Budoucnost našich revírů

Jakým směrem, dle Vás kolegové, jdou Naše Revíry a směr hospodaření ČRS???
Záměrná devastace...
Autor diskuse: p.horys - Profil , 19.7.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Mrknato - Profil | So 21.7.2012 17:06:09

p.horys >> Když si někdo vykope díru v zemi na svým claimu a ta se zaleje vodou, ať si tam provádí co chce..... třeba prodává povolenky. Volný průchod krajinou, sběr lesních plodů, klestí, lov ryb a zvěře byl dán všem. Většina z toho je u nás stále považována za veřejný statek. Ptejme se, zda a kdo chce onen "státní statek" omezit. Prodat lesy, silnice, řeky, vzduch..... Určitě pak budou lesy zelenější, bude víc hub a borůvek, vzduch dýchatelnější a řeky plné ryb.... Tomu věříš?

agig - Profil | Ne 22.7.2012 19:52:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.horys - >> Ahoj jednoznačně to směřuje tam kam jsem nikdy nechtěl aby to došlo čeká se na zarybnění kapříčkama 40cm až 45 cm na to se všichni třesou mimo mě ;-) pak se to opět vyrabuje a čeká se na další zarybnění je to strašný neni to žádnej rajc když víš že jsou ve vodě pouze ryby které takřka nestojí za řeč a větší ryba už neni a nebo velice ale velice málo pak to strácí to napětí které by při rybaření mělo být alespon já ho potřebuji jináč je to nuda a ta se na našich vodách stává celkem samozřejmostí a vo tom to neni ;-) prostě můj názor je nedostatek slušnej ryb které by udělali radost na fotce a né jen na talíři ;-)

kakr - Profil | Ne 22.7.2012 19:42:01

tomsa >>
Pokud chceš lovit na řece reofilní ryby, tak je potřeba jim jít kapánek naproti. Doby kdy stačil samovýtěr jsou nenávratně pryč a už se asi nikdy nevrátí. Velmi rád bych se mýlil....

Místo psaní na MRKu doporučuji zajít na MO , kouknout se do zarybňovacích plánů jak je to s parmou, ostroretkou, podouství tlouštěm, jesenem. Pokud chybí, tak se tázat proč tam nejsou, pokud jsou tak se podívat kolik se jich nasazuje. Ale je to cesta kudy jít.

rybomil - Profil | St 1.8.2012 14:02:40

TIRO >> milý pane, pamatuju už v r. 1991 jak se postupovalo a kšeftovalo s místenkami a chytalo bez místenek.......

Normální rybáři stáli po práci frontu na místenky, často 2- 3 hod. Celkový počet místenek byl omezen. ale výdej na osobu ne. Ti co byli vepředu skoupili ( nejprve po 20,- Kč, pak po 30, potom po 50, pak po 80 ) většinu místenek a dobrák dostal místenku na flek, kde mohl nahodit tak v kleče.
O prázdninách přijížděly děti lovuchtivých pražounů k výdejně už v 8 ráno a stály fotříkům a dědům do 15. hod.frontu na místenky.
Majitel místenky přišel často na místo kam ji měl koupenou, vedle něho na fleku kde místenka vůbec nebyla lovil někdo z výboru MO, nebo jeho známý a hotovo. Samo poplatky vybrané za místenky nebyly nikterak prohnány účetnictvím MO, čistě černý nelegální tok peněz pro vybrané lidi. Takový byl prvopočátek účelového místenkového výběrového rybolovu v absurdistátě tehdy jmenovaném Československo. S určitými úpravami a omezeními to pokračuje i nyní.

Ani jiná omezení lovu na některých revírech např. tady na 2 dny v týdnu nepřinesla očekávané výsledky.
Na revír stále chodí většina stejných lidí = převážně důchodi a neděláci, kteří navíc po " odchytání " těch svých vytoužených 2 káček / den na takto regulované vodě jdou ještě další dny na zbylou část revíru, tedy tu bez omezení docházky.
Jedině omezení celkového počtu odnesených ryb s tím něco udělá a to ještě ne vždy , neboť pak výrazně vzroste koeficient záměrně ( risk ) nezapsaných ryb. V případě, že dotyčný má ( nese ) nezapsanou rybu mu až tak velký postih nehrozí, pokud mu nebude omezen výdej povolenky k lovu na vícero ( podle mě min. 3 ) roků.
Se našeho hospodáře moc ptát nemusím, velice dobře ho znám a na další větší MO kam jezdím dělá hospodáře kolega, který nyní v době práce sedí o 2 kanceláře vedle,mám tedy info to Nejsuprovější.
Ostatně podle mě je úplně jedno, jesli jdu na vodu s omeeným počtem docházek nebo nee, záleží spíše jak jsem v lovu těch kterých ryb zdatný. Samotná Káčka v nasazovací velikosti tady ( tedy 40 - 60 ) nachytám osobně téměř vždy ( podle tkonkrétních podmínek, počasí stavu vody aj. ) A to jak na stojáku s omezenou docházkou, tak jinde. Jinde je to o tom, že na mě nikdo zavistivě nečumí, neříká mi kam si mám a nemám sednout, nezabírá mi rychle plac aby tam byl první a nezávidí, že vytažené káčko má o 2cm víc než to jeho vezírované.
Jediné co mi vadí, že musím jet posunovadlem a nemohou si u toho dát aspoň 1 pivko a musím stále budovat nové fleky, protože mi tam stále a stále znova lezou závistivý lejnochytači, co jsou líný si flek udělat, koupit nebo míchnout nějaký dražší futro a zapojit k fungování něco z části toho co maji někde pod čepicí.

.... kua sem se rozjel.
GL

malamut - Profil | So 28.7.2012 21:28:28

TIRO >> ale musíš to prosadit jinde, tady na MRKu to nejde, jen zkus v "kaprařině" získat nějaké přívržence. Já si jen myslím, že ty tvoje bláboly mají prapůvod v závisti, prostě tě sere, že ostatní nachytají a ty ne.

Kozič origin - Profil | Po 23.7.2012 21:33:30

Dokud se situace nezlepší, tak trvám na tom, aby mi svaz proplácel LSD.

Salmo1 - Profil | Čt 19.7.2012 17:50:58

Kam kráčí hospodaření ČRS netuším, ale u nás a za mě dobrý.Jednáme o koupi posledního MP revíru na kterém hospodaříme, ostatní už jsou ve vlastnictví MO.Stav na tekoucích revírech se slušně zlepšuje, takže budoucnost co se týče rybařiny vidím celkem optimisticky.

rybomil - Profil | Pá 3.8.2012 12:37:24

tomfisherman >> spíš jsem pochopil že si to nepochopil

tomfisherman - Profil | Pá 3.8.2012 11:52:28

rybomil >> Pokud se tu najdou individua,kteri pisi blbosti a nedokazi to pak uznat a jeste to obraci proti tomu,kdo je na to upozornil,tak jsou to namysleni trubeckove.A staci jen aby napsal,ze to popletl,ze chtel napsat 100 kg. A je jedno, jestli je ci neni zrejme,jak to myslel.
A jestli si myslis,ze jsem si myslel,ze opravdu nabizi 10 tun za 4000 Kc,tak jsi dobra naivka.

tomfisherman - Profil | Pá 3.8.2012 6:46:08

kakr >> Spis jen totalni blb tohle muze napsat, kdyz nevis co znamena symbol q, tak to pis jinak, trubko.

tomfisherman - Profil | Čt 2.8.2012 15:17:27

kakr >> 100q za 4000Kc neni 1kg za 40 Kc!!!! Vrat se do skoly.

Turňa - Profil | Čt 2.8.2012 14:14:13

Mrknato >> Teda kec.ko, kdys viděl naposledy kapra.... v Tesku v akvárku viď?
Možná kakra vidíš častěji. ///nic ve zlém///

kakr - Profil | Čt 2.8.2012 14:09:00

Jakuza >>
Je to s Tebou mnohem horší, než jsem si myslel.
Fakt si myslíš, že se ryby "dosazují" podle toho kolik a v jakých velikostech jsou přisvojeny?
Tvůj příklad se 100kg sumíkem, 20kg kaprem a 10kg štikou bude vytesán zlatým písmem do análů MRKu.

kakr - Profil | Čt 2.8.2012 13:53:30

Jakuza >>
Bubláš z mrákot. (copyr. M.D.)
Píšeš o věcech o kterých nemáš prokazatelně ánung.
Jinak bys nemohl napsat pitomost - dosazovat počty, už ne velikost.

Jakuza - Profil | Čt 2.8.2012 13:36:59

kakr >> A právě proto, že se to opakuje každoročně jsou tam pouze už jen ti násaďáci. Proč? No protože každá MO musí dle pravidel dosazovat počty. Bohužel už ale ne velikost. Tudíž... Hezké dorostlé ryby jsou v našich báchorech a násaďáčci jsou výnosným byznysem...

kakr - Profil | Čt 2.8.2012 12:45:11

Jakuza >>
Každoročně si rybáři v ČR přisvojí cca 2 500 000 ks ryb všech druhů.
Nějak to neštymuje s těmi "totálně vydrancovanými vodami" o kterých tak zasvěceně píšeš...

Jakuza - Profil | Čt 2.8.2012 11:40:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.horys - >>
Budoucnost českých revírů nemůže být žádná, když už není ani přítomnost. Stačí se projít kolem vody a okamžitě tě to praští do očí. Všude neskutečný bordel, štěkající rybáři jeden na druhého, RS šikanující tzv.přespolňáky, totálně vydrancované vody a nad tím vším tiše bdící zatuchlý bolševický režim v podobě rybářského svazu...
Myslím, že i tento částečný výčet zcela jednoznačně poukazuje na stav českých revírů a MRK je toho nezvratným důkazem. Bohužel pro nás už si toho stačili všimnout i v zahraničí a začíná být obrovským problémem dostat se coby čech na některou z jejich vod..:((

(o)_(o) - Profil | Čt 2.8.2012 10:14:47

Mrknato >> Původním záměrem bylo zabránit cizím v drancování revírů no a dnes jde o přípravu podmínek pro výhodnou privatizaci těchto vod:-)

Mrknato - Profil | Čt 2.8.2012 8:57:33

(o)_(o) >> MO, které mají své revíry (bývalé RMV) chovají většinou násady pro své vody a svazu nabízí jen přebytky a to II.-IV. kategorie. Brigády mizí těchto "soukromácích", i když tyto MO mají leckdy více brigád. Navíc i z ryb které sežene, zaplatí ÚS se mnohé dostanou do soukromáků MO, pokud zarybnění provádí tyto MO.... Hospodář i RS je dotována územními povolenkami.

Zajímal by mě tvůj názor na rozpor ve stanovách, kdy výbor ÚS má zabezpečovat společný územní rybolov na revírech a hospodaření, může zrušit MO, která vyvíjí činnost v rozporu se stanovami a stále více prostředků směřuje z územních, do MO rybolovů. Výkon některých činností MO pro uživatele ÚS je jen kličkou, jak vybruslit z podnájmu revírů.
Mým názorem je, že pokud se toto nerozetne a důsledně nerozdělí, půjde územní rybolov ke dnu a možná to i je něčí snaha.

TIRO - Profil | St 1.8.2012 20:39:29

Mrknato >> Vaše srovnání hodně mimo. Uvědomte si, že se jedná o vodní plochu a tudíž o přírodu. A pokud chcete příklad, tak například i některé vodní plochy mají omezený přístup vstupu a tím omezenou návštěvnost. A ani kapitalismus to nezměnil a a nikdo se nad tím nepozastavuje ani dnes. Stejné je to i v loveckých honitbách a dalších přírodních místech. Kdybyste chtěl něco udělat, dávno byste svůj příspěvek uvedl. Já už v této diskuzi končím, protože nikam nevede. Děkuji všem zúčastněným za kladné i záporné ohlasy. Petrův zdar!

TIRO - Profil | St 1.8.2012 19:01:56

Mrknato >>A jak to víte, že by to nefungovalo? Jste jasnovidec? Omezená docházka funguje na RMV jako úlitba místním rybářům. No budiž. Princip omezení je stejný jako na RMV, ale spravedlivě pro všechny.

TIRO - Profil | St 1.8.2012 17:38:49

rybomil >> Místenky jsou váš problém. Já jsem o nich nehovořil a jejich zavedení zásadně odmítám přesně z důvodů, kterí jste zde prakticky popsal.
Sám jste v příspěvu přiznal, že omezená docházka funguje. Chytnou si své dvě ryby a mají utrum, To že jdou lovit jinam už s revírem a s omezením nijak nesouvisí. Vše se vztahuje ke konkrétnímu revíru. Když si vezmete prosté kupecké počty, tak si snado vynásobíte a zjistíte, že 7x2 kapry je mnohem méně než 2x2 kapry. A to nepočítám, ty co si odnesou tajně. Někdy zo bývá i 7x4 kapry a to už je setsakramentsky znát. Když jim zamezíte příchod k vodě, nemohou si je chytit a tudiž ani odnést. Celá pointa spočívá v tom, že pro slušné rybáře, kteří si vezmou za den jen jenoho nebo dva kapry jich následně pro ně zůstane více. A o tom to celé je.

Pstruh27 - Profil | St 1.8.2012 12:50:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.horys - >> s pani prírodou to ide do pr.ele celkovo a úbytok rýb nie je teda spôsobený len zlým hospodárením zväzu, aj keď aj ten robí chyby.

1.) je dovolené brať obrovské množstvá rýb (u nás za povolenku za 30 Eur si môže lovec zobrať až 50 ks kapra)

2.) nadmerné vysádzanie kapra na úkor iných rýb - napríklad dravcov ako šťuka a zubáč je na našich rybníkoch naozaj minimum

3.) malé miery rýb na pstruhových vodách - zdvihnúť na 30 cm - Potočáka a Lipňa kludne na 35 cm

4.) povolený lov na mŕtvu rybku na pstruhových vodách - zrušiť

5.) neefektívne využívanie brigádnikov - za pivo či 2 je brigáda často odrobená za pol hodinu - namiesto toho by pomohlo pristupovať k brigádam zodpovedne a budovať splavy na chovných potokoch, upravovať parkoviská pri rybníkoch, upravovať lovné miesta, natierať lavičky, prístešky a podobne.

Salmo1 - Profil | Po 30.7.2012 18:35:00

kakr >> Ano, ale je nutno podotknout, že v zemích EHS byl problém s původní rybou už v době, kdy se u nás nacvičovala spartakiáda.V té době si nynější stav nikdo nedokázal ani představit.Obviňování ČRS nebo MRS není trefný termín, snažím se jenom stav pochopit.Dobře si pamatuji návrat našeho jednoho kolegy, který rybařil tehdy v zemích EHS, řka "Hoši takhle dobře rybnaté vody nejsou nikde v Evropě, važte si toho"Komunista to nebyl ani smykem.

Mrknato - Profil | Ne 29.7.2012 8:59:33

nofish >> Já rád beru za slovo....)
Když vezmu pstruhovky, tak od roku 75, co pamatuju do cca 85 bylo všude dost ryb (lipani a potočáci), v od cca 86-93 ryb silně ubylo, proto jsem si občas nebral P povolenku. Od roku cca 94-02 se na některých revírech začala objevovat průmyslová ryba a tyto revíry se staly cílem nájezdů. Od roku 03-08 se začala průmyslová ryba vysazovat skoro všude a mohlo se i rybařit, ne tak jako dříve, nebyla ale nuda. Bohužel od roku cca 09- doteď jsou původní lososoidi téměř na nule (nepočítám potočmeny 10-20cm, kteří v průběhu roku vezmou "baťohy a jdou za prací do německa" a i průmyslové ryby silně ubývá (nevysazuje se už tak). Moje zkušenost se opírá o cca 10 revírů, kde si je dost podobná.

Z toho celého mě napadá jedna hříšná myšlenka. Je evokována našimi "uvědomělými pohraničníky, kteří cestující do německa" stříleli na hranicích....... co takhle "střílet" ty MO potočmeny, dříve než zmizí v tom "německu"????? ...)))))

Edit: pepici by se pos*ali, neměli by materiál na frantíka......a závodníci by neměli na čem závodit.

Mrknato - Profil | Ne 29.7.2012 8:18:14

nofish >> Kapř je vyjímka, máš pravdu, že kapř se vysazuje cca50% nad plán a podle mě to je dáno tím, že peníze z CS rybolovu (redistribuce) nemá dána žádná pravidla a je jen na uživatelích, co za tyto lowe nasadí, no a kapře je hodně a je levný.....

Proto za největší porušování rybářské legislativy nevidím lov přes čáru, lov na více prutů, ponechání si více ryb, nebo nedosahujících míry, ale očůrávání ZP, jak jsi psal, v tom máš pravdu a v neaktualizaci ZP, což ukládá uživateli zákon. No a ke kontrole dodržování zákona tu máme RS...... pasáčka kapř, milicioněra z ní udělali a chtějí udělat čilimníci.... Lidi fandili Juro Jánošíkovi, protože bohatým bral a jim dával, tak analogicky lidi fandí "pytlákům", kteří jim přinesou nějakého kapř navíc, nebo častějc, protože berou bohatému ČRS, který cca 3/4 jejich peněž pro*rcá.

Mě vadí, že se tady na MRKu většinou "registrovaných Mrkařů" peskují rybáři za naprosté malichernosti a těm největším "pytlákům", čilimníkům, kteří si privatizují svaz a dělají si z toho živobytí, by ještě nějakou tu korunu ze svého přidali..... Že to udělá osmdesátiletý člověk, když si od něj jde vypůjčit 80 tisíc neznámá cigánská rodina jde pochopit, ale že jsou k tomu obdobnému náchylní všichni rybáři, tak to je pak jiná......

Edit : Věc ničí, rybu, vzduch, vodu, houby, maliny ukrást nelze....... Můžeš pouze porušit nějaká pravidla, ale když se koupeš, dýcháš, sbíráš houby a i rybaříš, krást nemůžeš.

TIRO - Profil | So 28.7.2012 21:17:26

Mrknato >>Takže vás cituji:
No a podle potřeb by mohlo dojít k režijnímu zpoplatnění úlovků nad určitou mez. Povolenka by mohla být "přednabita" např 5 kapry, 2 štikami, 1 candátem, 10 duháky ..... a úlovky nad tento limit by byly kilogramově zpoplatněny po sumarizaci. 1kg kapř cca 20,-Kč, 1kg štiky cca 45,-Kč, 1kg duháka 20,-Kč, 1kg potočáka 80,-Kč .... 80-90% rybářů by to nijak nepostihlo a přivedlo by to další prostředky.
A říkám to znovu. a co to je? Zavádíte do povolenky limity. Zavádět nějaké limity do povolenky je nesmysl a je jedno, k jakému účelu jsou.

nofish - Profil | Po 23.7.2012 21:36:41

Kozič origin >> jestli bude na výběr mezi LSD a rumem tak jsem taky pro.

Mrknato - Profil | Po 23.7.2012 19:57:32

TIRO >> Nevím odkud jsi, ale omezování docházky, místenky, revíry jen pro někoho, za různé ceny, je cesta do temné díry, které někteří říkají prdel.

V prvním příspěvku jsem popsal základní změnu, že ryby by se měly kupovat od toho, kdo je vyrobí nejlevněji v dostatečné kvalitě. Vohnoutské řeči, že MO pěstuje kapř za 40,-Kč (což je svazocena) hrazená z povolenky, neznamená, že to je pro rybáře cena konečná. K tomu musíš připočíst i brigády MO, aparát MO, i část členských a v tu ránu je z ceny kapř 40,-Kč/kg cena 80-160,-Kč/kg. Čím větší MO tím dražší ryby. Malé MO zase nepokryjí produkcí zarybnění a tak se kupuje stejně od komerčních chovatelů.

V druhém příspěvku jsem zmínil zajímavý bonus, který stejně jako platby státu by mnozí očůrávali, ale tady by fungovalo "čecháčkovství". Já 7. kapř zapíšu a kolega, který chytil osmého, co vím, a nezapíše ho, tak ho napráším. Protože neočůrává imaginárního uživatele, ale mě, který ryby píše a platí. Bylo by to stejné, jako kdyby si na tene stále někdo objednával kořalku a pivo. Znamenalo by to samozřejmě změnu kontrol, dost možná i jiný subjekt, než RS. RS nechat jen jako instituci, která je, musí být, ale nefunguje, protože nikdo, mimo uživatelů její činnost nevyžaduje, nekontroluje a neplatí. Hospodář vykazuje výlovek, ale to se jená o jmenovaného hospodáře, ne voleného a to jsou další čuda rybařiny. Ty vedou opět do té černé díry a revírů MO......

nofish - Profil | Ne 22.7.2012 22:10:33

hraji >> Ano, neovlivníš nařízené betonování a regulace řek. To je jasné. Ale aby se sr*lo i na to, že na elektrárny si pouští vodu kdo chce a kdy chce tak že řeky netečou. To že si vodáci pouští kanály na slalom, jnde zas náhony na elektrárny, tak že řeka opadne o 30cm a jikry jsou nasuchu, to že někdo vypouští odpad do řeky, to všecho ovlivníš. Jen se nenechat odbýt a nedat pokoj. Ono je to totiž po celé republice stejné.
Stejně tak ta Moravice. Na netu najdeš termíny kdy budou pouštět vodu vodákům. Nezlob se, ale smířit se s tím je jedna věc, zkusit alespoň jednat o tom jak to bude na jaře je věc druhá.
Taky se nechci hádat, ale ryby a defakto všichni vodní živočichové jsou už prostě na posledním místě. A nejde mi vůbec o to abych ty ryby mohl chytat. Ono kolikkrát staří jen tam ty ryby vidět.

hraji - Profil | Ne 22.7.2012 16:08:40

tomsa >> pokud tu vodu pustí dvakrát do roka, nebude vliv na obsádku určitě tak dramatický. Do Dyje pod přehradou pouští ledovou vodu z přehrady pravidelně, do Svratky pod Vírem taky a ryby tam byly a najednou jich v posledních letech ubývá. To nemá souvislost jen s vypouštěním studené vody kvůli vodákům. Ono je potřeba vidět celou přírodu kolem řeky a vlivy komplexně. Já nevěřím, že pouhým zákazem pouštění vody kvůli vodákům se do Moravice ryby jako zázrakem vrátí. Na to se pohybuji kolem vody už dost dlouho.
Chtělo by to skutečně důkladný průzkum (vědeckou metodou) toho, jak je to s rozmnožováním ryb. Jestli to místo teploty vody není spíš absence dostatečného množství pohlavně zralých ryb.

nofish - Profil | Ne 22.7.2012 14:21:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

p.horys >> stačí si všímat, stačí se ptát. Pokud tedy dostaneš odpověď. Některé MO utrácí o sto šest. Čnenové výborů si hrají na ředitele firmy. Z eu, státu a členů se tahají peníze které jdou na nesmysly a ne do revírů. Nakupují , opravují se budovy, vozidla, vybavení, hromadí majetek. Prostě, svaz se tváří jako velká firma. A ejhle, ono je vllastně všechno, jenom ty revíry jsou prázdné .....
Přesně jak říkáš, spolupráce žádná. Všechno se hodí na povodí, na kormorána, na kohokoli a cokoli. Ale nějaká snaha naplno jednat tu není. Nebude to tím, že u svazu nikdo nemůže prodělat? Prostě jen utrácí peníze členů, nemusí se snažit naplno hospodait jako jakákoli jiná firma.

hraji - Profil | Ne 22.7.2012 12:34:24

tomsa >> to samé se děje v přírodě, nebo myslíš že je celý rok průtok a teplota vody konstatní? A i v pásmech pod elektrárnami, kde dochází ve vodě ke změnám průtoku a teploty vody dvakrát denně celý rok, se ryby vytírají.

hraji - Profil | Ne 22.7.2012 11:11:06

p.horys >> zkus prosím rozvést nějak šířeji tu spolupráci MO s podnikem povodí. Podniky povodí jako státní firma mají ze svého poslání a státního zadání naprosto rozdílný náhled na to, jak má vypadat řeka. V čem může povodí ustoupit rybářům? V čem se mohou rybáři přizpůsobit tomu, co stát požaduje po povodí?

TIRO - Profil | Pá 20.7.2012 21:25:20

Jarda Š. >> Ano, tak by to mělo být. Ale praxe je jiná. Už jste viděl někdy případ, že by se do dozorčí komise nebo do výboru dostal někdo nezávislý? Vždy už je připraven loajální kamarád. A tak je to na všech úrovních. Proto jsou všede stále stejní s argumentem, že to nikdo nechce dělat.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 19.7.2012 14:16:09

leguan >> jojo. Nejlepší cesta pro zářnější budoucnost našich revírů je umožnit chytat všude a vždycky. První pionýři zlepšení situace na revírech jsou již tu. Povolený lov nonstop je sice pouze první vlaštovkou, ale věřím, že toho bude časem víc. Budoucnost pro zlepšení situace na revírech vidím hlavně v povolení lovu na sedmnáct prutů a umožnění vzdálenosti rybáře 5km od prutů.

leguan - Profil | Čt 19.7.2012 13:55:30

Budoucnost našich revírů bude asi špatná- Protože např. jenom ve středních čechách v mém okolí je zákaz chytání -prodej ,omezení chytání atd-.Lhota u Brandýsa -zákaz chytaní když se koupou lidi -nemohl jsem tam ani v dubnu když bylo pěkné počasí a leželo tam cca.6 lidí ..Proboštské propadliny-zákaz chytání protože se tam bude dělat nákě rekreační centrum-samá korupce jako všude v ČR...Vojkovice-zase malá domů a je tam rekreační středisko se zákazem a poplatkem 100 kč za projetí bránou...Bohužel ještě budou další..