Sraz MRKu 2002 skončil

- Roman Čejka

      Druhý sraz MRKu na kaprodromu skončil. Jestli se povedl nebo ne musí zhodnotit každý z účastníků sám (nejlépe v diskusi pod tímto článkem), já osobně z něj mám dobrý pocit, i když ne všchno proběhlo úplně hladce a podle plánu. Účast tento rok předčila všechna očekávání, přijelo celkem 65 rybářů ze všech koutů České republiky a také ze Slovenska. Věkový průměr zůčastněných se pohyboval od cca 18 - 55 let. Na kaprodrom jsme se v tomto počtu celkem dobře naskládali a o místo naštěstí nebyla nouze. Většinou se chytalo na plavačku nebo na feeder, občas někdo zkusil i boilies. Muškařů se tentokrát sjelo zhruba 15.

Co se dělo v jednotlivých dnech:

Pátek 6.9.2002 - první nadšenci se na kaprodromu objevují už v ranních hodinách. My s Martinem přijíždíme kolem půl druhé a to už je zde zhruba 15 rybářů a postupně přijíždějí další a další. K1 se začíná pomalu plnit. Vybírají se místa k lovu, vybaluje se a na blízké loučce se staví stany a začíná se chytat. Avizované pivko se začalo točit o nějakou hodinku později, neboť majitel rybníku byl na dovolené a chvilku trvalo, než se podařilo sehnat aspoň jeho syna, který nás tam pak celý pátek obsluhoval. Nejvíc se na "špicové hrnek" těšila Chátra od Zvonu, kteří se ho dožadovali už od oběda a ihned zaujali strategickou pozici u bečky :-).
      Co nebylo vůbec v plánu, tak to bylo přistání záchranného vrtulníku přímo na louce, kde se stavěly stany (nějáké dítě dostalo epileptický záchvat). Odnesly to bohužel tyčky od red.footova stanu, které nevydržely nápor vířicího vzduchu od přístávajícího vrtulníku.
      Pokud jde o ryby, tak se chytali jen ojediněle kapříci kolem 45 - 60cm a těm větším se nechtělo vůbec. Hodně tahali i malincí kapříčci kolem 10cm :-) Žádná "trofej" se tuším v pátek nevytáhla. Páteční pozdní večer a noc byla ve znamení pivka, slivoviček a paprikové klobásy a některé "odborné diskuse" se tím pádem protáhly až do brzkých ranních hodin :-) Za pátek padly tuším 4 bečky piva...

Sobota 7.9.2002 - od brzkého rána už někteří chytají, jiní vyspávají a některým, jako třeba mě, je hodně blbě... V sobotu přijel majitel a v odpoledních hodinách dovezl předplacené duháky (100ks), na které se všichni moc těšili. Sice byli týden v sádkách bez krmení, ale po nasazení byli naprosto apatičtí ke všemu a mušek se spíš báli. Za celou sobotu se podařilo umuškařit asi 5 kousku a něco skočilo na kukuřici (MM), úspěšný byl i Rastic, kterého jsem viděl jak vytáhl 2 duháky jen tak do podběráku. Večer bylo jasné, že "duháci na grilu" prostě nebudou, a tak majitel začal dělat na grilu maso a klobásky.
      Co se týče kaprů, tak po celý sraz to bylo s jejich braním slabší - sice se chytali, ale ne tak, jak jsme na kaprodromu zvyklí a hlavně mezi úlovky chyběly ryby nad 70cm. Celkem zajímavě na to šel Lukáš Jícha, který začal lovit z hladiny na rohlík a chleba. Všem nám ukázal, že to umí, a začal tahat amura za amurem - kousky kolem 60cm (asi 13ks). V pozdních nočních hodinách se konečně vytáhla pořádná ryba - kapr 90cm, cca 14kg, kterého vytáhl Jakub Zahradník na boilies. Kolem půlonoci se měla podávat dršťková polévka, ale většina rybářu byla po pátečním večeru tak "unavená", že si ji nakonec dalo jen pár vytrvalců a zbytek polívky zůstal na ráno.

Něděle 8.9.2002 - neděle byla ve znamení závodů a odjezdu domů. Jelikož nebyli pstruzi na grilu, tak nám majitel místo toho připravil snídani - obloženou mísu a dojídala se dršťková polévka. Po snídani se začaly připravovat závody. Chvilku se řešilo, jestli losovat místa, anebo zůstat tam, kde každý chytá, nakonec Martin rozhodl, že se losovat bude. Organizační záležitosti posunuly start závodu o hodinu, takže se začínalo až v 10:00 a konec byl v 13:00. Bodovali se kapři (kromě těch malých +- 10cm kapříků), amuři a duháci. Závodilo se o hodnotné ceny, které se ještě během srazu rozrostly, takže nakonec jsme udělili 6 hodnotných cen. V průběhu závodů se nic moc dramatického nedělo, takže popisovat složitě jejich průběh nemá moc cenu. Za zmínku stojí snad jen to, že Lukáš Jícha musel v půlce závodů odjet domů, ale i tak mu jeho taktika "rohlík z hladiny" přinesla první místo (vylosoval si stejné místo, z jakého včera lapal). Na duháky zase vyzrál celkem Robin, který nachytal 4ks a to je ještě o další přišel během zdolávání. Největší rybu chytil Michal Sedláček a to kapra 84cm. A nebylo by to šídlo, aby si na závodech nechytlo aspoň jednoho kapříka na mušák - tentokrát 58cm.

Výsledky závodů:

  Umístění Jméno Úlovek Cena Sponzor
Nejdelší ryba 1.místo M.Sedláček kapr 84cm, 10kg vlasec Rapala, 300m Gammarus v.o.s.
  2.místo Mike kapr 60cm láhev Absolut vodky kaja
Nejvíce cm ryb 1.místo Lukáš J. 2 amuri 53cm + kapr 55cm pletenka Antares 125m Gammarus v.o.s
  2.místo Robin duháci 31,34,34,33cm nerezový šálek, těsto v kelímku Radynek a MM
Největší počet duháků 1.místo Robin 4 ks duháků láhev slivovice Jelínek Iceman
Cena útěchy (vylosováno)   Piškot duhák láhev rumu Olin - majitel rybníku


      Ještě jednou bych chtěl jménem MRKu poděkovat všem sponzorům, kteří nám darovali takové pěkné ceny do závodů. Děkujeme.

      Po závodech se téměř všichni sbalili a odjížděli domů. Nekteří se začali balit a odjíždět už dřív, aby stíhali dlouhou cestu domů. Věřím, že všichni dojeli v pořádku.

      Sraz skončil a další podobná akce bude zase zhruba za rok. Věříme, že se tam zase všichni v hojném počtu sejdeme. Budeme se snažit, aby další sraz byl zase o něco lepší, než byl tento a loňský ve Vlasaticích, zkušenosti jsme už nějaké nabraly. Ještě jednou děkujeme všem zůčastněným za pohodovou atmosféru a shovívavost, díky které sraz proběhl vcelku bez problémů.

Následuje diskuse pod článkem, kde můžete napsat svoje dojmy a pocity ze srazu. Fotky ze srazu se objeví buď tady, nebo ve Fotkách, kde je najdete pod označením "Sraz MRKu 2002".

Fotky: Sraz MRKu 2002
fotky ze srazu od lade
fotky ze srazu od Bendy

Autor: Roman Čejka - ®

Diskuse k článku (16 reakcí)

Přečteno: 2 798x
Průměrná známka: 1.51

NSraz MRKu 2008

Letos padla volba opět na něco nového, kde jsme ještě nebyli.

NSraz MRKu 2005, let´s go!

Voda je velmi dobře zarybněna především kaprem a amurem a o úlovky mezi 60-70cm by něměla být nouze, stejně jako o ryby kolem 15-22kg.

NSraz MRKu 2004, čas plnění

Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky: plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své.

NSraz MRKu 2003 - finíto!

Celkově byla noc z pátku na sobotu celkem bohatá na kapří záběry a o slušné jízdy a kvílející pípáky nebyla rozhodně nouze.

NSraz MRKu 2002 plně obsazen!

Budou dosazeni další kapři a speciálně pro nás i duháci ve velikosti kolem 35cm, které smíme (musíme!) všechny vychytat.