slisovany rohlik

Nástrahy > Rostlinné > Pečivo

  • Úspěšné období: jaro,leto,podzim
  • Druhy ryb: kapr,cejn,amur
  • Typy revírů: stojaky
  • Finanční náročnost: 2kc

skusil jsem to a hned jsem chytl kapra.

Ingredience

rohlik
prkynko
nuz
mikrovlna trouba

Postup přípravy

1)rohlik date na minutke do mikrovlnky.
2)date na prkynko a prelozite druhym.
3)slisujete.
4)nakrajite na kosticky (velikost podle potreby)
5)chytnete rybu

 

bohdy - Profil, 15.1.2009
Průměrná známka: 2,72

Diskuse k nástraze/návnadě

Johny4481 - Profil | So 17.1.2009 13:34:55

Jovánek >> Pára je dobrá. Ale já si rád přispím a pak strašně spěchám,tak jsem přešel k mikrovrnce :-))) Páru jsem používal. Většinou jsem do ohřívané vody něco málo přidal a pára pak rohlík pěkně provoněla (prosmradila). U mikrovlnky mi nezbývá než to nacpat do rozpůleného rohlíku,ale taky to má svůj účinek. A je to daleko rychlejší.

Lauri - Profil | Pá 16.1.2009 14:05:53

Jovánek >> mikrovlnka je taky o dost rychlejší max.10sekund
a dá to míň práce

bohdy - Profil | Pá 16.1.2009 13:58:41

na hacek my to de hur napichovat ale tim lip to drzi na hacku

LudvaBrno - Profil | Pá 16.1.2009 11:56:15

Jovánek >> Já taky nahřívám v mikrovlce a přesně jak píše kolega níže. Dobrá finta je rovněž rohlík zmrazit a pak v mikrovlnce rozmrazovat, máš potom větší časovou rezervu. Jinak zjara na nic jinýho snad ani nechytám:-).

Jovánek - Profil | Pá 16.1.2009 11:31:02

Johny4481 >> No tak asi to taky tak jde,jak říkáš.Můžu to taky vyzkoušet,ale stejně asi zůstanu u té páry.

Johny4481 - Profil | Pá 16.1.2009 11:21:44

Jovánek >> Nene. Nesmí se to přehnat. Namočím ruku a nastříkám vodu do igeliťáku k rohlíku. Igeliťák pak zavřu. Mikrovlnku nastavím na střední výkon a jen pár sekundek. Voda v igeliťáku způsobí napaření a mírné navlhnutí. Nelisuji prkýnky,ale jen zmáčknu dlaní a rozkrájím na kostky.

kebator - Profil | Pá 16.1.2009 10:26:11

ja to pocujem prvy krat, ale na jar to vyskusam :-)

Jovánek - Profil | Čt 15.1.2009 21:12:52

Johny4481 >> A nemáš to z mrklovlnky pak moc tvrdý? Mně to vždycky ztvrdlo,tak používám páru.

Johny4481 - Profil | Čt 15.1.2009 21:05:40

Já většinou před napařením rohlík rozpůlím a něco málo přidám. :-)) Také moc nelisuji a používám mikrovlnku. Rohlík do igeliťáku a pár kapek vody.

Laňas - Profil | Čt 15.1.2009 21:03:38

tak,tak do páry:-)....a pak nechat chvilku vychladnout a teprve potom mírně lisovat....v zimě a na jaře chytám na dipovanou housku...

Jovánek - Profil | Čt 15.1.2009 20:37:32

Jo a napařenou housku nebo rohlík moc nelisuju, jen to lehce zmáčku a pak nakrájím.Když to mám dlouho lisovaný, je to tvrdý a blbě se to napichuje a ve vodě to neudělá tzv.vajgla.A hlavně,nedávám ho do mikrovlnky,ale nad páru,klasicky,jak knedlej.

Jovánek - Profil | Čt 15.1.2009 20:34:22

strecek >> Sice v únoru, ale na rohlík jsem chytil dva candáty 52 a56, bolena asi 60 a štiku 65.
Není to až tak častý úlovek, ale jak je vidět, v rybařině je možné všechno.

Laňas - Profil | Čt 15.1.2009 20:23:08

chytám radši na lisovanou pařenou housku:-)