Arašídy

Návnady > Suroviny

  • Úspěšné období: pozdní jaro, léto, podzim
  • Druhy ryb: kaprovité
  • Typy revírů: stojaté vody
  • Finanční náročnost: asi 100Kč/kg

Hrubší příměs, sloužící buď k přidání do šrotu, nebo i jako partikl

Postup přípravy

Na přípravu jsou buráky nejlepší loupané a pražené, protože podle mě mají největší aroma. Buď je podrtíme, nebo hrubě pomeleme a pak spaříme vodou, nebo krátce vaříme. Jako partikl necháváme v celku a vaříme asi 1 hodinu. Urychleně spotřebovat, nebo zmrazit, jinak dochází ke žluknutí.

Fotografie:

 

Proki - Profil, 5.10.2009
Průměrná známka: 1,20

Diskuse k nástraze/návnadě

darkklobouk - Profil | Út 6.10.2009 19:49:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

byl sem s prokim na rybach a verte tomu nebo ne ale rybam to chutnalo a kdyz proki odchazel tak mi ten srot smichal s mojim obyc srotem z rybarny a vecer sem s timhle srotem a cervikama chytil kapra 62cm

Kandat - Profil | Po 5.10.2009 19:25:35

certbert >> Tak to jo .-))

certbert - Profil | Po 5.10.2009 18:57:01

Šplíchy >> Kandat >> Myšleno kuku-:o)))))))

Kandat - Profil | Po 5.10.2009 18:38:51

certbert >> Odkud jim prinese u nas voda buraky???????

Proki - Profil | Po 5.10.2009 18:15:26

certbert >> nn, u těch buráků bych řek, že tím spařením, popř. uvařením se to aroma ještě více zvýrazní, ale když píšeš, že nemají vařiče, tak do nich nebudu cpát nevařený buráky ale radši jim podstrojim pěkně měkký a ještě voňavější uvařený bur., tohle je můj názor

certbert - Profil | Po 5.10.2009 18:12:27

Proki >> myslíš že kapři maji vařiče aby si jí vařili když jim to voda přinese????

Anýzový dědek - Profil | Po 5.10.2009 18:10:07

Proki >> To mas vyhodu. My mestsky je musime kupovat a je treba davat bacha, aby nebyly zlukle a stare.(pozna se to podle chuti a barvy jadra). Stare jsou tmave a olejove. Nove jsou zlutobile typicka orechova chut.

Proki - Profil | Po 5.10.2009 18:08:26

certbert >> to máš pravdu, ale tak když krmim kukuřicí, tak proč se vaří? podle mě je to všechno takový na hraně a taky záleží na praxi

certbert - Profil | Po 5.10.2009 18:06:57

Proki >> a boili jsou meké-O)))))

Pvl - Profil | Po 5.10.2009 18:04:26

certbert >> Z rybářského obchodu jsou lepšíííííííí :o§)

Proki - Profil | Po 5.10.2009 18:03:39

certbert >> protože sou tvrdý

Proki - Profil | Po 5.10.2009 18:03:13

Anýzový dědek >> taky musim někdy vyzkoušet, do teď sem používal jen ty buráky, ale vzhledem k tomu, že bydlim na vesnici a vlašáků je tu dost, tak to žádnej problém nebude si je optřit

certbert - Profil | Po 5.10.2009 18:01:28

Proč si rovnou nekoupíš pražené solená půl kg cca 30 Kč-:o)))))

Anýzový dědek - Profil | Po 5.10.2009 17:57:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lepsi nez buraky jsou vlašské orechy. Ty staci jen semlit a smichat se strouhankou. Ale cenove je v tom rozdil cca 80Kc/kg.