- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Kuchyňské recepty na parmy a další plevelné ryby
PS: prosím, berte otázku seriózně! Zejména žádam parmofily a jiné rybofily, kterých je na MRKu dost, aby masturbovali ve vlastních otázkách a nepletli se mezi kulinářské umělce!
Co k parmě a dalším bělicím pít?
A) Bílé víno výrazné chuti (traminer, chardonay, muscatel apod.)11%
B) Bílé víno lehčí (müllerka, veltliner apod.)23%
C) Červené víno lehčí (portugal, zweigel)3%
D) Červené víno těžší (cabernet, pinotage)2%
E) Pivo světlé výčepní6%
F) Pivo světlé (dvanáctka)17%
G) Voda6%
H) Tvrdý alkohol32%
Od 11.5.2009 hlasovalo 111 čtenářů.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
8x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Royale with Cheese 3 - Profil | Čt 11.7.2013 0:25:54
splavek - Profil | St 10.7.2013 15:32:52
Soulim - Profil | St 10.7.2013 15:04:23
XAXAP - Profil | St 3.3.2010 12:02:11
Royale with Cheese 31,95 - Profil | St 3.3.2010 11:56:37
Tichej - Profil | St 3.3.2010 11:41:07
XAXAP - Profil | St 3.3.2010 11:39:56
Royale with Cheese 31,95 - Profil | St 3.3.2010 11:22:19
KOLIBŘIK - Profil | Út 2.3.2010 19:07:04
henry7 - Profil | Út 2.3.2010 19:06:22
grizzly72 - Profil | Út 2.3.2010 18:56:49
henry7 - Profil | Út 2.3.2010 18:53:56
grizzly72 - Profil | Út 2.3.2010 18:48:19
henry7 - Profil | Út 2.3.2010 18:34:09
Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 2.3.2010 18:33:30
Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 2.3.2010 18:30:54
Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 2.3.2010 18:20:06
------------------------------------------
Kapra volíme nejlépe speciálně šlechtěného plemene " Otavský sportovní " Tato odrůda se vyskytuje především na Otavě 4 a 5. Zde měla patrně nahradit v řece původní druhy: podoustev a parmu, kteréžto prakticky vymizely po fatálních otravách koncem 70. let, a ČRS nebyl schopen za 30 let efektivně zapracovat na obnově jejich populací. Momentálně se tato úžasná aplikace rozšířila i na lipana podhorního. Tento šlechtěnec se vyznačuje zakrslostí, nízkou stavbou těla, tmavým zlatavým zbarvením , absencí podkožního tuku a rybího pachu ( v jeho žaludku nenajdete žádný bahnohumus, ale jen larvy chrostíků a jepic) a mimořádnou feedrotahavostí. V příhodných dnech, kdy se řeka dostatečně prohřeje, se dá nachytat i v počtu mnoha kusů denně. Pokud nemáme kapra v této kvalitě, můžeme použít i odrůdu " Bahňák rybniční". I když je kvalita masa podstatně horší , výhodou je snadná dostupnost a vyfiletovatelnost, protože ztráta nějakého toho kilogramu masa nás nemusí mrzet. Ze zbytků připravíme připadně takzvanou "kapří polévku " ( viz http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=624937&kw=recept%20kapr ).
Kapra rozkrájíme na menší řízky, filety z bahňáka na větší kostky. Připravíme těstíčko: 2 vejce, hladká mouka, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, asi 1/2 lžičky soli. Vyšleháme hustší těstíčko, ochucené kořením a lisovaným česnekem. V něm obalujeme kusy osušeného masa. Osmažíme na větším množství oleje do zlatova.
Můžeme zkusit i tuto obměnu: lisovaný česnek nepřidáte do těstíčka, ale rozřeďte v misce s trochou vody a mírně osolte. Hotové smažené kostky si pak každý stolovník do misky namáčí.
Autorem receptu je známá popularizátorka čínské kuchyně paní Thang Jüngling.
Dá se kombinovat s pivem a lehkým bílým vínem.
Ati - Profil | Pá 5.2.2010 11:56:32
Čendík - Profil | Pá 5.2.2010 10:42:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
No a teď k receptu : menší rybyvykucháme, opláchneme, osolíme a naplníme rybí nádivkou - např. obrané rybí maso z pár plotic smícháme s trochou soli, petrželkou, zelenou cibulkou nebo pórkem, přidáme syrové vejce, příp. houby. Naplněné ryby obalíme napříč plátky anglické slaniny a vše převážeme provázkem, aby slanina držela kolem ryb a nádivka z bříšek nevytekla. Pozor- použít přírodní provázek ( jako při uzení - ne umělý !!! ). Rozehřejeme troubu, na pekáč dáme plátky másla , vložíme do něj ryby a zalijeme lahvinkou bílého vína. Během pečení ryby obrátíme.
Díky vínu, nádivce a slanině dostanou ryby zvláštní lahodnou chuť. Příloha může být dle libosti : brambory vařené, chléb aj. Ozdobit čerstvou zeleninou ( salát, rajče aj. ), otevřít k tomu druhou lahvinku dobrého bílého vína ( neboť ryba musí plavat ) a pak už si jen pochutnávat. Bašta je to náramná. Je to sice trochu pracnější recept, ale výsledek stojí zato !
drozďák 30,42 - Profil | Pá 5.2.2010 10:39:24
XAXAP - Profil | Pá 5.2.2010 10:32:23
drozďák 30,42 - Profil | Pá 5.2.2010 10:16:26
Červené karty: ježdík, maličký_ježdík, Maličký ježdíček
Čtenáři této diskuse také sledují
Fóry57469
Zahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro17851
Perly MRKu ...!1211
Udírny a uzení48882
Rybářsko-houbařské jádro .-)40898
Cyklo- kolo- bike forum5301
Pokec - Vranovská přehrada14504
Kdo nam nici vic pstruhovky - volavka, masari, a nebo CRS+MO?284
Koi a zahradní jezírka6725
Jak se díváte na "bordel" u vody?221
Kde to žije - všechna témata
23:19Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 29
22:16Františkův rybník jak to tam jde 22
22:06Dynamický vývoj řeky Moravy (Bleskovka) 1
21:17Kleště na O kroužky 17
20:21maximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 5
17:34Lepší prut na těžší přívlač 709
14:18Legislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 205
13:49Rybáři a vinařství 202
12:55Ryby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 71
12:34Pruty Hearty Rise 275
11:12Solar titanium swinger 675
11:09Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli (Bleskovka) 5
10:28Jaký máte názor na Westin Prut W3 StreetStick 2nd 7'1" 2,13m M 2-10g 2 díly, případně w2 0
10:05Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 45
ČtFeeder vs. picker 15
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 164 Kč
Univerzální dip pro zesílení pachové a chuťové stopy. Lze jej použít na zalití boilies, pelet i partiklu.
Za 99 Kč
Spicy Sausage, Cheesy Garlic, Krab a další příchuti SKLADEM! Dipované pelety s dírou na jarní chytání. V balení zdarma platíčko zarážek. Více na www.chytil.cz
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....