- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Cejn 100x jinak - recepty
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
27x v oblíbených a 3x v ignorovaných.
Flying trout - Profil | So 28.4.2012 21:14:02
Udime na buku.
Anýzový dědek - Profil | So 28.4.2012 20:48:12
Jarda 7 - Profil | So 28.4.2012 20:35:49
Huňáček - Profil | St 22.2.2012 12:51:38
Petan600 - Profil | St 22.2.2012 12:01:06
rover - Profil | St 22.2.2012 11:51:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Cejn s křenovou šlehačkou
3 porce cejna, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 6 zrn pepře, bobkový list, 4 lžičky octa, 3/8 l šlehačky, 3 lžíce nastrouhaného křenu, zelená petržel
Asi litr vody svaříme s nakrájenou zeleninou a kořením, dobře povařenou zeleninu scedíme, do odvaru vložíme porce cejna a na mírném ohni zvolna vaříme asi 10 minut. Vařené porce vyndáme, rozdělíme na talíře, posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s ušlehanou smetanou promíchanou s nastrouhaným křenem...
retrívr - Profil | St 22.2.2012 10:30:10
FILKO - Profil | St 22.2.2012 10:20:12
CarpHouser - Profil | St 22.2.2012 7:14:40
zaplosak - Profil | St 22.2.2012 7:04:20
P!F - Profil | St 22.2.2012 2:07:23
Jarda 7 - Profil | Út 21.2.2012 22:11:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Cejna zbavíme kůže,a uděláme filety,které nakrájíme na kostky asi 2cm.Naskládáme do misky,a zalijeme octem,aby byly celé ponořené,a necháme 120 min.odstát.Poté důkladně proprat.Znovu vložíme do misky a silně prosolíme.Necháme 30 min.odstát,a znovu důkladně propereme.Připravené kousky ryb skládáme do uzaviratelné nádoby,a prokládáme cibulí,bobkovým listem,novým kořením, celým pepřem a zalévame olejem.Vrstvy stlačíme,zavřeme a necháme týden v chladu uležet.
Tím máme připravený základ na rybí salát nebo pepřenky.
MiPo - Profil | Út 21.2.2012 19:30:48
splavek - Profil | Út 21.2.2012 18:50:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Možno použít jakoukoliv bílou rybu,tedy i cejna,klidně kapra,prostě rybu.
Ryby uvaříme ve vodě,do které jsme přidali:
-sůl,nové koření,celý pepř,bobkový list,trocha timiánu,kmín,dvě kuličky jalovce.
Až nám ryba změkne odstavíme z plotny a necháme dojít a zchládnou ve vývaru.Maso tak natáhne vůni koření.
Mezi tím si připravíme a uvaříme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky,nebo nudličky(dle libosti každého strávníka).Nachystáme si hrášek,buď sterilizovaný,nebo mražený,ten přelejeme vařící vodou a rychle zchladíme(nebude jak hadr a zůstane mu ta zelená barva),otevřeme konzervu kukuřice a olupeme si cibuli a podíváme se mámeli doma kyselé okurky(nemáme-li rychle seženem).to samé platí o tatarce,oleji,octu a bílém jogurtu.
Tak a teď tu pracnější část:
-Rybí maso vyjmeme z vývaru a vybereme z něj všechny kosti(chce to trpělivost,ale jde to).Obrané maso,dáme do mísy,přidáme vařenou zeleninu,hrášek,kukuřici,na jemno nakrájenou cibuli a okurky.Zakapeme olejem a lehce promícháme.Přidáme tatarku a bílý jogurt,dosolíme,opepříme,dooctujeme,dle vlastní chutě.
Místo cibule lze použít i pórek,nebo od každého trochu.Nejlepší je,když tento salát necháte zaležet v lednici do druhého dne,je to pak chuťový orgasmus,ale je to jen zbožné přání,většinou se to sní téměř okamžitě,Podávat z chlebem,rohlíky,toastovým chlebem,prostě co máme k dispozici a co máme rádi.
Váhové množství záměrně neuvádím,všeho přiměřeně,podle množství rybího masa a chuti strávníků.Je to sice trochu pracné,ale výsledk stojí za to.
zaplosak - Profil | Út 21.2.2012 18:45:04
Je to jen můj názor....
mipa - Profil | Út 21.2.2012 18:39:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
MiPo - Profil | Út 21.2.2012 18:28:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
mipa - Profil | Út 21.2.2012 18:22:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Čtenáři této diskuse také sledují
Fóry57469
Udírny a uzení48882
Čína - objednali ste uz nieco?15151
Bušákovy plky a frky a různé věci od našich vod308078
Černá listina Bazaru - upozornění na podvodné či nefér jednání1361
Pokec - Vranovská přehrada14504
Lodě - Loďky - Lodičky18015
Rybářský retro bazar.16366
Tvrdé jádro ...9211
Pražská Vltava: úlovky, zkušenosti15023
Kde to žije - všechna témata
PáČerné stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat (Bleskovka) 30
PáFrantiškův rybník jak to tam jde 22
PáDynamický vývoj řeky Moravy (Bleskovka) 1
PáKleště na O kroužky 17
Pámaximální velikost prahu v potoce bez nutnosti povolení 5
PáLepší prut na těžší přívlač 709
PáLegislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 205
PáRybáři a vinařství 202
PáRyby se mi po chvilce vypnou, co dělám špatně? 71
PáPruty Hearty Rise 275
PáSolar titanium swinger 675
PáDěti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli (Bleskovka) 5
PáJaký máte názor na Westin Prut W3 StreetStick 2nd 7'1" 2,13m M 2-10g 2 díly, případně w2 0
PáÚhyn kaprů v rybníku 1,5ha 45
ČtFeeder vs. picker 15
Co je nového - všeobecné
PáBleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
ČtBleskovka: Černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 46 Kč
Špičkové method feederové krmítko, navržené vývojovým týmem značky Delphin. Už na první pohled se vyznačuje specifickým tvarem žeber, díky kterému krmivo během nahazování výborné drží na krmítku a po dopadu na dno se snáze uvolňuje.
Za 1.899 Kč
Využijte luxusní akce na jedno z neoblíbenějších a nejpohodlnějších křesel od značky Nash. Akce platí pouze do vyprodání zásob.
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
1.5.Rybářské závody Lažínky 2024
Doporučujeme prodejnu
FishMax.cz – rybářská prodejna v UH
Uherské Hradiště, Třída Maršála Malinovského 884