Játrovo pstruží

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: hlavně léto a podzim
  • Druhy ryb: Kapr, ale chytil jsem i sumce 115 cm..
  • Typy revírů: jakékoliv kaprové revíry, u hodně prochytané vody zkouším variace s kořením..
  • Finanční náročnost: Nevím přesně odhaduji tak na 2 kg boilis 300-350 kč

Výborný podomácku dělaný boilis alá "smrad" vhodný zejména na letní a časné podzimní období. Základem jsou pstruží granule + játra. Již několik let dobře osvědčený

Ingredience

1 kg pstružích granulí (mám od výrobce za 25 kč 1 kilo, jsou potáplivé, je třeba je cca 3-4 hodiny před zpracováním namočit do vody tak aby nad nimi byl tak 1/2 cm vody... zbyde z nich jen polosypká kaše..)

1/2 kg namletých jater na masovém strojku
100 g pšeničných klíčků
100 g vápenatého kaseinu
100 g laktalbuminu
150 g sušených vajec (kdo nemá, tak tak 12 vajíček, ale pak je povětšinou nutné směs dohustit např. nejlépe sojovou moukou)
Red robin oil (dávám tak 20-50ml)
Ultrabait carp 2 ml (hodně smrdí, není moc dobré dělat doma - povětšinou Vás manželka vyhodí..)

Dle hustoty dohustit sojovou moukou.

Může se přidat česnek, výborné je klobásové koření, zkoušel jsem i sladkou a pálivou papriku, dokonce skořici, vyzkoušel jsem i k základu dávat sladké vůně - místo ultrabaitu skopex, jahodu - celkem to fungovalo, ale povětšinou jen na jaře..

Postup přípravy

Standardní, zkoušel jsem toto boilis i sušit - pak se rozpadá tak do 4-6 hodin.

 

MUDr. Josef Křepela - Profil, 5.12.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k nástraze/návnadě

Žádné zápisy.