Boilie na jaro

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: Jaro
  • Druhy ryb: Kapr, cejn
  • Typy revírů: Stojaté i proudící vody
  • Finanční náročnost: Cca. 50 Kč/kg

Protože se jedná o domácí výrobu, velikost si můžete zvolit sami. Boilie je hodně voňavé a mě na to zabralo hodně větších ryb.

Ingredience

2 hrsti malých peletek určených pro výkrm ryb
1/2 bochníku chleba (600g)
3 hrsti kukuřičného šrotu
1 uvařená brambora
mouka na zahuštění
2 vejce
popřípadě potravinářské barvivo (boilie má hnědou barvu)
2 badyány

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience (kromě badyánů) a necháme 2 hodiny odležet. Po 2 hodinách naděláme z těsta kuličky a necháme 48 hodin odležet. Po odležení nalijeme do hrnce vodu, přidáme badyány a až začne voda vařit, přidáme boilies v takovém množství, aby neležely na sobě. Po 3 - 5 minutách boilies vyndáme z vody a dáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při 120°C.

Fotografie:

 

ondrej.suc - Profil, 15.3.2012
Průměrná známka: 1,83

Diskuse k nástraze/návnadě

Nox02 - Profil | Po 22.10.2012 20:31:56

Jak dlouho to má být v té troubě?? zhruba :))

kapříkluboš - Profil | Ne 18.3.2012 9:07:00

jen mě zarazila ta trouba to pak musí ale plavat nebo ne ?

ondrej.suc - Profil | Čt 15.3.2012 10:28:14

zaplosak >> ne, jen ingredience, co jsou napsané nahoře :) ...

zaplosak - Profil | Čt 15.3.2012 10:21:52

noky ne?