MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Udírna

Kolegové,vím že to není přesně od rybařiny ale prosím o radu. Píšou zde rybáři z celé republiky,proto jsem zadal tuto otázku. Chci si postavit udírnu a zajímalo by mě jakou máte nebo znáte vy. Zajímá mě vše kolem toho jako třeba z čeho jí postavit,jak velkou jí postavit,jak dlouhej kouřovod atd. Prostě vše kolem udírny. Popořípadě hoďte fotky. Díky všem rádcům.

Autor diskuse: luboš ®
Zařazeno do: všeobecné - domací dílna, 24.3.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 37 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Petr 72 - ® St 14.9.2016 11:16:47
IvetaHomo >> nejlepší je dřevěná.
N Martin02 - ® St 14.9.2016 10:22:34
IvetaHomo >> Tak asi by bylo dobrý se rozhodnout podle svých možností. Je asi kravina dělat plechovou pokud si netykáš se železem a nemáš přístup k nůžkám a ohýbačce, dřevěnou pokud neumíš zatlouct hřebík, zděnou pokud neumíš vzít cihlu do ruky. Jinak pokud jde o chuť tak spíš než na materiálu udírny záleží na přístupu udiče. Ani z nejlepší udírny nebude dobrota když udí blb.
N p.lorenc - ® Po 12.9.2016 13:05:26
IvetaHomo >> Až to tu přečteš tak přijď vedle je tam toho na pár dní čtení. :-)
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=643329
N 1568 - ® Po 12.9.2016 11:22:29
IvetaHomo >> Zkus si tuhle diškus trochu pročíst.Je tu snad všechno o uzení a udírnách.
N IvetaHomo - ® Po 12.9.2016 10:05:02
Dobrý den, také bych si chtěla postavit udírnu. Na http://www.homezin.cz/media/jak-postavit-udirnu-1 jsem našla i návod, ale pořád se nemohu rozhodnout za jakého materiálu ji mám postavit. Z cihel, dřeva nebo plechu? Máte někdo zkušenosti?
N Kujavan - ® Út 15.10.2013 18:47:22
tuzemak >>
jj ..praxe dělá mistra :)
N tuzemak - ® Po 14.10.2013 18:17:23
Kujavan >> chybama se člověk učíí,ztoho si nic nedělej,hlavně když se to dalo ještě sežrát.o))))
N Kujavan - ® Po 14.10.2013 16:28:44
tuzemak >> jj bylo
N tuzemak - ® Ne 13.10.2013 18:39:13
Kujavan >> to bylo málo...
N Kujavan - ® Ne 13.10.2013 18:38:14
tuzemak >> 3dny na sucho 5 dní ve vodě. Hodil jsem ho do trouby
, ted je super :)....inu příště to nechám déle :)
N tuzemak - ® Ne 13.10.2013 10:13:32
Kujavan >> ale já nepsal,že ty si něco mazal,jak dlouho si ho měl naložený?
N Kujavan - ® Ne 13.10.2013 10:06:45
Já ti nic nesmázl :) Buček byl jak žvejka ...a barvu?.. určitě trošku tmavší
Po bocích byl good,ale střed stál za prd..
N tuzemak - ® Ne 13.10.2013 9:55:33
Kujavan >> jedna slušná reakce mě byla smazána,proč?znova se tě ptám,a jak si představuješ správně vyuzený maso,barva?
N Straspytlik69 - ® So 12.10.2013 20:18:44
Kujavan >> mi udili bůček 11hod.při teplotě 60st.a taky to bylo málo a to jsme kupovali v Globusu ten předuzený
N tuzemak - ® So 12.10.2013 20:08:42
Kujavan >> a jakou barvu by si chtěl toho bůčku?
N Kujavan - ® So 12.10.2013 20:07:07
Tak uzení mám za sebou...:)
tolstolobik za 1 ...ale buček žádná sláva, uzený 9 hodin na 70°C.Je málo udělaný, takový růžový :(

Tak že příště ještě aspoň 2 hodky.
N jariss - ® Ne 6.10.2013 21:16:52
Uzený kapř je delikateska :-))
Zásadně rybu konzumuji ve studeném stavu, fakt.
N tuzemak - ® Ne 6.10.2013 13:41:59
marmyš >> to já si rád zobnu uzenýho cejna..
N marmyš - ® Ne 6.10.2013 13:40:44
tuzemak >> něco takové,já ale už cejny několik let neudím--naučil jsem se lovit kapry:-)))
N tuzemak - ® Ne 6.10.2013 13:39:19
marmyš >> asi dělal sardel pastu..
N marmyš - ® Ne 6.10.2013 13:37:32
tuzemak >> já před měsícem udil 12 kaprů+2 pstruhy,zůstalo dost. slyšel jsem zajímavost,že chlap obral zhruba uzené cejny a potom to maso i s malými kostmi pomlel na masovém mlýnku--byla z toho nějaká pasta.
N tuzemak - ® Ne 6.10.2013 13:34:06
marmyš >> u nás se ze zbytku uzených ryb,teda málokdy něco zůstane,udělám rybí pomazánku:o)))
N marmyš - ® Ne 6.10.2013 13:31:39
tuzemak >> uzené maso oberu,zavařím do sklínek a dělám později Děkanský salát--recept je v knize od Štěpničky--Rybářská kuchařka.
N tuzemak - ® Ne 6.10.2013 13:19:29
marmyš >> karbenátky dělala tchýně,já dělám max. rybí salát,nebo to fláknu do udírny...
N marmyš - ® Ne 6.10.2013 13:18:25
tuzemak >> na karbanátky nedám dopustit,klidně se dají použít i rybí filety z mrazáku. až je konečně dost masa,tak to udělat,něco sněst hned a zbytek zamrazit.
N tuzemak - ® Ne 6.10.2013 13:16:07
marmyš >> vím,že o tomto uzlu tu byla někde diškuz,kdybych to nutně potřeboval,tak napíšu strýcu do gůgla,já jedl jen rybí karbanátky,o klobásách sem jen slyšel...
N marmyš - ® Ne 6.10.2013 13:14:30
tuzemak >> jen aby!! já taky lžu,ale jen když jde o život. když už jsme u toho uzení,jednou v životě jsem dělal rybí klobásky,asi 3 metry. stáli za houno--chuť byla jako by to už někdo měl v hubě:-(

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 37 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | domací dílna ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Prodavač - Brno

Rybářská speciálka v Brně přijme zaměstnance na pozici prodavač do oddělení kaprařina, plavaná, feeder, ostatní. Nástup únor 2017. Životopis zasílejte na e-mail info@rybarska-specialka.cz, nebo na...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniEiger Ušanka black (SLEVA 72 %)

Za 299 Kč s DPH.
Černá zimní kožešinová čepice s odklopnými postranními částmi krytí uší pro spolehlivou ochranu Vaší hlavy před mrazem a nepříznivými povětrnostními podmínkami v zimním období.


akce, rybareniFOX Prut EOS 13ft 3,5lb Rod Novinka 2016

Za 1 890 Kč s DPH.
Pro registrované zákazníky ještě o 5 % levnější ! Bezkonkureční poměr ceny a výkonu. Ideální pro začínající kapraře nebo pro rybáře, kteří mají menší rozpočet, ale stále požadují kvalitu Fox.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby U Habakuka Rybářské potřeby U Habakuka

Plzeň, Na Roudné 39