Vařený hrách

Nástrahy > Rostlinné > Obilniny a jiné plodiny

  • Úspěšné období: léto, podzim
  • Druhy ryb: kaprovité
  • Finanční náročnost: v potravinách 500g za 10kč nebo v ZZN za polovic

Jedná se o perfktní nástrahu i návnadu na kapry a jiné větší kaprovité ryby. Prodává se zelený nebo žlutý. Žlutý se mi více rozváří, takže dávám přednost zelenému.

Postup přípravy

Hrách namočím na několik hodin (foto 1).
Po nasáknutí (foto 2) vyměním vodu a na mírném ohni vařím asi 10 minut do změknutí. Správné uvaření poznáte tak, že se to da jíst :-) Prostě úplně měkkej, ale nerozvařenej. Dá se rozmáznout mezi prsty. Slupka se sama ze zrnek svléká, ale půlky zrnek drží pevně u sebe (foto 3).
Nastražuji jako na háčky vel. 8-6, na vlasu drží špatně.
(Pozn.: po uvaření tak hrst sním sám :-))

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 6.3.2005
Průměrná známka: 1,00