MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Uzení ryb?

Máte někdo zkušenosti s uzením ryb?Jaké,jak,čím,jak dlouho?

Autor diskuse: retrívr ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 30.6.2005

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N computerfish - ® Út 12.11.2013 21:50:45
rover >> Ten, co po uzení zůstane, tak to souhlasím.
N rybomil - ® Út 12.11.2013 21:47:01
marmyš >> sorry, byl jsi rychlejší :-)
N rybomil - ® Út 12.11.2013 21:46:11
N tuzemak - ® So 9.11.2013 12:38:15
Líbí: 0 Nelíbí: 0
džigit >> já myslím,že normální člověk neflákne kilo sole do litru vody,spíš udělá chybu tím,že to naloží do láku a nehlídá to,pak to hodí max. na hnůj..................tohle podle mě platí




osobně se mi receptury podle Štepničky neosvědčily, dokonce ho za kulinářského guru v přípravě ryb nepovažuji, zažil jsem už podle mých chutí jiný borce

kdo nemá moc zkušeností podle mě by se do lákovýho nakládání jen tak pouštět neměl

kvalita, obsah tuku a vody v rybím mase v létě a pozdním podzimu se liší, podle toho to pak i dopadne a chutná

česnek na některé druhy ryb ( hlavně pstruh, maréna ! ) podle mě nepatří, česnekpastu považuji dokonce za neskutečnej humus......... ale proti gustu " gurmánů " ? :§)))
N rover - ® Út 12.11.2013 21:44:05
computerfish >> Rybí tuk, ...k nezaplacení. Kolagen, O3, Dčko, ...tady jsem mírně skeptický.
N computerfish - ® Út 12.11.2013 21:34:58
rover >> Některý úbytek není na škodu. Třeba tuk.
N marmyš - ® Út 12.11.2013 21:30:38
Martas711 >> některé ty recepty od Štěpničky jsou pěkně na nic.
N rover - ® Út 12.11.2013 21:30:27
computerfish >> Asi tak, ...jen mě irituje, že ryby při "porážce" a uzení ztratí asi 1/3 živé váhy. Jsem puntíčkář ...
N computerfish - ® Út 12.11.2013 20:53:42
Martas711 >> Rovnoměrněji se ten česnek do masa natáhne. A navíc ušetřená jedna operace. Ryby nakládám večer a dopoledne udím.
N Martas711 - ® Út 12.11.2013 20:45:06
computerfish >> To mne nenapadlo. Ten lák co používám je podle receptu M. Štěpničky. Tam píše, že česnekem potírá maso až před uzením. Ale zkusím i tu tvoji variantu.
N marmyš - ® So 9.11.2013 17:56:28
džigit >> to je na chladné měsíce,do lednice požívám na menší množství sklo z horkovzdušné trouby,takový skleněný hrnec.
N džigit - ® So 9.11.2013 17:39:17
marmyš >> a co robka,jak ho rveš do lednice? :-)))
N marmyš - ® So 9.11.2013 17:36:48
džigit >> má největší skleněná nádoba je akvárko lité(ne lepené),obsah 33 litrů.
N džigit - ® So 9.11.2013 17:33:22
marmyš >> tak sklo či nerez je jistota,alemezi dnešními plasty už vybereš. Včil mam naloženo pár kilo vepřa a pár kilo hovězích jazyků,oboje zvlášť a na to bych potřeboval akvárko :-)))
N marmyš - ® So 9.11.2013 17:28:45
džigit >> v tom článku taky doporučuje nádoby z plastu,jenže některé plasty se s solí nesnáší,proto nakládám do skla.
N džigit - ® So 9.11.2013 17:23:49
marmyš >> já to až tak nepročítal,mám mezi nočníma,tak sem si nevšiml.Já osobně používám hustoměr a množství soli dávkuji,dle doby naložení a druhu láku/ponoření,nebo nástřik/.Každe maso a zamýšlený kocový produkt potřebuje svoje a vzhledem k většinovemu podílu vepřa mam zakladni lák,kery se pak enem přiředim. Ale taky bych přisolil :-)
N KAPA - ® So 9.11.2013 16:12:39
na uzení naložím kapra do 50procentní česnekové pasty a sul vubec neřeším,pasta ji už opsahuje.je to super.
N PYTLAKS - ® So 9.11.2013 16:03:21
MAXXSKATER >> už si to taky nepamatuju:-))
N MAXXSKATER - ® So 9.11.2013 15:54:28
PYTLAKS >> "Franci je blb, on ty úhoře přesolil ... Maminko, co bude s tím jehněčím ?"

Pokud si to dobře pamatuji. :-) Možná tam bylo "srnčím" místo "jehněčím", nejsem si jistý. Každopádně si rozumíme. x)
N tuzemak - ® So 9.11.2013 15:42:17
PYTLAKS >> njn ale Franci byl vůl:o)))
N PYTLAKS - ® So 9.11.2013 15:39:59
chlapi pamatujete na slavnou větu?franci je vůl,ty úhoře přesolil,nebo tak nějak to bylo
N tuzemak - ® So 9.11.2013 15:26:07
unudle >> tos udělal dobře..
N unudle - ® So 9.11.2013 15:25:36
tuzemak >> Taky že si to za klobouk nedal.:-))
N tuzemak - ® So 9.11.2013 15:24:54
unudle >> si to měl omlátit o hlavu tomu,co to zprznil...
N unudle - ® So 9.11.2013 15:22:31
tuzemak >> Sice jsem napsal, že jedl, ale bylo to tak, že ochutnal a nechal to bejt. Nejsem moc vybíravej, co se jídla týká, ale tohle nešlo jíst.
N marmyš - ® So 9.11.2013 15:11:09
MAXXSKATER >> chyba se stala,mohl jsi ocucávat kostičky!! doma se ti to ještě zkazí,ta uzená ryba taky nevydrží věčně. chce to tak do týdne sněst.
N MAXXSKATER - ® So 9.11.2013 14:41:10
marmyš >> Že já vůl si to nevzal sebou do práce, udělali jste mi na to chuť. :-)
N marmyš - ® So 9.11.2013 14:17:23
PYTLAKS >> vím že víš,ale čtou to doufám i takoví,kteří neví.
N PYTLAKS - ® So 9.11.2013 14:16:20
marmyš >> však dyť vím:-))
N marmyš - ® So 9.11.2013 14:10:08
PYTLAKS >> fšak to píšu--dá se přesolit. pokud jde o množství soli,tak záleží i na rybách. na cejna třeba stačí méně soli,čím větší a silnější kousky,tím soli přidávám.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniProdigy sx 12" 2.75lb 1+1 zdarma!

Za 6 780 Kč s DPH.
Model kaprových prutů PRODIGY se stal synonymem vysoké kvality a výkonu.Tento model PRODIGY SX, není žádnou výjimkou.


akce, rybareniEcholoty Humminbird

Za 4 790 Kč s DPH.
Echoloty Humminbird 718 , 561x a 561xDI nyní v AKCI za super ceny. Platí jen do vyprodání zásob.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby- SWEETFISH Rybářské potřeby- SWEETFISH

Břeclav, Lidická 3461/9B