kraviny :-)

voda12 - Profil | Ne 20.7.2014 17:00:09

tucnak11 >> Řekl bych, že ta kostička topinky nemá víc oleje než třeba halibut peleta.

unudle - Profil | Ne 20.7.2014 15:18:53

tucnak11 >> Musíš to dělat na dobrém oleji a ne na tom z Polska:-)