- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Uzení ryb?
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
18x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
Ncomputerfish - Profil | Út 12.11.2013 21:50:45
Nrybomil - Profil | Út 12.11.2013 21:46:11
Líbí: 0 Nelíbí: 0
džigit >> já myslím,že normální člověk neflákne kilo sole do litru vody,spíš udělá chybu tím,že to naloží do láku a nehlídá to,pak to hodí max. na hnůj..................tohle podle mě platí
osobně se mi receptury podle Štepničky neosvědčily, dokonce ho za kulinářského guru v přípravě ryb nepovažuji, zažil jsem už podle mých chutí jiný borce
kdo nemá moc zkušeností podle mě by se do lákovýho nakládání jen tak pouštět neměl
kvalita, obsah tuku a vody v rybím mase v létě a pozdním podzimu se liší, podle toho to pak i dopadne a chutná
česnek na některé druhy ryb ( hlavně pstruh, maréna ! ) podle mě nepatří, česnekpastu považuji dokonce za neskutečnej humus......... ale proti gustu " gurmánů " ? :§)))
Nrover - Profil | Út 12.11.2013 21:44:05
Ncomputerfish - Profil | Út 12.11.2013 21:34:58
Nmarmyš - Profil | Út 12.11.2013 21:30:38
Nrover - Profil | Út 12.11.2013 21:30:27
Ncomputerfish - Profil | Út 12.11.2013 20:53:42
NMartas711 - Profil | Út 12.11.2013 20:45:06
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 17:56:28
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 17:36:48
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 17:33:22
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 17:28:45
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 17:23:49
NKAPA - Profil | So 9.11.2013 16:12:39
NMAXXSKATER - Profil | So 9.11.2013 15:54:28
Pokud si to dobře pamatuji. :-) Možná tam bylo "srnčím" místo "jehněčím", nejsem si jistý. Každopádně si rozumíme. x)
NPYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 15:39:59
Nunudle - Profil | So 9.11.2013 15:22:31
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 15:11:09
NMAXXSKATER - Profil | So 9.11.2013 14:41:10
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 14:17:23
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 14:10:08
NPYTLAKS - Profil | So 9.11.2013 14:00:23
Nbremic - Profil | So 9.11.2013 13:57:04
Nmarmyš - Profil | So 9.11.2013 13:52:12
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 13:50:44
Nunudle - Profil | So 9.11.2013 12:55:53
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 12:38:15
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 12:34:58
Ono kilo soli v litru vody a rybou namočenou na pár dnů změny udělá :-)
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 12:28:29
Ndžigit - Profil | So 9.11.2013 12:25:35
Ntuzemak - Profil | So 9.11.2013 12:20:55
Ncomputerfish - Profil | So 9.11.2013 12:17:03
NMillhausse - Profil | Pá 8.11.2013 17:06:01
Nkozakpetr1 - Profil | Pá 8.11.2013 17:03:25
já dělám ryby na 2 způsoby:
1- rybu jen osolím a opepřím a ovážu provázkem, aby se nerozpadla
2- vezmu plnotučnou hořčici a do ní hodím koření, které mám zrovna po ruce : paprika, sůl, pepř, grilovačí koření prostě tam můžes dát všechno. Rybu si první ovýži a pak až potřu.
Ryby udím 5 hodin při teplotě okolo 60°C.
Ryby vkládám již do roztopené udírny :-)
Přeji dobrou chuť.
Ncomputerfish - Profil | Pá 8.11.2013 16:59:25
NMillhausse - Profil | Pá 8.11.2013 16:55:53
NČendík - Profil | St 13.2.2013 7:15:11
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=643329
Nmarmyš - Profil | St 13.2.2013 7:13:31
NKukin1 - Profil | St 13.2.2013 6:47:03
Každá udírna je jiná a tudíž nemusí vždycky fungovat návod, který tady každý popisuje na svoji udírnu. Udím habrem, kterého zbavím kůry. Ryby nasolím a počesnekuji a zakryji a nechám do druhého dne odležet. Roztopím udírnu cca 45 minut nechám zahřát, ryby dávám na háčky a ještě mě nic nespadlo, před vložením ryb do udírny je osuším a následně udím cca 6 hodin na 50 - 60 stupňů. Trvalo mě cca 3 roky než jsem to přivedl k dokonalosti a teď mám radost jak ostatním chutná.
Nmesser - Profil | St 13.2.2013 0:39:38
NMartas711 - Profil | Út 23.8.2011 16:35:17
Nrover - Profil | Út 23.8.2011 15:40:10
Takových udíren jsem viděl několik, i vyzkoušel, jsou celkem funkční a bezproblémové. Já jsem měl také dřevěnou, než mi jí kamarádi "přetopili" a spálili, proto jsem se ptal na zděnou, kterou zatím jen nosím v hlavě. Ta tvá dřevěná je asi cestovní ...
Nretrívr - Profil | Út 23.8.2011 15:31:38
Nnofish - Profil | Út 23.8.2011 15:27:58
Nrover - Profil | Út 23.8.2011 15:25:58
jj, hlavně u sumce a tolstolobika, ...jakou máš Pavle udírnu, ...zděnou ?
Nretrívr - Profil | Út 23.8.2011 15:20:46
Nnofish - Profil | Út 23.8.2011 15:13:29
NPellon - Profil | Ne 21.8.2011 21:18:08
NBambus...Tacklesmaniak - Profil | Ne 21.8.2011 21:13:20
NHermis_s - Profil | Ne 21.8.2011 20:58:49
Nnofish - Profil | Ne 21.8.2011 20:51:28
Npeposlowak - Profil | Ne 21.8.2011 20:47:42
NDulf - Profil | Ne 21.8.2011 20:43:30
Nnofish - Profil | Ne 21.8.2011 20:29:55
Čtenáři této diskuse také sledují
NUdírny a uzení48981
NFóry57635
NGrilování ryb a jiného masa na roštu1164
NKulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5414
NGastrorožek aneb o jídle a všem okolo35153
NRybářsko-houbařské jádro .-)41152
NGrilovačka na rybách733
NSprávný muž má v kapse nůž5343
NKdo z vás je tady řezník?806
NZahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro18263
Kde to žije - všechna témata
7:26NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 14
7:19NCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 77
7:05NMethod feeder krmítko 90g XXL? 11
5:47NPoradna: Muškaření 3826
5:05NLipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 67
PáNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 19
PáNAntares Fan Club 259
PáNTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 51
PáNNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 175
PáNSatira pro všechny 52
PáNRychlý biwak pro jednoho 25
PáNPetice pro zrušení muskařských závodu! 64
PáNMalé kalendáře k povolence 282
PáNLegislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 414
PáNV západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře. (Bleskovka) 2
Co je nového - všeobecné
PáNBleskovka: V západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře.
ČtNBleskovka: Mistrovství světa klubů LRU Feeder očima státního trenéra
PoNBleskovka: Stanovisko ČRS k hlubinné přívlači
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 65 Kč
Burger Wafters 9mm, Methodmix R72 - Ananas/Broskev, Methodmix Tiger Nuts, Club Series Method Mix, fluo chléb a další novinky právě naskladněny. Více na www.chytil.cz
Za 1.800 Kč
Trench Calming Recovery Sling je hybrid přechovávacího a vážícího saku. Na horní části má dva plováky a popruhy pro vážení. Síťka je vyrobena z měkkého materiálu.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
8.6.Rybářské závody - dospělých
8.6.Závody dospělých o 100kg prase -...
8.6.Rybářské závody v Přehýšově
8.6.Rybářské závody 2024 -...
8.6.Lovosický úhoř
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....