Ptačí zob-variace
Nástrahy > Boilie > Ptačí zoby, uhlohydrátové- Úspěšné období: spíš jaro-podzim
- Druhy ryb: kapr, amur, cejn
- Typy revírů: Použijeme- li všechny variace receptu tak snad všude kde zrovna berou
- Finanční náročnost: cca 70-120 kč na kilo
Boilie složené převážně z ptačího zobu a jiných hrubotvornějších struktur tvořících pórovitost boilie
Ingredience
100 g mletého (praženého) konopí
300 g ptačího zobu
50-100 g pšeničné klíčky
200 g mleté oplatky popřípadě sušenky
150 g aminolakt, vitalakt, popř. sušené mléko
200 g sojové mouky
200 g dětské krupičky(popř. 100 g krupička + 100 g bramborový knedlik směs z obchodu)
100 g LT 94(rybí moučka)
7-12 vajec, polovina kávové lžičky soli, (potravinářské barvivo)
melasa(nikoliv v zimě) nebo 50 g moučkového cukru popřípadě bez
esence z obchodu, popřípadě aroma janka nebo cukrářskou
míchaný rostlinný nebo slunečnicový olej cca 20 ml + na dotvarování těsta viz příprava
aminol 50-150 ml je-li k mání dle rybí chuti
hladkou mouku a vodu na dotvarování těsta pro použití robalu
Možné variace: Csl nebo tekutá potrava, aminol, tekutá játra marmeláda-džem 100-200 ml + dvě lžíce medu(rozehřát na mírném ohni), tvaroh plnotučný, sušená syrovátka, najemno pomletá uvařená kuku nebo hrách,
robin red. více ptačího zobu
K správnému vytvoření správné tvárnosti těsta použijeme trochu oleje a hlavně hladkou mouku a vodu. Pokud použiju do základu boilie komerčně prodávanou krmítkovou směs, spotřebuju vyrobené boilie pokud možno ihned(nástraha i návnada) nebo je dám do mrazničky(pouze na krmení).
Postup přípravy
Sypké ingredience smíchám. Zhruba dvě třetiny sypkých smíchaných směsí dám do mísy+ sůl+ cukr + jiné sypké přísady. Používám- li marmeládu a med nahřeju je, rozmíchám a dám do mísy se směsí. Dále rozbít a rozmíchat vejce+ esence + barvivo + ostatní tekuté složky- vše důkladně promíchat a nalét do mísy se směsí. Vařečkou důkladně promíchat a nechat 10 min. odpočinout. Poté dosypávat další třetinu směsi a dotvarovat těsto. Pokud je pořád řídké dosypat např. krupičkou, hladkou moukou, pšeničnýma klíčkama (popř. kombinací). Těsto necháme dle mé zkušenosti nejméně 3 hodiny(až 12 hodin) v ledničce odpočinout nebo válíme hned.
Ke konečné úpravě těsta před robalováním použijeme "špetku " oleje hladkou mouku a vodu! Pro konečnou úpravu ideální tažnosti těsta mícháme v ruce menší kusy těsta.
Žraločí muž - Profil, 9.1.2015
Průměrná známka: 5,00
Kde to žije - všechna témata
11:38Čistota vody na Jižní Moravě 24
11:27Mladý rybář boří sociální sítě svými videi. Děti odhazují mobily a jdou do přírody (Bleskovka) 42
9:28Lov kaprů a amurů z hladiny. Lov ryb na mlaskačku (Video) 6
9:17Rybářská videa: Začínáme s trout area přívlačí - 4.díl - vlasce, šňůry, fluorocarbony a estery 1
7:51Poradna: Sumcařina 2502
7:38Nabíjení notebooku u vody 89
7:18Shimano Aero X1 match float, 20 g 5
StKorda Developments a vše co k této značce patří 867
StCo vy a hlídání dětí? 503
St🦟 Začínáme s vázáním mušek #5 🤩 Dubbing 😱 (Video) 1
St10ft pruty s teleskopickou částí rukojeti 178
StTvrdík original trojdíl 1
StVaše úlovky na mušku 26
StKřeslo na odhoz 10
StMapy v echolotu 367
Co je nového - všeobecné
PoBleskovka: Mladý rybář boří sociální sítě svými videi. Děti odhazují mobily a jdou do přírody
SoBleskovka: Chlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo
PáBleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
Rybářské centrum Olomouc
Rybářské potřeby pro Vaše životní úlovky. Na prodejní ploše 160 m2 a na eshopu naleznete vše pro sladkovodní i mořský...