MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Zavináče

Pánové dejte sem nějaké vaše zaručené recepty na tuto specialitu.Každý je dělá trochu jinak.Tak kteří jsou podle vás ty nej? Prosím i s ,aspoň, přibližnýma dávkama ingrediencí.(Jeden už mám:" alt 64".

Autor diskuse: onry ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 28.5.2003

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Zajda - ® Čt 19.6.2014 23:27:16
pepas1 >> :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
N pepas1 - ® Čt 19.6.2014 22:36:51
skura >> možná nějaké ecka hodně sójové mouky polská sůl na posyp a odvahu to sežrat.
N skura - ® Čt 19.6.2014 22:20:15
pepas1 >> nejaka vychytavka musi fungovat
N pepas1 - ® Čt 19.6.2014 22:18:18
ta samá chuť se nedá napodobit jsou to jen sladkovodni ryby .
N marmyš - ® Čt 19.6.2014 22:03:06
naše ryby se nemohou rovnat s mořskými.
N Bušák - ® Čt 19.6.2014 21:59:11
onry - >> ahoj,nechci tě odradit od této dobroty,jedl jsem několik druhů od různých kamošů,nikdo neudělal tak dobrý jako sou některý kupovaný,chce to jen vyskoušet,a už se stím nebudeš piplat
N FOUSATEJ HAT - ® Čt 19.6.2014 21:50:28
skura >> chápu, rozumím :-)
N skura - ® Čt 19.6.2014 21:40:29
FOUSATEJ HAT >> to je prave ono,nemuzu si to dovolit.i kdyby byli luxusni,nikdy by mi nechutnali a jak jidlo nechutna me,mam z toho spatny pocit.musim to zvladnout a jeste neco vymyslim
N FOUSATEJ HAT - ® Čt 19.6.2014 21:20:59
skura >> pokud je to tak důležitý, tak bych je rači fakt koupil, pokud si šikovnej kuchař :-)) tak je nějak přetvoříš na měnší nepravidelný kousky a hrdě se pochlubíš cizím pééřím
N skura - ® Čt 19.6.2014 21:11:29
FOUSATEJ HAT >> to je dulezity vedet,nemuzu si dovolit krach,haha
N FOUSATEJ HAT - ® Čt 19.6.2014 21:05:22
levhan >> Hele kamaráde na tuhle radu jsem jednou už dal, kosti se sice rozloží ale ty provázky co z nich byli me přiváděli téměř k blinkání :-))
N FOUSATEJ HAT - ® Čt 19.6.2014 21:04:06
skura >> O tom jsem taky přemejšlel
N levhan - ® Čt 19.6.2014 19:59:19
FOUSATEJ HAT >> caj kluci trocha teorie z praxe nakrajet rybu prouzky kosticky nic nevykostovat dat do soly klidne dva dny nevadi svarit si lak ocet koreni a hlavni dulezita vec je cukr ten podpori rozklad kosti nechate cca 5 dni a jeto zelenina majolka :-)
N skura - ® Čt 19.6.2014 19:36:49
FOUSATEJ HAT >> tak to zkusim tak nejak udelat.snad se to povede.zkusim to dat jeste do mleka,jestli to vytahne tu pachut
N FOUSATEJ HAT - ® Čt 19.6.2014 19:24:57
skura >> Já jsem poloviční ale dobrej kuchař, a ještě se mi to nepovedlo :-) pořád z těch ryb cejtím takovej divnej šmak, dělám salát a tam se to nechá, ale zavináče neumim a jak řikám ani jsem je ještě nepotkal :-) vem cejny, dej je do soly na jeden den, pa vyper a vytahej žebra, pak na jeden den do octa a pak zase vyper, a pak to pokrájej na kostky, a uvař lák jako na okurky , a až to vystydne dej tam ty cejny a zeleninu a nech to 14 dní. pak si z tohodle dělám salát,
vemu kousek, doslova to vyždímu a dám do toho majonézu a dochutim a celkem mi to chutná, no uvidíš no
N skura - ® Čt 19.6.2014 19:03:55
FOUSATEJ HAT >> ja prave take ne,ale spousta lidi me tvrdi,ze to nepoznam.a protoze jsem slusnej kuchar,tak bych to i docela zvladl,jen ten recept.?!?!
N FOUSATEJ HAT - ® Čt 19.6.2014 18:49:59
Podle mě jedinej kloudnej zavináč je ten kupovanej, respektive z mořskejch ryb, ještě jsem nějedl zavináče z plotic a nebo cejnů, který by neměli takovou divnou pachuť.
N skura - ® Čt 19.6.2014 18:45:03
Zavinace!!!kolegacci zdravim.za 14dnu mam velkou akci a potrebuji nadelat fakt dobre zavinace.poradite mi dobrej recept z cejnu a plotic?strasne moc dekuju.a delate nekdo kaviar nebo nejake specialitky v oleji?byl bych vdecny za napady.diky moc!!!!
N NICKLOTERS - ® Pá 31.8.2012 10:43:23
onry - >> Mám jeden hodně starý recept na zavináče který jsem dostal od rybáře z Vranova....
Připravuje se z malých plotic které se dají poměrně snadno dnes ulovit.
Celé vykuchané ryby zbavené hlavy a rozpůlené se namočí tak na deset hodin do čisté vody....Mezitím si připravíme nálev.Ten se skládá .....s vodou se svaří ocet,moučkový cukr,mrkev,křen,cibule,kapie,tymian,kopr,pálivá paparika,trochu soli,nové koření a celý pepř.Nálev necháme vystydnout.
Namočené ryby ve vodě osušíme a ještě je ponoříme na dvě hodiny do mléka.
Tak a můžeme takhle předem připravené ryby rozložit na stůl a naplnit je stejnými věcmi které jsme dávali do nálevu.Na každý filet položíme cibuli ,okurku,kapii,plátek křenu.Naplněné ryby zavineme utahneme aby závitky drželi ,spíchneme párátkem.Naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.Uzavřeme a dáme tak na pět dní naležet.
Upozornuji že tenhle recept je docela pměrně dost ostřejší a tak je to spíš pronás pro chlapy.
N kralikar - ® Pá 31.8.2012 9:59:02
Carabus >> Asi to tak bude. Kdyby stál nálev za nic, tak to poznám na chuti, ale ta ryba je normálně suchá, špatně se poliká, prostě hnus a to už jsou tam skoro dva týdny... z jakých ryb děláte převážně vy ostatní?
N PYTLAKS - ® St 29.8.2012 8:19:13
Jika >> dík,někdy vyzkouším
N Jika - ® St 29.8.2012 8:09:08
PYTLAKS >> Recept na karbanátky najdeš tady - http://www.toprecepty.cz/recept/13437-mankovy-nakla​dane-rybi-karbanatky/
N Carabus - ® St 29.8.2012 8:01:03
kralikar >> To je rybou, zrovna tak mi moc nejde z kapra. Kámoš se chvástal jaký dělá z kapra výborný a když ho přinesl, tak to bylo taky tuhý

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniDárek Zdarma - čepice Prologic

Pouze u nás získáte k nákupu nad 3 000 Kč teplý a kvalitní kulich značky Prologic v hodnotě 269 Kč zcela Zdarma.


Obal K 90/2

Za 980 Kč s DPH.
Zcela nová kolekce pouzder na pruty jistě potěší nejednoho rybáře. Řada -K- nabízí dvou tří komorové provedení v délce 90, 115 a 130 cm, kdežto řada -S- 85, 100 a 120 cm dlouhá pouzdra, rovněž ve dvou a tří komorové variantě.


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
AQUAZONA.CZ &#8211; Rybářské potřeby AQUAZONA.CZ – Rybářské potřeby

Rybářský e-shop s maximálními službami pro zákazníky. Rychlé dodání, široký výběr, snadná orientace na stránkách, skvělý slevový a věrnostní...