Sraz MRKu 2005, let´s go!

- Roman Čejka

A je tu další Sraz MRKu, tenktokrát už pátý ročník, který byl umístěn na pomezí Jižní Moravy a Jižních Čech, na pěkný revír Dešná. Budeme zde mít rezervovanou jednu půlku nádrže. Druhá půlka je hůře přístupná a nebude na ni pivo. Kolem nádrže jsou vybudována dřevěná mola, počítejte jedno molo alepsoň na 2 rybáře.

Kdy: 2-4.9.2005 Počítá se s příjezdem v pátek odpoledne a odjíždět se bude v nědeli kolem oběda.

Kde: vodní nádrž Dešná (nedaleko Jemnice). Jedná se o 15 ha vodní plochu. Hloubka max. 5 metrů.

Počet účastníků: počítáme s účastí cca 80 lidí. Aktuální počet přihlášených osob: 80

Cena: 450Kč – zahrnuje povolenku chyť a pusť na pátek, sobotu, neděli (běžná cena 150-200Kč/den). Cena dále zahrnuje 10 piv Plzeň/osoba (ano fakt Pilsner Urquell :-)) Počítat se to nebude, jen na každém jak se k tomu postaví. Pivo se bude podávat patřičně chlazené v plastových kelimcích, skleněné pulitry si každý přivezte s sebou. Máme tam domluvený "pojízdný bufet", kdy se jen pro nás bude grilovat (kuřátka, klobásky), vařit gulášek atd. V pátek večeře, v sobotu oběd a večeře, v neděli snad také. Všechno toto jídlo si bude každý platit na místě. Snídaně a svačinky z vlastních zásob.
Další občerstvení a zázemí: nádrž je asi 1km od vesnice Dančovice. V chatě uprostřed nádrže je potřebné zázemí včetně elektřiny, takže s přípravou jídel a chlazením piva nebude problém. Navíc bude připraven velký vojenský stany s posezením. Pitnou vodu s sebou. Jsou zde 2 jednoudché suché záchody.

Ubytování: tradičně ve stanech a bivacích (snažte se o rybářské barvy stanů...), pod širákem, či v autě. Vhodná místa pro stany nebude problém kolem vody najít. Svahy jsou rovné, upravené a posekané.
Parkování: neměl by být problém s parkováním pro cca 40-50 aut. Auta budou stát v okolí hlavní chaty.

Zarybnění, rybolov: voda je velmi dobře zarybněna především kaprem obecným a amurem. O úlovky kaprů mezi 60-70cm by něměla být nouze. Ryby kolem 15-22kg jsou zde také. Dále je tu cejn a karas. Vysazeni jsou i candáti, kteří jsou ale tento rok ještě hájeni. Jsou zde i duháci, kteří ale tvoří spíš doplněk. V nádrži plavou i dva velcí sumci. Na své si zde přijdou hlavně plavačkáři, feedraři a kapraři. Jistě i muškaři zde uloví pěkné ryby. Revír není vhodný pro vláčkaře. Na straně, kde se bude konat sraz MRKu není možné zavážet loďkou. Vyložení zájemci o zavážení ale mohou chytat na druhé straně, kde to lze, ale zase budou mít veškeré zázemí na druhé straně a jediná možná cesta bude lodí. Lov 24h. je povolen, stejně tak je možné chytat na 3 pruty. Na tomto revíru je nutné používat háčky bez protihrotu (od háčku vel.8, neboli háčků, které mají ramínko delší než 1cm), protihrot musí být zamáčknut. U menších třeba plavačkových háčků protihrot být může. Prostudujte si pravidla lovu na této nádrži přímo na jejich stránkách, zvláště nepřehlédněte pasáž o pouštění, či nepouštění ryb.

Harmonogram: volná rybářská zábava – viz předešlé srazy. V neděli dopoledne tříhodinové závody o věcné ceny. Propozice k závodům jsou sepsány níže.

Platba a přihláška:Celou částku (450Kč) je potřeba zaplatit dopředu. Přihlášky na sraz MRKu posílejte na mail: roman@mrk.cz. V Předmětu mailu uveďte : Sraz MRKu 2005 a obratem vám bude zasláno číslo konta kam lze peníze poslat a také váš variabilní symbol. Do přihlašovacího mailu uveďte zda budete mít zájem o nabídku bufetu (anebo si zajistíte kompletní jídlo sami).Známí brňáci můžou platit hotově při osobním setkání. Do 15.srpna je možno účast zrušit a peníze vám budou vráceny v plné výši, případně propadnou na sponzoring MRKu (to je na vás). Dejte také vědět kdy přijedete (pátek odpoledne, večer, sobota ráno atd). Kdo přijede, musí zaplatit celý poplatek, i kdyby nepil a nechytal (není možné se stavit jen "na otočku" či jeden den). Nerybařící doprovod neplatí nic, ale také nic nedostane.

Tento článek bude průběžně aktualizován a doplňován o další informace, takže ho sledujte!

Propozice k nedělnímu závodu na srazu MRKu:

Start: v 8h. (přesný čas bude upřesněn v sobotu večer na srazu)
Délka závodu: 3h.
Povolené způsoby lovu: plavaná, feeder, hi-tech kaprařina, klasická položená, muškařina. Loví se pouze na 1 prut s maximálně 1 háčkem (vyjímky: 2 mušky pro muškaře).
Vnadění, krmení: dle libosti
Bodování úlovků: ušlechtilé a lososovité ryby: 1cm délky = 1bod, ostatní ryby: 1 ryba = 5 bodů. Odháčkování ve vodě, na matraci atd.
Bodovaná místa - hlavní ceny:
-cena za největšího kapra (v cm) - konkrétní ceny budou upřesněny...
-cena za největšího amura (v cm)
-cena za největšího duháka (v cm)
-cena za nejvíce bodu (= cca nejvíce ulovených ryb)
-cena za největší počet kaprů
-cena za největší počet duháků
-určitě bude i nějaká cena útěchy
Rozhodčí a férovost závodu: porota bude sestavena na místě. Předpokládá se, že účastníci srazu MRKu nemají potřebu podvádět :-) Lovce vždy kontroluje sousedící rybář či rybáři (rybáři sedící vlevo a vpravo hned vedle lovce), kteří si vzájemně počítají a přeměřují úlovky a vedou si o nich evidenci na startovním lístku. Ryba, která bude zaseknutá těsně před ukončením závodu, ale na břeh se dostane až po ukončení závodu bude ještě započítána do celkového skóre.
Vyloučení ze závodu:nebude snad potřeba
Losováni míst: losování nebude, jsou to sranda závody. Chytat se bude tam, kde každý uzná za vhodné (většinou každý tam kde celý víkend chytal). Jen kdyby byl velký zájem, tak se budou místa losovat.
Vyhlašování vítězů: Na vyhlašování vítězů je potřeba se dostavit, zvláště pokud očekáváte nějakou cenu. Ti kteří se předání cen nezůčastní nic nedostanou a cenu obdrží další v pořadí (umístění v závodu je samozřejmě neměnné).
Hodnotné ceny do závodů: vše je ve fází příprav a probíhají jednání s různými rybářskými firmami. Některé ceny dodají možná sami účastníci srazu. Jste-li rybářská firma, nebo i jednotlivec a chcete věnovat do závodů nějakou cenu pište na mail: roman@mrk.cz a domluvíme podrobnosti. O srazu MRKu vyjde v záři článek, kde bude mimojiné soupis všech dárců hodnotných cen.

Popis cesty: Najdete na přiložené mapce na stránkách revíru.

Seznam účastníků: (k 17.8.05)
RC, MM, Jirka KLIKAŘ, Mirek Saf., Bulk, medvěd, Jurin, Lubin, Jakub a Petr Zahradníkovi, Camil, Bob, Jarda Poledna, Šošón, xroman (+1), Korda, brach, MrKos, Abies Alba, Rybář, Petr Štětina, Honzas (+1), karelc, drda, drdová, Mike, Pavel Z. (+1), Šlehy, Laky, Robert Šenk (+1), Jouza (+2), Rapalla, Piškot, HrubecT, Koťón, Kolči (+1), Myšák (+3), Marek Dmejchal, Miki, Jaroslav Šedina, Vít Kučera, Moravák, Azbest, hunol (+1), Bundik_ova, Ubik, skipi, Aladin, Kristus, zdepa, sosed, Petr Očenášek (+4), Michal Urban (+1), Robert Raschik, Prášek (+1), Pavel Otčenášek, Koda, Sumík, Pepa, Jiří Něměček (+1), Holátko(+1), Emroy, osprey.

Platby dorazili zatím od těchto lidí: Jirka KLIKAŘ, Mirek Saf., medvěd, Jarda Poledna, Šošón, xroman (+1), brach, Abies Alba, Rybář, Petr Štětina, Šlehy, Robert Šenk (+1), Rapalla, Piškot, HrubecT, Kolči (+1), Myšák (+3), Marek Dmejchal, Miki, Vít Kučera, Moravák, Azbest, Bundik_ova, Ubik, MrKos, Bulk, Laky, Petr Očenášek (+4), Aladin, zdepa, skipi, Jouza (+2), drda, drdová, Sosed, Jaroslav Šedina, Koda, Prášek, Bob, Michal Urban(+2), J.Němeček(+1), Sumík, Petr Zahradník, Jakub Zahradník, Aleš Svoboda, Honzas, Holátko(+1), kristus, karelc, Mike, osprey.

Pokud se někdo z účastníků z nějakého důvodu nebude moci na sraz dostavit (pracovní vytížení, nedostatek financí, rodinné záležitosti..), dejte mi to prosím co nejdřív vědět, ať mohu volné místo postoupit nějakému z náhradníků. Díky. RC

Aktuální informace:
(připravují se)

Autor: Roman Čejka - ®

Diskuse k článku (550 reakcí)

Přečteno: 9 852x
Průměrná známka: 1.43

NSraz MRKu 2008

Letos padla volba opět na něco nového, kde jsme ještě nebyli.

NSraz MRKu 2007 - Štocký rybník

Po kolikáte už? Počítá to někdo? Myslím že posedmé, plus mínus nějaká ta menší akce.

NOhlédnutí za srazem MRKu 2005

Především se poznali a pobavili lidé, kteří se doposud většinou znali jen podle svých přezdívek. Atmosféra byla opravdu dobrá a to nám dělá největší radost.

NSraz MRKu 2004, jaký byl?

Na vodu vyjeli muškaři v belyboatech, plavačkáři i feedraři začali prokrmovat svoje lovná místa, kapraři si bójkama označili ty nejlepší fleky a vláčkaři si prošli velkou část revíru, aby zjistili chutě místní dravců.

NSraz MRKu 2004, čas plnění

Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky: plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své.

NSraz MRKu 2003 - finíto!

Celkově byla noc z pátku na sobotu celkem bohatá na kapří záběry a o slušné jízdy a kvílející pípáky nebyla rozhodně nouze.

NSraz MRKu 2003 - už máme plno!

Jedná se o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky s výborným zarybněním.

NSraz MRKu 2002 skončil

V pozdních nočních hodinách se konečně vytáhla pořádná ryba - kapr 90cm, cca 14kg, kterého chytl Jakub Zahradník na boilies.

NSraz MRKu 2002 plně obsazen!

Budou dosazeni další kapři a speciálně pro nás i duháci ve velikosti kolem 35cm, které smíme (musíme!) všechny vychytat.

NJak dopadl sraz MRKu?

Přijeli experti snad na všechny rybolovné techniky ...