Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb

Veškerá jídla z ryb uvařená v na koleně přírodě i v kuchyni.
Pokud to půjde, přidejte i recept.
Autor diskuse: Buffalo1969 - Profil , 10.11.2014 všeobecné - ostatní
Dále moderují: Lauri Profil + Jika Profil + Calex Profil + Čík Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

Lauri - Profil | Pá 29.3.2024 12:46:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jsem zvědav,jak je dostanu na talíř😳

Lauri - Profil | So 30.3.2024 20:33:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes tuňákové špízy,dva poslední nám sežral pes🫣

Bulda 64 - Profil | So 30.3.2024 11:12:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

5 neděl bez rybaření... ;((
Tak jsem si dojel užít u vody a ponechal si 3 rybky 🎣 na kuchyňské využití..
Moc dobrý salátek 😋😋😋,

Káceč - Profil | So 23.3.2024 22:52:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!


valcha186 - Profil | So 23.3.2024 14:43:27

Vikasgard >> Já tak dělám i zeleninu. Kostky, 7-8 min. celer, mrkev, petržel, jednodušší než to vařit.

Vikasgard - Profil | So 23.3.2024 14:03:11

valcha186 - jednoduchý a zajimavý. Díky za tip.

valcha186 - Profil | So 23.3.2024 13:27:40

Vikasgard >> Dělal jsem salát z plotic a do 5 l kyblíku od křupek jsem jich potřeboval 70-80. Sůl, ocet a bylo to pracné. Pak jsem přešel na kapra, zpracuji komplet. Po očištění rozporcuji, cca na podkovy, do misky, do mikrovlnky cca 7-8 min, podle velikosti , dole zbyde vývar, je z něj pak rosol, za tepla rozeberu, mezi tím se udělá další várka. Jde to parádně od kosti. Moravanka, kys. okurky, majolka, sůl, pepř. Musí to jít i s ostatními rybami. Obírám i hlavu, střeva, ploutve, kůži rozřežu.
Je to hned k použití. Po filetování zbytek také proženu MT do salátu. Skoro každý to vyhazuje, je to škoda.

Lauri - Profil | So 23.3.2024 12:41:24

Vikasgard >> asi k vám zajedu na boleny😁👍

Vikasgard - Profil | So 23.3.2024 5:36:37

Lauri - Díky za radu. Ale z ohledem na fakt, že u nás je bolen přemnožený, protože ho nikdo domů nebere a taky protože je to ryba, která počty cejnů dost redukuje a probíhá u ní úspěšný samovýtěr, si chci tento recept připravit právě z této ryby.

Lauri - Profil | Pá 22.3.2024 21:01:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Konečně něco do polévky dle Magnalény Dobromily Rettigové.

Lauri - Profil | Pá 22.3.2024 20:59:21

Vikasgard >> nalož třeba cejna. Bolena je škoda

Vikasgard - Profil | Čt 21.3.2024 23:34:14

Zdravím rybožraví kolegové. Každý rok se mi povede ulovit pár bolenů a pouštím je s pomyšlením na to množství kostí. Rád bych to zkusil naložit na kyselo nebo i do oleje. Máte někdo vyzkoušený recept? Ale jen bych poprosil aby to nebylo moc kyselý, protože z těch zavináčů ze supermarketu mám nohy sevřené v pěst ještě hodně dlouho. Klidně pište i SZ.

Jika - Profil | Ne 17.3.2024 11:25:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco z ryb se snědlo v různých úpravách, zbytek vyudil. A opět něco z uzených ryb se snědlo, zbytek šel do oleje a vakua.

Lauri - Profil | Po 11.3.2024 21:50:22

brach >> tyhle grundle jsou na to dobré👍 v Bulharsku jsme je jedli týden v kuse. Dobře se na ně pilo🍺

brach - Profil | Po 11.3.2024 16:12:01

Lauri >> Naposledy jsem je dělal z řezanů (hrouzků) a musel jsem neustále vyplivovat žaberní kůstky...

Calex - Profil | Ne 10.3.2024 21:47:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden den s chlebem a druhej den s bramborem....Zas na chvíli od K pokoj....

Lauri - Profil | Ne 10.3.2024 21:11:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jen tak na chuť. Ze pstruha

Lauri - Profil | Pá 1.3.2024 19:26:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grundle v mouce,posolené a kápnuté citronem

Bulda 64 - Profil | Pá 1.3.2024 19:01:23

Lauri >>
😋👍

Lauri - Profil | Pá 1.3.2024 19:00:13

Bulda 64 >> mušle,kalamáry,tuby olihní a chapadla nevím z čeho👍

Bulda 64 - Profil | Pá 1.3.2024 9:03:30

otoš >> ....teď nejlíp berou a jsou nejchutnější ..😡🤣
.., ale vakuum to bylo.. ;))

Bulda 64 - Profil | Pá 1.3.2024 9:00:53

Lauri >> to je na detektiva s lupou....🧐🥸😵
..., krevetu jsem poznal a dál? 🤔

otoš - Profil | Pá 1.3.2024 8:12:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...candát a dál bez komentáře...

Lauri - Profil | Čt 29.2.2024 18:36:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní večeře

Lauri - Profil | Pá 16.2.2024 22:16:01

simak.cz >> je to mazec ty ceny

Červené karty: u x a