- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Vaše ůprava ryb a rybích specialit
JAKOU RYBU MÁTE NEJRADĚJI
A) CANDÁT44%
B) SUMEC6%
C) KAPR16%
D) LÍN2%
E) ŮHOŘ4%
F) ŠTIKA4%
G) PSTRUH6%
H) OKOUN10%
I) MNIK4%
J) OSTATNÍ4%
Od 26.3.2010 hlasovalo 50 čtenářů.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
8x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Anýzový dědek - Profil | Po 29.3.2010 9:35:26
Snad si neco vyberes.
Čendík - Profil | Po 29.3.2010 8:57:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
MarťasLysa - Profil | So 27.3.2010 21:07:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Mallos - Profil | So 27.3.2010 20:55:36
filety nakrajim na mensi kousky, obalim v mouce a na noc nalozim do: plnotucna horcice, olivovy olej a citronova stava (vse smichat dohromady). pak se to normalne smazi na ojeli. udela to takovou vybornou kurku...
čepi82 - Profil | So 27.3.2010 20:29:02
čepi82 - Profil | So 27.3.2010 20:23:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
jeden univerzální recept-kapra naporcujem na podkovy a nasolíme.pak potřebujem na 1kg kapra-100g slaniny,3 čerstvé papriky,4 rajčata,1 velkou cibuli,hladká mouka,mletý pepř,sádlo nebo olej. Na pánvi opečem slaninu nakrájenou na nudličky,kapra obalíme v hladké mouce a opečeme na slanině z obou stran,přidáme nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit.pak přidáme cibuli a promícháme.(hodí se na všechny druhy ryb)fotku nemám ,jídlo si moc nefotím:-):-)
Venca888 - Profil | So 27.3.2010 19:45:04
Efis9 - Profil | Pá 26.3.2010 22:53:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Každopádně recept máme od maďarů ještě z dávných socialistických dob.
Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme si hrubou mouku (cca 2dcl) a (0,5 - 0,7dcl) sladké mleté papriky a krapet pepře. Vše se řídí samozřejmě podle velikosti kapra či počtu kaprů. Toto je dávkování na jednoho kapra cca 55 cm.
Kapra v tomto obalíme. Na hlubší pánev s víkem (víko předem sundáme) hodíme cca 4 vrchovaté pol. lžíce tuku (ceres nejlépe) roztavíme na max. a hodíme na to kousky kapra. Ihned ztlumíme tak na půlku možná ještě míň záleží na sporáku a osmahnem ze tří stran. Mezitím si připravíme cibuli. Cca 2 opravdu velké cibule nakrájené na kolečka (3mm). Jakmile kapra obrátíme na poslední (4) stranu zasypeme kolečkama cibule a přiklopíme pokličkou. Hotovo je v momentě, kdy cibule změkně a "zesklovatí". Servírujeme s chlebem nebo bramborovým salátem.
Dobrou chuť.
P.S.: obrázek přidám, až zas budu dílo tvořit.
KOLIBŘIK - Profil | Pá 26.3.2010 15:08:14
Venca888 - Profil | Pá 26.3.2010 14:51:30
Tlouště jsem měl dvakrát a pokaždý jsem ho dělal sám, takže bych musel mít v obou případech "vadnou" rybu.
Nejlepší je sumec, úhoř, candát, okoun to je takový klíčový kvarteto.
XAXAP - Profil | Pá 26.3.2010 14:48:36
Venca888 - Profil | Pá 26.3.2010 14:41:45
tloušť to ne... to je zoufalství...
Venca888 - Profil | Pá 26.3.2010 14:31:10
XAXAP - Profil | Pá 26.3.2010 14:08:36
drozďák 30,42 - Profil | Pá 26.3.2010 14:01:56
Lauri - Profil | Pá 26.3.2010 13:58:27
Čendík - Profil | Pá 26.3.2010 13:01:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
potom je vytáhnu, stáhnu z kůže a maso stáhnu z velkých kostí. Přidám namočenou žemli. koření a ostatní příměsi jako na normální karbenátky, vše promíchám a asi 2x semelu na masovém mlýnku, čímž se úplně rozdrtí menší kosti, takže v mase žádnou ani neucítíte. Je-li směs řídká, zahustím ji strouhankou. Obalím v trojobalu a usmažím. Pokud jich dělám naráz víc, naložím je do sklenic jako utopence, tj. do okurkového nálevu , pořádně proložím jednotlivé porce cibulí a nechám nejméně týden v chladnu odležet. Je to absolutní chuťová bomba ( hlavně k pivu ).
KOLIBŘIK - Profil | Pá 26.3.2010 12:30:00
XAXAP - Profil | Pá 26.3.2010 12:28:48
A dovol, abych ti poděkoval za inspiraci, sic jsem nevěděl, co si dám k obědu, a dostal jsem chuť na rybku, tak si pro ni do toho Alberta přes ulici skočím.
Lauri - Profil | Pá 26.3.2010 12:27:04
Lauri - Profil | Pá 26.3.2010 12:24:36
...my, král Jelimán :))) - Profil | Pá 26.3.2010 12:19:13
XAXAP - Profil | Pá 26.3.2010 12:17:42
...my, král Jelimán :))) - Profil | Pá 26.3.2010 12:13:26
Lauri - Profil | Pá 26.3.2010 12:11:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
XAXAP - Profil | Pá 26.3.2010 11:57:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Červené karty: MIPS, 1568
Kde to žije - všechna témata
17:17pan K. Nikl nebo Mik kuličky? 56
17:13Boilies výbava správného kapraře 23
17:08Kapr a levné boilies 88
17:06Korda Developments a vše co k této značce patří 831
16:55Rybáři a vinařství 220
16:44Mladý rybář boří sociální sítě svými videi. Děti odhazují mobily a jdou do přírody (Bleskovka) 6
13:41Podlepeni clunu 270 10
13:03Odchyt a transfer bobra evropského (Bleskovka) 1
10:55Křeslo na odhoz 9
9:21Poradna: Přívlač 3990
9:12vydra říční 152
6:29Čluny boat007 recenze. 563
6:16maximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 8
0:29Sportex Competition CS-5 Stalker 10ft nebo Sportex Competition CS-5 Breakout 10ft 1
0:14EPOXID -fan club 359
Co je nového - všeobecné
12:59Bleskovka: Mladý rybář boří sociální sítě svými videi. Děti odhazují mobily a jdou do přírody
SoBleskovka: Chlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo
PáBleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 1.790 Kč
XK-BONE Feeder jsou výborně vyvážené pruty pro feedrový rybolov na stojatých nebo pomalu tekoucích vodách. Větší očka umožňují i použití pletené šňůry.
Za 69 Kč
CARP MIX - nová řada krmítkových směsí v 5ti příchutích. Obsahují 10 až 15% drobných pelet s kukuřičnými vločkami. VANILKA / JAHODA / VELKÝ KAPR / SCOPEX-MED a ŘEKA 800g. NOVINKA na www.chytil.cz
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....