Boilie na jaro

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: Jaro
  • Druhy ryb: Kapr, cejn
  • Typy revírů: Stojaté i proudící vody
  • Finanční náročnost: Cca. 50 Kč/kg

Protože se jedná o domácí výrobu, velikost si můžete zvolit sami. Boilie je hodně voňavé a mě na to zabralo hodně větších ryb.

Ingredience

2 hrsti malých peletek určených pro výkrm ryb
1/2 bochníku chleba (600g)
3 hrsti kukuřičného šrotu
1 uvařená brambora
mouka na zahuštění
2 vejce
popřípadě potravinářské barvivo (boilie má hnědou barvu)
2 badyány

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience (kromě badyánů) a necháme 2 hodiny odležet. Po 2 hodinách naděláme z těsta kuličky a necháme 48 hodin odležet. Po odležení nalijeme do hrnce vodu, přidáme badyány a až začne voda vařit, přidáme boilies v takovém množství, aby neležely na sobě. Po 3 - 5 minutách boilies vyndáme z vody a dáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při 120°C.

Fotografie:

 

ondrej.suc - Profil, 15.3.2012
Průměrná známka: 1,83