Ptačí zob-variace

Nástrahy > Boilie > Ptačí zoby, uhlohydrátové

  • Úspěšné období: spíš jaro-podzim
  • Druhy ryb: kapr, amur, cejn
  • Typy revírů: Použijeme- li všechny variace receptu tak snad všude kde zrovna berou
  • Finanční náročnost: cca 70-120 kč na kilo

Boilie složené převážně z ptačího zobu a jiných hrubotvornějších struktur tvořících pórovitost boilie

Ingredience

100 g mletého (praženého) konopí
300 g ptačího zobu
50-100 g pšeničné klíčky
200 g mleté oplatky popřípadě sušenky
150 g aminolakt, vitalakt, popř. sušené mléko
200 g sojové mouky
200 g dětské krupičky(popř. 100 g krupička + 100 g bramborový knedlik směs z obchodu)
100 g LT 94(rybí moučka)

7-12 vajec, polovina kávové lžičky soli, (potravinářské barvivo)
melasa(nikoliv v zimě) nebo 50 g moučkového cukru popřípadě bez
esence z obchodu, popřípadě aroma janka nebo cukrářskou
míchaný rostlinný nebo slunečnicový olej cca 20 ml + na dotvarování těsta viz příprava
aminol 50-150 ml je-li k mání dle rybí chuti
hladkou mouku a vodu na dotvarování těsta pro použití robalu

Možné variace: Csl nebo tekutá potrava, aminol, tekutá játra marmeláda-džem 100-200 ml + dvě lžíce medu(rozehřát na mírném ohni), tvaroh plnotučný, sušená syrovátka, najemno pomletá uvařená kuku nebo hrách,
robin red. více ptačího zobu

K správnému vytvoření správné tvárnosti těsta použijeme trochu oleje a hlavně hladkou mouku a vodu. Pokud použiju do základu boilie komerčně prodávanou krmítkovou směs, spotřebuju vyrobené boilie pokud možno ihned(nástraha i návnada) nebo je dám do mrazničky(pouze na krmení).

Postup přípravy

Sypké ingredience smíchám. Zhruba dvě třetiny sypkých smíchaných směsí dám do mísy+ sůl+ cukr + jiné sypké přísady. Používám- li marmeládu a med nahřeju je, rozmíchám a dám do mísy se směsí. Dále rozbít a rozmíchat vejce+ esence + barvivo + ostatní tekuté složky- vše důkladně promíchat a nalét do mísy se směsí. Vařečkou důkladně promíchat a nechat 10 min. odpočinout. Poté dosypávat další třetinu směsi a dotvarovat těsto. Pokud je pořád řídké dosypat např. krupičkou, hladkou moukou, pšeničnýma klíčkama (popř. kombinací). Těsto necháme dle mé zkušenosti nejméně 3 hodiny(až 12 hodin) v ledničce odpočinout nebo válíme hned.
Ke konečné úpravě těsta před robalováním použijeme "špetku " oleje hladkou mouku a vodu! Pro konečnou úpravu ideální tažnosti těsta mícháme v ruce menší kusy těsta.

 

Žraločí muž - Profil, 9.1.2015
Průměrná známka: 5,00

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.