Zavináče

Pánové dejte sem nějaké vaše zaručené recepty na tuto specialitu.Každý je dělá trochu jinak.Tak kteří jsou podle vás ty nej? Prosím i s ,aspoň, přibližnýma dávkama ingrediencí.(Jeden už mám:" alt 64".
Autor diskuse: onry - Profil , 28.5.2003 všeobecné - ostatní

Zajda - Profil | Čt 19.6.2014 23:27:16

pepas1 >> :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pepas1 - Profil | Čt 19.6.2014 22:36:51

skura >> možná nějaké ecka hodně sójové mouky polská sůl na posyp a odvahu to sežrat.

skura - Profil | Čt 19.6.2014 22:20:15

pepas1 >> nejaka vychytavka musi fungovat

pepas1 - Profil | Čt 19.6.2014 22:18:18

ta samá chuť se nedá napodobit jsou to jen sladkovodni ryby .

marmyš - Profil | Čt 19.6.2014 22:03:06

naše ryby se nemohou rovnat s mořskými.

Bušák - Profil | Čt 19.6.2014 21:59:11

onry - >> ahoj,nechci tě odradit od této dobroty,jedl jsem několik druhů od různých kamošů,nikdo neudělal tak dobrý jako sou některý kupovaný,chce to jen vyskoušet,a už se stím nebudeš piplat

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.6.2014 21:50:28

skura >> chápu, rozumím :-)

skura - Profil | Čt 19.6.2014 21:40:29

FOUSATEJ HAT >> to je prave ono,nemuzu si to dovolit.i kdyby byli luxusni,nikdy by mi nechutnali a jak jidlo nechutna me,mam z toho spatny pocit.musim to zvladnout a jeste neco vymyslim

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.6.2014 21:20:59

skura >> pokud je to tak důležitý, tak bych je rači fakt koupil, pokud si šikovnej kuchař :-)) tak je nějak přetvoříš na měnší nepravidelný kousky a hrdě se pochlubíš cizím pééřím

skura - Profil | Čt 19.6.2014 21:11:29

FOUSATEJ HAT >> to je dulezity vedet,nemuzu si dovolit krach,haha

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.6.2014 21:05:22

levhan >> Hele kamaráde na tuhle radu jsem jednou už dal, kosti se sice rozloží ale ty provázky co z nich byli me přiváděli téměř k blinkání :-))

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.6.2014 21:04:06

skura >> O tom jsem taky přemejšlel

levhan - Profil | Čt 19.6.2014 19:59:19

FOUSATEJ HAT >> caj kluci trocha teorie z praxe nakrajet rybu prouzky kosticky nic nevykostovat dat do soly klidne dva dny nevadi svarit si lak ocet koreni a hlavni dulezita vec je cukr ten podpori rozklad kosti nechate cca 5 dni a jeto zelenina majolka :-)

skura - Profil | Čt 19.6.2014 19:36:49

FOUSATEJ HAT >> tak to zkusim tak nejak udelat.snad se to povede.zkusim to dat jeste do mleka,jestli to vytahne tu pachut

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.6.2014 19:24:57

skura >> Já jsem poloviční ale dobrej kuchař, a ještě se mi to nepovedlo :-) pořád z těch ryb cejtím takovej divnej šmak, dělám salát a tam se to nechá, ale zavináče neumim a jak řikám ani jsem je ještě nepotkal :-) vem cejny, dej je do soly na jeden den, pa vyper a vytahej žebra, pak na jeden den do octa a pak zase vyper, a pak to pokrájej na kostky, a uvař lák jako na okurky , a až to vystydne dej tam ty cejny a zeleninu a nech to 14 dní. pak si z tohodle dělám salát,
vemu kousek, doslova to vyždímu a dám do toho majonézu a dochutim a celkem mi to chutná, no uvidíš no

skura - Profil | Čt 19.6.2014 19:03:55

FOUSATEJ HAT >> ja prave take ne,ale spousta lidi me tvrdi,ze to nepoznam.a protoze jsem slusnej kuchar,tak bych to i docela zvladl,jen ten recept.?!?!

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.6.2014 18:49:59

Podle mě jedinej kloudnej zavináč je ten kupovanej, respektive z mořskejch ryb, ještě jsem nějedl zavináče z plotic a nebo cejnů, který by neměli takovou divnou pachuť.

skura - Profil | Čt 19.6.2014 18:45:03

Zavinace!!!kolegacci zdravim.za 14dnu mam velkou akci a potrebuji nadelat fakt dobre zavinace.poradite mi dobrej recept z cejnu a plotic?strasne moc dekuju.a delate nekdo kaviar nebo nejake specialitky v oleji?byl bych vdecny za napady.diky moc!!!!

NICKLOTERS - Profil | Pá 31.8.2012 10:43:23

onry - >> Mám jeden hodně starý recept na zavináče který jsem dostal od rybáře z Vranova....
Připravuje se z malých plotic které se dají poměrně snadno dnes ulovit.
Celé vykuchané ryby zbavené hlavy a rozpůlené se namočí tak na deset hodin do čisté vody....Mezitím si připravíme nálev.Ten se skládá .....s vodou se svaří ocet,moučkový cukr,mrkev,křen,cibule,kapie,tymian,kopr,pálivá paparika,trochu soli,nové koření a celý pepř.Nálev necháme vystydnout.
Namočené ryby ve vodě osušíme a ještě je ponoříme na dvě hodiny do mléka.
Tak a můžeme takhle předem připravené ryby rozložit na stůl a naplnit je stejnými věcmi které jsme dávali do nálevu.Na každý filet položíme cibuli ,okurku,kapii,plátek křenu.Naplněné ryby zavineme utahneme aby závitky drželi ,spíchneme párátkem.Naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.Uzavřeme a dáme tak na pět dní naležet.
Upozornuji že tenhle recept je docela pměrně dost ostřejší a tak je to spíš pronás pro chlapy.

kralikar - Profil | Pá 31.8.2012 9:59:02

Carabus >> Asi to tak bude. Kdyby stál nálev za nic, tak to poznám na chuti, ale ta ryba je normálně suchá, špatně se poliká, prostě hnus a to už jsou tam skoro dva týdny... z jakých ryb děláte převážně vy ostatní?

PYTLAKS - Profil | St 29.8.2012 8:19:13

Jika >> dík,někdy vyzkouším

Jika - Profil | St 29.8.2012 8:09:08

Carabus - Profil | St 29.8.2012 8:01:03

kralikar >> To je rybou, zrovna tak mi moc nejde z kapra. Kámoš se chvástal jaký dělá z kapra výborný a když ho přinesl, tak to bylo taky tuhý