Anýzová krmná směs

Návnady > Zakrmovací > Na stojatou vodu

  • Úspěšné období: od jara do zimy
  • Druhy ryb: Amur, Kapr, Bílá ryba
  • Typy revírů: stojaté, ale také řeky(po přidání zeminy)
  • Finanční náročnost: dva pytlíky anýzu cca 20 Kč. kilo šrotu cca 15 kč, plechovka kukuřice cca 10Kč, semono a vločka cca 20 kč

Tuto směs používám celý rok a je velmi osvědčenou.

Je známo, že kaprovité ryby mají Anýz rády = k této směsi používám dostupné komerčně vyráběné nástrahy i s příchutí Anýzu, ale výborně funguje také s nastraženou kukuřicí.

Ingredience

pytlík mletého a pytlík celého anýzu!
půl kila kukuřičného, pšeničného a ječného šrotu
půl kila strouhanky
semeno konopí!, řepky olejky a další semeno jaké vás napadne
Anglická vločka!, množství dle uváže
lahůdková nebo kvašená kukuřice dle uvážení

Postup přípravy

Pořádně promíchat všechny zmíněné ingredience, po přidání správného množství vody se chová jako komerčně připravená směs.

Pro lepší efekt lze přidat sušené mléko nebo hladkou, polohrubou i hrubou mouku.

Tak ať se pruty ohýbají.

Fotografie:

 

mates202 - Profil, 30.12.2011
Průměrná známka: 1,22

Diskuse k nástraze/návnadě

Nraj - Profil | Po 1.6.2015 16:50:10

Tenhle vikend to jdu vyzkouset tak uvidim co na to ryby

Nangryfish - Profil | Ne 9.2.2014 10:33:10

Ten šrot je myšlen 3x půl kila kuku, pše., a ječ.?????
Dík.

NMíšane - Profil | Čt 30.1.2014 15:00:29

Ta směs je opravdu dobrá.

NChmur - Profil | Ne 24.2.2013 9:24:35

Tahle směs mě zaujala, rozhodně to chci zkusit. Anýz jsem totiž ještě nezkoušel. Je potřeba do toho dávat tu anglickou vločku? Zvýší to nějak výrazně atraktivitu směsi?

NMiki - Profil | St 4.1.2012 18:01:05

Sven >> Jasný, já to pochopil :-)

NJarda Š. - Profil | Út 3.1.2012 21:09:11

Šulec >> Spíš zastávám názor, že s aromaty se to nemusí přehánět, ale když mi přijde směs málo aromatická, také někdy sáhnu po anýzu.

NSven - Profil | Út 3.1.2012 20:53:08

Miki >> samozřejmě, že to byla ironie ale mates si to špatně vyložil :-)))

Ndany1 - Profil | Út 3.1.2012 18:52:56

Ahoj...Když jsem začínal s rybařinou..tak jsem vařil kolínka a dával jsem při vaření do vody anýz...Hezky voněli a bylo to znát na záběrech.Jo to už je dávno,ale pořád to tam dávám.když je někdy vařim...

NSAHIB - Profil | Út 3.1.2012 18:50:06

zkouším vše možné,
taky jsem zkoušel třeba magi + višeň...-))a něco jsem i vytáhl-))

NMiki - Profil | Út 3.1.2012 18:34:51

Sven >> To je opravdu "skvělý zápis"..:-) Víš jak to bylo v tom skvělém filmu Sůl nad zlato?? ..."přiměřeně--přiměřeně.........a pak jim to teklo oknem na hlavu:-)

NŠulec - Profil | Po 2.1.2012 18:24:55

Sám používám hodně aromatizované vnadění, do originálních směsí vždy ještě přidá příslušný posilovač a většinou to funguje.
A Anýz se používá věky a funguje do dnes aj já sám.

NAnýzový dědek - Profil | So 31.12.2011 8:18:11

mates202 >> Některé opravdu stojí za vyzkoušení, ale také je třeba dbát na finančmí náročnost některých tipů.
Toto anýzové těsto patří mezi ty laciné.

NJarda 7 - Profil | Pá 30.12.2011 20:33:18

Sven >> Přesně,takhle to beru,ale z pouhé zvědavosti zkouším co ryby udělají na určitou příchuť.Žádná komerce,ale to na co se kdysi chytávalo.Na příští sezonu mám v plánu několik příchutí,které se už zapomněly.Jeden známý mi vyprávěl,jak přijel rybář s krmením které koupil v Norsku a vonělo citronem,a bílá ryba to brala jak o život.Myslím že víš co byla ta chuťová složka.A o tom to je.Každý koupí krmítkovku a pokud ryba nejde,diví se co mu to prodali.Dnes spousta lidí chytá na značkové krmení a myslí si že čím dražší,tím více ryb má zaručeno.

Nmates202 - Profil | Pá 30.12.2011 20:22:23

Anýzový dědek >> no, pár tipů, které na Fishing and Hunting ukazovali jsem vyzkoušel a to je si myslím to hlavní.......