Radnice připravuje úpravy okolí Hrubého rybníka známého jako Bágrák

Kategorie: Všeobecné

Město chystá zvelebení lokality kolem Hrubého rybníka, který je veřejnosti známý jako Bágrák. „Uvědomujeme si, že jiná přírodní vodní plocha poblíž města není. A co se parků týče, Podzámecká zahrada a Květná zahrada zase mají jiný charakter než rekreační. V Bágráku vidíme obrovský potenciál a rádi bychom jej v budoucnu veřejnosti více otevřeli,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Bágrák se nachází ve východní části Kroměříže asi kilometr od centra města. Nedaleko něj je naučná stezka Hráza a frekventovaná cyklotrasa podél řeky Moravy. Bágrák je hojně využíván k rybolovu a v létě také jako přírodní koupaliště, byť pouze na vlastní nebezpečí. Kvalita vody v někdejší štěrkovně totiž nesplňuje hygienické normy a při koupání v Hrubém rybníku odvážlivci riskují vážné poškození vlastního zdraví.

Město pracuje na studii, jak lokalitu upravit. „Zahrnuje vybudování sezónního občerstvení s toaletami i skladem na mobiliář, mola na loďky a úpravu travnatých i vybudování písčitých pláží. Součástí budou také úpravy zeleně. Zabýváme se také možnostmi, jak zlepšit kvalitu vody v Bágráku,“ popsala vedoucí odboru rozvoje města Soňa Mertová. Konkrétní návrhy město zveřejní po dokončení studie. Nadále se ale počítá s tím, že vodní plocha bude sloužit rybářům i spolkům, které zde působí.

Zdroj: http://www.mesto-kromeriz.cz/zpravodaj/tiskove-zpravy/radnice-pripravuje-upravy-okoli-hrubeho-rybnika-znameho-jako-bagrak/

MAXXSKATER, 12.4.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.