Orient Rods pruty | MRK.cz

Orient Rods pruty

Zajimalo by me jestli nekdo vlastni jakekoli pruty teto znacky.
Postrehy,foto a zkusenosti jsou zde vitany.
Prosim filozofovani o teto znacce a domnele postrehy si nechte do jinych diskuzi je jich tu dost.
Autor diskuse: Blek - Profil , 15.12.2021 kaprařina - náčiní, doplňky

ZV - Profil | St 24.4.2024 20:47:45

bart.bm >> No právě za mě nejde o to, že recenzi dělám pro rybáře ne pro firmy co prodávají tyto produkty. A ano každý produkt může mít své chyby v čase. Ale to zjistíš až při používání. Pokud za tu dobu co chystáš ryby asi stejně dlouho jako já, tak poznáš co a jak se asi mohou pruty chovat. Mám více prutů a třeba u daiwy se mě stalo několikrát, že lak popraskal, ale na akci prutu to nemá vliv. Aktuálně je to můj osobní pocit z této značky. A jsou to jedny z mála prutů co mají výkon a užitek dle mých představ. Proto jsem to i psal nejde zde o prodejce, ale o hodnotu a kvalitu těchto prutů. Proto ať je nebo není vlákno jednoho prodejce tak zákazník si může koupit ty pruty kdekoliv a může zvolit koho chce. To mě tady právě zaráží. To vlákno je o prudektech ne o prodejci. A že jeden prodejce dělá zdarma reklamu ostatním a podporuje to dané zboží asi není špatně. To, že ostatní nedají peníze na reklamu a čekají až na zákazníka co se o něčem dozví někde z netu, tak za to taky nemůže nikdo z nás. Za mě orient rods jsou dobře postavené a mě vyhovující pruty. Proto pokud chceš komentovat recenzi vyzkoušej daný produkt a pak dej porovnání s tím co napsal někdo o daném produktu. To platí asi u všeho. Ať to jezdí na rybách 😁 a ať všichni z nás si užívají klídek a pohodu při tom našem rybářském koníčku 😉🙈💪

bart.bm - Profil | St 24.4.2024 20:16:36

ZV >> Tak půl roku a nebo jen pár vycházek? Já si po cca 35 letech rybařiny netroufnu říct jaký je prut po pár vycházkách nebo nahození. Ano napíšu osobní dojem. Ale pokud jej nemám vyzkoušený za jakéhokoli počasí nevychvaluji jej do nebes... Další věc je to odvolávání na hejtování.Pokaždé když někdo s něčím nesouhlasí,napíše jiný pohled,otevřeně pravdu, je to hned hejt,spam atd. až pomalu diskriminace. Buď kritiku snesu nebo ne. Za mě jsou třeba bestie ve 12ft normální tuctovka. Měkké klacky kterých je na trhu plno. Navíc je otázka času co udělá lak. Reálná možnost prutů je relevantní a individuální podle lovce co ty klacky má v ruce. Ok nechám už toho. Z toho tady se stává reklamní vlákno jednoho a nohsledů. Pokud nechápeš, neřeš a označ mě klidně za hejtra 😁

ZV - Profil | St 24.4.2024 20:00:00

bart.bm >> No to je možné, že to přijde k smíchu, za mě je to osobní zkušenost a za ty roky už poznám jak fungují nebo nefungují pruty. A napsal jsem jen moji zkušenost po půl roce používání. Nemám potřebu se zavděčit, jen se mi ta značka líbí neřeším prodejce, ale reálné možnosti těch prutů. Pořád tady někdo řeší věci mimo ten užitek z těch prutů. Proto není potřeba se někde umývat( to by měli asi ti co řeší jiné věci než to, že si mohou užít rybařinu a věci potřebné k ní bez nějakých narážek a urážek). Každý má možnost si je koupit, kde uzná za vhodné a také vyzkoušet tam, kde má možnost. Pokud je potřeba komentovat takové věci co kdo a kde napíše osobní zkušenost, tak to můžeš hejtovat celý mrk a facebook a všude na rybářských stránkách. Otázka je o prutech a jejich možnostech ne o tom co kdo kde řekl atd mimo dané téma.

bart.bm - Profil | St 24.4.2024 17:47:17

ZV >> Nic ve zlém,ale dělat recenzi na klacky po pár vycházkách max. pár hodech je dost k smíchu. Beru že se chceš zavděčit,ale opravdu za každou cenu? 125-128m se dá zvládnout v pohodě s kdejakou 3,5librou 12ft. Chlapi chce to tu hlavu vytáhnout a umýt za ušima určité věci.

ZV - Profil | St 24.4.2024 10:49:12

Za mě krátká recenze prutů IVA, BESTIA, ASTRA. Protože vlastním už nějakou dobu pruty 3,60 3,5lb BESTIA tak musím říct, že ty pruty mě hodně překvapují. Osobní test byl zatím jen na pár vycházkách. Nej hod dle klipu byl nese na 148m. S tím, že to bylo včetně montáže tak dle mojí techniky jsem se dostal na tuto vzdálenost. ( Musím zapracovat na technice házení 😉🐟😁) Pokud jsem, ale vlasec došponoval do přímky k olovu tak výsledek byl 135m. Po tomto zaklipování, už nebyl problém se vždy dostat na klip s každým hodem bez nějaké větší námahy. Co asi odpovídá někde 125-128m vzdálenost na přímo od olova ve vodě k navijáku. Před týdnem jsem měl na zkoušku pruty v délce 3,90 BESTIA a IVA oba pruty3,5lb Měl jsem za to do té doby že mě více vyhovuje delka3,60 ale jak jsem vyzkoušel délku 3,90 tak jsem změnil názor. Neuvěřitelná akce těch prutů a lehkost nahazování i se zátěží a pva punčochy mě hodně překvapila. Nebyl ještě čas testovat vzdálenost ale 100g olovo plus pva punčocha cca 5cm na vzdálenost 110m bez problémů a s lehkostí každého náhozu. Ten blak má neuvěřitelnou sílu, ale naopak jsem cítil i všechny pohyby i menších ryb. ( Bohužel v závodě se větší nedařila chytit 😁😁🐟😉🤣) Ale i tak můžu říct, že u těchto prutů je délka 3,90 a 3,5 lb ideální volba. Co se týká prutů Astra tak taky neskutečně tenký blank a velká síla s velkou pružnosti. Ale nebylo ještě tolik prostoru ty pruty více vyzkoušet. U Aster bych ale volil jiné sedlo měl jsem alps, tam se vejde jen omezený počet navijáků je totiž hodně úzké. 😉🐟😂 Za mě t pruty hodně překvapily a stanou se součástí mojí výbavy 😉 A pokud si je chcete vyzkoušet můžete se stavit 11.5.2024 na akci kde si všechny pruty a sortiment můžete prohlédnout a vyzkoušet 😉

vicx - Profil | Ne 21.4.2024 9:17:28

Viac foto.

vicx - Profil | So 20.4.2024 15:27:30

Krátka recenzia prútu Orient Rods Chameleon feeder 420cm, 200g.

Včera som sa s ním konečne dostal na Dunaj. Bolo celkom šialené aprílové počasie - slnko, dážď aj silný vietor tak, že vlny mali biele vršky. Kvôli počasiu som neurobil také podrobné testovanie ako som pôvodne chcel a video bolo úplne mimo môžností kvôli silnému vetru.

Takže: prút plne vystihuje jeho názov - Chameleón. Proste mení sa v rukách a je plný protichodných vlastností.
Spracovanie - perfektné!
Očká: Málo laku na očkách, bez bubliniek, očká K typu (vyzerajú ako Fuji K, ale nemajú vyrazenú Fuji značku) krásne zarovnané. Kvalita lakovania a vyviazania ako na prúte na objednávku od profi stavača. Tým, že iba prvé očko od navijaku má dve nožičky, ostatné iba jednu, prút má nádhernú ničím nerušenú akciu.
Korok: neodbaloval som ho, ale vyzerá byť v prvotriednej kvalite bez kazov.
Držiak navijaku: Fuji, úzky, ale bez problému zoberie Shimano Bulls Eye 5050, čo je super.
Celá rúčka je akurát dlhá na dobrú páku na dlhé náhody. Ani dlhá, ani krátka.
Špičky: 6, 8, 10oz, koncové a priebežné očká 10mm!!!

Celkovo má prút iba 11 očiek na 420cm, čo je na prvý pohľad málo a prút viac pripomína barbel. Na akcii to vôbec nechýba, práve naopak, veľa veľkých očiek by spomalilo blank. Špičky napriek svojej hrúbke sú ohybné a hlavne krásne ohybom nadväzujú na blank v jednom plynulom ohybe. Využíval som iba 6oz, k ťažším som sa kvôli počasiu nedostal.
Na svoju dĺžku je vyvážený a ľahký.
Prút je do 200g, chytal som so 140g kŕmitkom, spolu s krmivom asi 190-200g. Mal som zaklipovaný navijak z minulej rybačky, kde som nie vždy vedel dohodiť ťažkým kŕmitkom. Chcel som klip vypnúť, tak som hodil do diaľky. Na klip úplne bez problému, aj keď minule to bol s iným prútom (Solith 420cm) trochu problém. Prút je na prvý pocit ohybný a pri zaťažení ide do plnej paraboly aj s rúčkou. Vôbec by som ho netipoval na hádzanie do diaľky. Opak je pravdou. Prvý krát sa ukázal ako chameleón. Raz som zachytil kŕmitko v kameňoch, tak som sa doňho poriadne oprel. Ako som vravel, ohnutý nádherne do oblúku. Čiže na hádzanie super, na zdolávanie super.
Skúšal som hádzať záťaže do 200g a tie zvládal bravúrne. Predpokladám, že do 300g by to išlo bez problémov, ale už nie silovo do diaľky. Na rieku bohate postačujúce.
Citlivosť a zdolávanie: Čo ma veľmi prekvapilo, záber od 6cm býčka bol jasne zreteľný, super. Zdolávanie bolo zaujímavé. Pleskáče okolo 40cm ho ohli v prúde do polovice, krásne pružil, typoval by som ho na 80g feeder. Potom vznikli protichodné situácie. Mrena, ktorá ťahala dosť nekompromisne v ňom nakopla skrytú silu v blanku. Dala sa zastaviť na fleku, len to nevydržal nadväzec 0,22 :( Potenciál na fakt veľké ryby tam bol úplne jednoznačný. Viem si predstaviť nadväzce kľudne 0,28 aby sa ukázal jeho potenciál. Takže totálny chameleón. Aj na malé ryby a aj na najväčšie. Super. Škoda, že keď začalo pršať, väčšiu rybu to vyplo a nič veľké som už nezapriahol.

Celkovo luxusný prút spracovaním, výbavou, vlastnosťami a aj cenou :)

Ďakujem veľmi pekne za dôveru a zapožičanie od @EMPRO FISH !!! Pýtal som sa či môžem zobrať prút na zajtrajšiu stretávku a dovolil. Nie len to, ale môžu si ho ľudia vyskúšať, hádzať aj chytať. Takže kto chcete chameleóna, zatjra je ten deň. :)
Info v https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=762632

icokarp - Profil | So 20.4.2024 11:43:38

Kerberos88 >> ty by si sa mal vážne zamyslieť nad sebou,keby som bol autorom diskusie, už dávno máš červenú kartu.

Kerberos88 - Profil | So 20.4.2024 10:40:23

EMPRO FISH >> Vám už opravdu jebe, tvl od 93 už nejsme Československo a stálé si budete klást podmínky? Dělejte si věci u Vás na Ukrajině nebo Slovensku, ale neserte se do Čech.

EMPRO FISH - Profil | Pá 19.4.2024 11:32:48

Aved >> Áno, snažíme sa predstaviť celý sortiment prútov, kobr a silonu.

Aved - Profil | Čt 18.4.2024 23:54:31

EMPRO FISH >> takže budete mít celý sortiment ve všech délkách co se vyrábí od aster po bestii a VT 1 v 3,9m a 3,6 , Vt2 , iva ,chameleona , obě bestie v OZ librážích inventu , oba spodové pruty Bestii i chameleona, Federové pruty a celý sortiment kober ?

EMPRO FISH - Profil | Čt 18.4.2024 14:13:18

Aved >> Áno, samozrejme, bude, určite budeme mať celý sortiment a možnosť ho vyskúšať. A naša novinka Distantce je už k dispozícii, už ju testujeme, a prvé dojmy sú veľmi dobré.

Aved - Profil | Čt 18.4.2024 1:15:44

EMPRO FISH >> A budete mít na BMC konečně ty inventy ? A co nová 4 lb obdoba inventy / novinka ta už bude taky ?Když už mám takovou slavnou udalost za humny rád bych ji odzkoušel atˇse nemusím štrachat na druhý konec republiky .

EMPRO FISH - Profil | St 17.4.2024 14:10:19

📢📢📢Tím EMPRO FISH Orient Rods dostal žiadosť o účasť na Majstrovstvách sveta 🏆🏆🏆 v hode na diaľku❗️❗️❗️
💢Začíname formovať dva tímy zo Slovenska a Českej republiky na Majstrovstvá sveta. Turnaj sa bude konať v októbri 2024 roku v Rumunsku.
💢Účastníci budú vybraní prostredníctvom castingových turnajov, ktoré sa budú konať na Slovensku a v Českej republike a budú organizované pod záštitou EMPRO FISH Orient Rods.
💢Každý z vás má možnosť reprezentovať svoju krajinu na majstrovstvách sveta❗️❗️❗️
💢Veríte vo svoje schopnosti? Kontaktujte nás❗️❗️❗️
Najbližší kvalifikačný turnaj BMC FISHING GAME ORIENT CASTING CUP
Hlavným sponzorom českej a slovenskej reprezentácie bude samozrejme spoločnosť Orient Rods
https://www.facebook.com/profile.php?id=100094934017714
https://www.facebook.com/events/1655599065260915

Kerberos88 - Profil | Po 15.4.2024 18:01:31

bart.bm >> Na SK neumí házet tak serou k nám do Čech. On jim ani taky nejde prodej, tak se snaží prodávat v Čechách. Soudruzy stále nechapu co je to výhradní zastoupení.

ZV - Profil | Čt 11.4.2024 16:58:41

bart.bm >> ano můžeš vzít svůj naviják a vyzkoušet si to. K druhému dotazu nevím co bylo a ano partnerem je emprofish tak jak je uvedeno. 🐟😁

bart.bm - Profil | Čt 11.4.2024 16:51:32

koukám že to je pod záštitou empero fish 😁 copak,dostal přes prsty?

bart.bm - Profil | Čt 11.4.2024 16:50:24

ZV >> dík za upřesnění, takže když si vezmu svůj naviják tak si budu moct hodit s typem klacku co mě zajímá?

ZV - Profil | Čt 11.4.2024 15:22:04

Co se týká volného vstupu tak si můžete vyzkoušet všechny pruty bez startovného. Startovné se hradí jen pro ty kteří chtějí soutěžit. Pro ostatní je vstup zdarma a můžete si jen užít příjemný den a vyzkoušet co potřebujete nebo vás zajímá od značky orient rods 😉😁🐟

ZV - Profil | Čt 11.4.2024 15:18:56

Zdravím všechny, kompletní propozice budou během zítřka doplněny. Co se týká hodů tak budou na pevné zemi ne na vodě. So vody na ponton se bude házet pouze kobrou a na cíl. Vzdálenost se bude měřit na pevné zemi pomocí laserového golfového měřiče. Všechny podrobnosti ještě budou uvedeny v propozicích.😉🐟😁

bart.bm - Profil | Čt 11.4.2024 14:21:53

ZV >> podle všeho se hází směr voda. Jak budete měřit rozdíl třeba 10cm nebo 50cm? To se bude měřit přes distančky? To snad ne.

bart.bm - Profil | Čt 11.4.2024 13:56:23

ZV >> twl mě poser, za to že si chci zkusit hodit prutem o který mám zájem dát 3tis?

ZV - Profil | Čt 11.4.2024 9:10:24

Máme pro vás připravený den s orient rods. Vstup volný pokud budete chtít i soutěžit o ceny a stát se mistrem rybářské techniky s orient rods tak pravidla zde: https://www.mrk.cz/kalendar.php?id=55965

bart.bm - Profil | Út 26.3.2024 18:24:40

$ >> koukal jsem a mám ty emaily 😁 rok 2021... tak tak,času málo,tak proč si ho ještě krátit.

$ - Profil | Út 26.3.2024 18:21:24

bart.bm >> no jasně, jestli to za to stojí.... jestli jsi měl zaplaceno...? Okamžik vzniku kupní smlouvy....
Jsou případy tak i onak. A někdy dost jasné. Za pětikilo jebat i když bys to vyhrál... asi... mít málo času 😄

bart.bm - Profil | Út 26.3.2024 18:16:21

$ >> vidíš a já kupoval kdys křeslo z e-shopu od nějaké kopretiny. Byly jen přeprodejci. Oproti ceně jinde asi o 500,- levnější. Zrušila mi objednávku že cena je špatně. Zašlo to tak daleko jelikož mě nasrala svým jednáním že byla na pořadu dne i ČOI. Ve finále mi začal psát emaily i asi její nabíječ 😁 ve finále jsem si sám sobě řekl jestli to má cenu se s omezenci hádat. Tuším to byl obchod Fish hunter jednatelka nějaká Lucie. Emaily bych asi možná dohledal.

$ - Profil | Út 26.3.2024 18:16:09

Mr.Doctor >> ano, to by jistě ustál

Kerberos88 - Profil | Út 26.3.2024 18:15:33

EMPRO FISH >> a na vašem " zavodě" ceduli nebyl? Trochu více náhod , tady na moravě se toho moc neututlá a pan Pálka (jednatel) když o vás slyšel tak mu vstávali vlasy .

Mr.Doctor - Profil | Út 26.3.2024 18:09:29

$ >> Ano, naprosto s tebou souhlasím jelikož 50% rozdílu není nereálná cena.... obchodník se pouze vzdá své marže a nic se neděje.... 😁😁😁 nicméně jsem přesvědčen, že ten můj příklad 10 k a 100 Kč by ten eshop s úsměvem ustál....

$ - Profil | Út 26.3.2024 18:06:21

Mr.Doctor >> přesně. Víceméně záleží na několika věcech. Zda proběhla platba a obchodní podmínky. A jak říkáš, ošetřeno v OP být může, ale když věc za 10k bude za 5k, stáhnul bych eshopu i trenky, když by mi nedodal.
Zkrátka situace nemusí být stejné, byť se jedná o to samé na první pohled

Kerberos88 - Profil | Út 26.3.2024 18:05:20

Filla >> tohle nechat zarámovat

Mr.Doctor - Profil | Út 26.3.2024 17:47:43

bart.bm >> Je to tak..... většina, nebo aspoň ty "větší" eshopy mají toto ošetřeno v obchodních podmínkách, mají možnost odstoupit od kupní smlouvy vytvořené kupujícím on line na stránkách jejich eshopu v případě, že cena zboží "podstatně" neodpovídá nějaké průměrné ceně stejného zboží na trhu, např. z důvodu omylu při zadávání ceny apod., byť je to jejich pochybení .... ta cena ale vážně musí být nereálná, příkladně navi v ceně cca 10K prezentovaný za 100 kč apod. ..... už jsem se s tím také setkal ....

bart.bm - Profil | Út 26.3.2024 16:55:03

Filla >> udělej popkorn a bav se 😁

bart.bm - Profil | Út 26.3.2024 16:54:28

Kerberos88 >> vím že jsem jednou na hodně nízkou cenu už natrefil. Vše proběhlo jak mělo až po potvrzení objednávky a ve finále prd velebnosti. Řešilo se to tady myslím ohledně Krásy a nějakých navijáků. Už je to dlouho.

Filla - Profil | Út 26.3.2024 16:49:44

MRK ví všechno, ale MRK může být i pěkně zákeřná kunda, když přijde na věc 🙄

EMPRO FISH - Profil | Út 26.3.2024 15:47:09

Kerberos88 >> Kde je napísané, že som spomenul Fishmax? Alebo nemôže byť na tej istej adrese viac ako jedna firma?