Vltavská kaskáda a její rezervy v protipovodňové prevenci

Kategorie: Všeobecné

Expertní tým ČVUT dokončil na zadání státního podniku Povodí Vltavy studii „Prověření strategického řízení Vltavské kaskády.“ Informoval o tom dnes na společné tiskové konferenci s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou generální ředitel Povodí Petr Kubala.

Výsledky studie podle Kubaly ukázaly, do jaké míry je Vltavská kaskáda technicky schopná zvýšit ochranu území pod kaskádou před povodněmi a jaké dopady by toto zvýšení mělo na její ostatní funkce. Studie otevírá cestu k odborné i veřejné diskuzi na téma možných změn priorit Vltavské kaskády.


http://www.nase-voda.cz/vltavska-kaskada-jeji-rezervy-protipovodnove-prevenci/

Bláža, 25.6.2015

Diskuse k bleskovce

ShadowXR - Profil | Út 30.6.2015 10:54:50

Kdyby si někdo chtěl zprávu pročíst najde ji zde http://www.pvl.cz/vodohospodarske-informace/studie-​cvut---vltavska-kaskada Celkem zajímavé čtení. Nejvíc mi pobavilo posuzování z hlediska vlivu na rekreaci podle uzavření počtu přístavních mol pro lodičkáře, které by v případě přijetí opatření byli na suchu. To mohlo napadnout jen troubu. Kdyby se zavřela polovina na rekreaci to teda rozhodně mít vliv nebude. Jsou v každý zátoce a lodičkáři si stejně parkujou kde chtěj. Myslim že by se spíš měli zajímat o chataře a kempy jakej to bude mít vliv až budou muset lidi k vodě 50-100m od začátku pláže. A co to udělá s rybama. Ale musim pochválit že na studii vlivu na ryby se zpráva odvolává, s tím že je nutno to posoudit a přezkoumat. Tak snad zjistěj že ty opatření jsou stejně k ničemu. Moc totiž nepomůžou.