MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.

Autor diskuse: Buffalo1969 ®
Dále moderují: BigD ® + salfi ® + Lauri ® + Čík ® + S&F - pescador ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 10.11.2014


Jaké pokrmy z ryb připravujete na Silvestra a Nový rok? Foto i s receptem vítáno.

A)Pomazánky,saláty-jaké? 67%
B)Ryby v aspiku a teriny-jaké? 0%
C)Zavináče a ryby na kyselo-jaké? 20%
D)Ostatní laskominy-jaké? 13%

Od 28.12.2016 hlasovalo 15 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 103 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Vikasgard - ® Út 17.1.2017 20:03:27
Calex Podoustev je taky bezvadná rybička...ale u mě je to horší....žeru teď už skoro všechno co má ploutve. Není snad v českých luzích a hájích ryba, kterou bych pohrdal :-)
N Calex - ® Út 17.1.2017 19:58:40
Čík >> jojo.
N Čík - ® Út 17.1.2017 19:58:02
Calex >> Čemu říkáš frňáci?Podoustvím?
N Calex - ® Út 17.1.2017 19:56:17
Vikasgard >> Frňáci taky nemaj chybu.....
N Vikasgard - ® Út 17.1.2017 19:51:20
Calex To je pravda. Ke konci listopadu jsem chytil tlouště. Měl k šedesáti centimetrům a tak jsem si řekl, že do salátu bude dobrej. Už to víckrát neudělám!!! Po uvaření na mě koukalo úplně luxusní maso. V zimě chyceného tlouště normálně upeču...
N Calex - ® Út 17.1.2017 18:07:06
Čík >> Candát, okoun...super. Jak si to ochutíš, takový to máš. Hodně důležitá je ta kvalita svaloviny. Některý ryby jsou v sezóně jak bláto, v zimě se to ale zlepší.
N Čík - ® Út 17.1.2017 18:00:46
Calex >> No a to je právě ono,jsme za ty léta zvyklí na mořskou a potom se nám zdá sladkovodní horší. Myslíš,že chuťově je sladkovodní ryba horší než mořská?Jednou dělal známý ryby na kyselo z cca 20cm candošů a to byla první liga. Ono to bude hlavně o jiné chuti každého z nás.
N Calex - ® Út 17.1.2017 17:47:35
Čík >> No, není to stejný. Mořská je lepší. Ani z frňáka v zimě sledě neuděláš......
N Čík - ® Út 17.1.2017 17:45:01
Calex >> Víš co,nejsem žádný potravinářský chemik,ale nezáleží hlavně na tom jestli je použitá ryby mořská nebo sladkovodní? Možná by stálo za pokus udělat identický lák a ostatní přísady a namarinovat třeba cejna a sledě.Pak porovnat výslednou chuť.
N Calex - ® Út 17.1.2017 17:39:30
Jovánek >> Je to tak....
N Jovánek - ® Út 17.1.2017 17:37:19
Čík >> Přesně tak, se taky připojím. Já osobně se těhle věcí snažím vyhýbat. Žena mi hodně krát kupovala rybí saláty a různý očka a tak, ale nakonec to jedla sama. Dnes mi tohle vůbec nekupuje, a nekupuje mi ani salámy, ty svinstva prostě nežeru. Snad trochu kvalitní šunky, ale tu si raději udělám doma. Sice je šedivé barvy od obyč soli, ale nemám tam ty chémie. A lidi kolem taky říkaj, že jako dobrý, ale raději si jdou koupit salám do obchodu.

Třeba když dělám salát nebo něco jiného, co musím přisladit, bílej cukr, to skoro největší svinstvo, nedávám.
N Calex - ® Út 17.1.2017 17:37:01
Čík >> Chuť se nechá vychytat a ty konzervanty jsou bez chuti. Ale aby ty hadry zpevnily, tak nestačíjen sůl. Láky proto aby netratili na váze. Maj to nějak i podezřele rychle hotový, 5dní.
Místo cukru dextróza nevadí, je to lepší. Dřív se nechal koupit jednoduchej hroznovej cukr.Je to to samý.
N Čík - ® Út 17.1.2017 17:23:28
Calex >> A tyto všechny srágory co jsi vyjmenoval+ umělý sladidlo tomu dávají tu nezaměnitelnou chuť.Proto když dám ochutnat někomu samodoma výrobu,tak řekne dobrý,ale z krámu jsou jiné:-) To je tím,že doma použiješ jenom sůl,cukr a ocet a to někomu prostě nejede.
N Calex - ® Út 17.1.2017 17:17:48
Čík >> Ahoj, dík za odkaz. Je to hrozný. Benzoan sodný, sorban draselný, glutamát, k. askorbová a spoustu tajných věcí.To už ale není tradiční česká pochoutka.
S tou cibulí mají pravdu, že nedělá dobrotu dávat čerstvou. Tak hned lák s kyselinou ask. a benzoanem sodným......V domácích podmínkách ji spaříme horkou vodou a rychle zchladíme.
Jedou z mražáků, takže si může klidně PETLOV koupit pytlík sleďů v Globáči. Ještě jednou dík.
N Čík - ® Út 17.1.2017 16:14:48
PETLOV >> Z tvého odkazu je patrné,že se jedná o rybu syrovou.A tu musíš nějak upravit.Buď na kyselo (zavináče,očka) nebo na slano (matjesy).Obojí musíš marinovat.
Jinak koukni na toto,ať máš trochu představu.
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10015121-zavinace​-a-matjesy-jak-se-vyrabi-tradicni-ceska-pochoutka-v​e-velkem
N Calex - ® Po 16.1.2017 14:46:25
PETLOV >> Jdou udělat i falešný sardelový očka. Z opláchnutých, očištěných týden nasolených (10dkg soli/1l vody) filetů se nařežou pásky, dá se na to sardelová pasta se solí a nechá v chladu ještě týden. Dobrý jsou pak doprostřed kapary, malý olivy nebo co kdo má rád. Naskládat do skleničky a zalejt oliváčem.
Na zavináče a saláty jdou taky ten týden nasolený filety, opláchnutý, osušený ještě na týden do nálevu octa (1/2l 8%octa a decák vody). Pak se to smíchá s cibulí a steril. zeleninou a zaleje teď už dochuceným lákem 1dcl ocet, 4 dcl vody a cukr dle chuti. Koření každý po svým.
Při velký nouzi to jde i z Glóbusu z mražáku, ale je to i přes to nasolení hadrovitý.
N PETLOV - ® Po 16.1.2017 14:14:43
Calex >> taky reseni :)...ale vsechno zamrzly tak neni kde :))
N Calex - ® Po 16.1.2017 14:03:21
PETLOV >> 200Kč/1kg:-))). Nachytej si frňáky, teď v zimě jsou super. Filety prdni na tejden do soli aby ztuhly a máš polotovar jako brus.
N PETLOV - ® Po 16.1.2017 13:49:25
Čík >> nejlepe koupit tohle https://sortiment.makro.cz/cs/sled-obecny-filet-8-1​2-kskg-w4/120405p/
N PETLOV - ® Po 16.1.2017 13:47:40
Čík >> proč marinovat ?....chci jen udelat rybi ocka ze sledu popripade i zavinace.
N Čík - ® Ne 15.1.2017 20:19:52
PETLOV >> A to je chceš sám i marinovat nebo koupit nějaký polotovar?
N PETLOV - ® Ne 15.1.2017 19:16:14
tuzemak >> no asi to tak vypada...jinde jsem je zatim nenasel.
N tuzemak - ® Ne 15.1.2017 19:11:29
PETLOV >> asi jenom v makru koupiš sledě..
N PETLOV - ® Ne 15.1.2017 18:34:18
Zdravim vas kolegove....chtel bych vas poprosit zdali nekdo delate....rybi očka ze sledu....,tak jestli by jste mi nemohli poslat nejakej recept....popripade i na zavinače....kdyz napisete recepty na obe varianty tim lepe..chtel bych si je udelat....popripade kde kupujete slede....diky moc.
N Jovánek - ® Pá 13.1.2017 9:43:30
Čík >> nějak to už vymyslím.
N Vikasgard - ® Pá 13.1.2017 9:41:23
Čík - no ale vypadal skoro jako vídeňský…

Červené karty: rybomil, rover

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 103 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniJRC Radar DSi sada 2+1 (modrá a červená)+ZDARMA POUZDRO

Za 5 990 Kč s DPH.
Signalizátor záběru JRC Radar DSI. Jedná se o multi-funkční visuální indikátor upozorňující na směr pohybu vlasce.


akce, rybareniStarbaits sada DTEC E (2 signalizátory+příposlech+kufr)

Za 6 899 Kč s DPH.
Signalizátory D-TEC E představují spojení krásného designu a praktičnosti. Štíhlé tělo signalizátoru je doplněno zadním kovovým krytem, který tvoří jeden celek se závitem.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské centrum BIG FISH Rybářské centrum BIG FISH

Plzeň, Goethova 6