Orlí drápky

Jsou lepší háčky tvaru orlího drápku
nebo hačky s klasickou špičkou? Ktery je setrnejsi k rybam a ktery
spolehlivejsi? Jaky hacek je dobry na plavanou, polozenou ...
Autor diskuse: Martin M. - , 3.5.1999 všeobecné - náčiní, doplňky

chřenovák - Profil | Čt 16.4.2009 22:00:22

.

Martin M. | Po 3.5.1999 16:11:24

Ja mam totiz tu zkusenost, ze orli drapky rybam znici hubu. Pri pozdnim zaseku ma ryba hacek treba 10cm daleko, to by zas az tak nevadilo, ale pri pouziti orliho drapku nebo jineho hacku s malym "skodlivym" uhlem se mi casto stavalo, ze to rybe rozparalo tlamku az k pevnemu pysku, kde se hacek teprve pevne zasekl -> ryba nekdy mela 10cm trznou ranu pres cele horni patro!!! I proto nerad pouzivam orli drapky, nehlede na to, ze kolikrat takovou rybu ani nevytahnu, protoze se proste hacek uplne vyrizne. Myslim, ze se hacek zasekne prilis melce a drzi malo pevne "hmoty". Podle mne jsou klasicke oble hacky vyhodnejsi. Co vy?

Mirek S. | Út 4.5.1999 9:16:43

Myslim, ze je to tak na male ryby, vetsi (od 35 cm vyse) mi dost casto spadly. Podle uhlu spicky se hacek vlastne vyrezava misto aby zajizdel do masa (zkuste si to na "vlastni kuzi" :-) ). Ma ale dobre tenkou a ostrou spicku a pri opatrnem brani rybu predcasne nepichne. To by bylo dobre treba v zime, nebo kdyz jdou moc opatrne. Na beznou kaprarinu je uz nepouzivam.

Pitr | Út 4.5.1999 13:39:35

Ja chytam hodne na plavanou a na jakoukoliv bilou rybu se mi osvedcuji zejmena hacky s delsim "krckem", radove 3x delsim nez u klasickeho hacku, ale vetsinou se obtizne shaneji.

Zdenka | St 5.5.1999 13:11:20

Já chytám na dost malé háčky od 14 do 20 podle toho jak ryby jdou, ale objevila jsem super tvar, který se mi osvědčil na cejny a podoustve, tenhle háček má malý krček a je zkroucený jako trochu do osmičky, špička je v vychýlená od krčku. Znáte je někdo? , jinak jsem radči když ryba spadne, než bych jí ublížila, tak používám háčky s delším krčkem, ty se líp v týhle velikosti navazujou a musí mít větší úhel, aby rybě moc neublížil

Dusan | St 12.5.1999 13:44:48

Dle meho nazoru jsou nejlepsi ty s rovnou spickou. Orli drapky jsou pry dobre na rekach s nerovnym dnem, protoze mene vaznou, ale ja je zatim nepouzivam, protoze se na nich da blbe zamacknout protihrot a i bez nej jdou spatne vytahnout.