Sraz MRKu 2003 - už máme plno!

- Roman Čejka

AKTUALITA 20/07/03: Sraz MRKu je již naplněn (70 učastníků) a další přihlášky už bohužel nepřijímáme!!

Uběhlo to jako voda a další sraz MRKu (již třetí v pořadí) je opět tady!

Kdy: 12 – 14.9.2003. Jedná se o druhý víkend v září. Příjezd v pátek odpoledne, odjezd v neděli po obědě.

Kde: přehrada Jestřábice na JM (nedaleko Koryčan). Jedná se o 6 ha vodní nádrž. Hloubka max. 7 metrů.

Počet účastníků: omezen na 70 lidí.
Aktuální počet přihlášených osob: 70. Další přihlášky již nepřijímáme!

Cena: 500Kč – zahrnuje povolenku chyť a pusť na pátek, sobotu, neděli (běžná cena 150Kč/den). Cena dále zahrnuje 5 beček piva Gambrinus 10, gulášek, polívečku, uzená žebra a douzovanou klobásu. Pivo si bude točit každý sám a s jídlem to bude také víceméně samoobsluha. K dispozici bude plastové náobí a kelímky. kdo bude chtít skleněný pulitr, tak si ho musí dovést.

Další občerstvení: problematické, přehrada je trošku bokem (cca 1km) od vesnice, takže doporučuji se vybavit vlastními zásobami. U přehrady není elektřina, takže třeba bečky s pivem budou předchlazené a poté obloženy ledem.

Ubytování: ve stanech, pod širákem, či v autě (tak jak na minulých srazech :-)). Vhodná místa pro stany se kolem vody jistě najdou, i když svahy kolem vody nejsou příliš rovné. Nedaleko přehrady mají majitelé i několik chatek (jen pro pár lidí - cca pro 15 osob), které budou pro případ nepříznivého počasí také připraveny. Pod hrází jsou 2 suchá WC a je tam snad i studánka s pitnou vodou, ale kanystry s vodou si radši vemte s sebou. U hráze je vybudováno posezení (lavice a stoly). V případě nepřízně počasí bude k dispozici přístřešek nad stoly.

Parkování: neměl by být problém s parkováním pro cca 40-50 aut. Auta budou na dohled. Bude k dispozici posekaná louka, kde se budou dát postavit i stany (na rovině).

Zarybnění, rybolov: voda je velmi dobře zarybněna především pstruhem duhovým (i kousky kolem 50cm ) a kaprem obecným (ryby cca do 80cm). Je zde samozřejmě i dost amurů a ostatní bílé ryby. Dají se zde ulovit také štiky a další dravci. Týden před srazem se zde budou konat kaprařské závody, takže o nově nasazené pěkné kapry určitě nouze nebude a kvůli nám a následnému mistrovství republiky v mušce nasadí i „čerstvé“ duháky. Ryb tam bude dostatek.
Jedná se o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky – plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své. Muškaři zde budou mít dostatečný prostor pro nahazování (je zde málo stromů a keřů) a nakonec i vláčkaři si zde bez problémů zachytají.
Všechny ulovené ryby se šetrně pouští zpět - je vhodné odháčkovávat ryby ve vodě (pstruzi se ve vodě odháčkovávat MUSÍ!, u kaprů a ostatních ryb postačí podložka atd.). U přívlače a muškaření jsou povolené pouze háčky bez protihrotu (protihrot zamáčknut) u ostatních rybolovných technik jsou háčky bez protihrotu doporučené. Je zde přísný zákaz lovu na žížaly a červy! (platí pro všechny rybáře). Lov 24h. je povolen.Lov na 3 pruty je povolen také.
Přehrada bude rezervována pouze pro nás, ale je možné že tam bude vyčleněn úsek pro pár příchozích rybářů.

Harmonogram: volná rybářská zábava – viz předešlé srazy. V neděli dopoledne tříhodinové závody o věcné ceny. Propozice k závodům jsou sepsány níže.

Platba a přihláška: Celou částku (500Kč) je potřeba zaplatit dopředu (stejně jako loni). Přihlášky na sraz MRKu posílejte na mail: roman@mrk.cz (v Předmětu mailu uveďte : Sraz MRKu 2003) a obratem vám bude zasláno číslo konta kam lze peníze poslat a také váš variabilní symbol. Známí brňáci můžou platit hotově při osobním setkání. Do pondělí 1.září je možno účast zrušit a peníze vám budou vráceny v plné výši, případně propadnou na sponzoring MRKu (to je na vás) :-). Dejte také vědět kdy přijedete (pátek odpoledne, večer, sobota ráno atd).
Kdo přijede, musí zaplatit celý poplatek, i kdyby nepil, nejedl, ani nechytal (není možné se stavit jen "na otočku"). Nerybařící doprovod neplatí nic, ale také nic nedostane.

Tento článek bude průběžně aktualizován a doplňován o další informace, takže ho průbžně sledujte.

Propozice k nedělnímu závodu na srazu MRKu:

Start: v 8h. (přesný čas bude upřesněn v sobotu večer na srazu)
Délka závodu: 3h.
Povolené způsoby lovu: plavaná, feeder, hi-tech kaprařina, klasická položená, přívlač, muškařina. Loví se pouze na 1 prut s maximálně 1 háčkem (vyjímky: 1 trojháček bez protihrotů - pro vláčkaře a max. 2 mušky bez protihrotů pro muškaře). Červy a žížaly (vč.napodobenin) jsou samozřejmě zakázány (i v krmení). Lov na živou či mrtvou rybku není povolen
Vnadění, krmení: omezeno na 0,5 -1kg suché směsi (bude upřesněno v sobotu večer po dohodě s majiteli).
Bodování úlovků: ušlechtilé a lososovité ryby: 1cm délky = 1bod, ostatní ryby: 1 ryba = 5 bod. Všechny ryby se vrací šetrně zpět do do vody! Odháčkování ve vodě, na matraci atd...
Bodovaná místa - hlavní ceny:
-cena za největšího kapra (v cm) - konkrétní ceny budou upřesněny...
-cena za největšího duháka (v cm)
-cena za nejvíce bodu (= cca nejvíce ulovených ryb)
-cena za největší počet kaprů
-cena za největší počet duháků
-určitě bude i nějaká cena útěchy - např. za nejmenší rybu... (cen určitě nebude jen 5, další místa se ale budou odvíjet právě od těchto 5)
Rozhodčí a férovost závodu: na závod bude dohlížet jako hlavní rozhodčí Roman C. (případní další rozhodčí mohou být ustaveni na místě...) Předpokládá se, že účastníci srazu MRKu nemají potřebu podvádět :-) Lovce vždy kontroluje sousedící rybář či rybáři (rybáři sedící vlevo a vpravo hned vedle lovce), kteří si vzájemně počítají a přeměřují úlovky a vedou si o nich evidenci na startovním lístku. Ryba, která bude zaseknutá těsně před ukončením závodu, ale na břeh se dostane až po ukončení závodu bude ještě započítána do celkového skóre.
Vyloučení ze závodu: se snad ani nepředpokládá :-)
Losováni míst: místa se před závodem losují a každy bude lovit tam, kde na něj padne los - není možno závodit v místech, kde celý víkend bivakoval, krmil atd..(pokud si samozřejmě nevylosuje se štěstím právě takové místo ). Není možno směňovat vylosovaná místa za jiné! Tuto skutečnost nechť si každý už v sobotu večer uvědomí a zařídí se podle toho. Na závod musí být celý břeh přístupný a bez překážek (zapomenuté bivaky, tripody, grily...) Celý lov bude probíhat na jednom vylosovaném místě - jen pokud by byl veliký zájem, je možné udělat po 1,5h. přesun o polovinu starotovního pole. Nebojte se, jedná se o velkou vodu, kde jednotlivá místa budou mít podobné vlastnosti a hloubku, takže se nestane, že by někdo chytal na mělčině s 40cm vody, jak se tomu stalo na loňském srazu.
Vyhlašovani vítězů: Na vyhlašování vítězů je potřeba se dostavit, zvláště pokud očekáváte nějakou cenu. Ti kteří se předání cen nezůčastní nic nedostanou a cenu obdrží další v pořadí (umístění v závodu je samozřejmě neměnné).
Hodnotné ceny do závodů: vše je ve fází příprav a probíhají jednání s různými rybářskými firmami. Zatím ceny přislíbily firmy: Gammarus, Jan Šiman, Chytil. Některé ceny dodají sami účastníci srazu. Jste-li rybářská firma, nebo i jednotlivec a chcete věnovat do závodů nějakou cenu pište na mail: roman@mrk.cz a domluvíe podrobnosti. O srazu MRKu vyjde v záři článek, kde bude mimojiné soupis všech dárců hodnotných cen.


Popis cesty (od Brna): V Brne najedete na dalnici na Vyskov. Ve Vyskove na prvnim sjezdu sjedete z dalnice a projedu celym Vyskovem. Za autobusovym nadrazim (nebo cca 800m za odbockou k Hypernove ci Lidlovi) odbocite doprava na Bohdalice, kolem Vyskovskeho pivovaru a na prvni krizovatce znovu doprava na Bohdalice. V Bohdalicich odbocite doleva na Kozlany (nebo Korycany). Potom pokracujete na Nesovice, v Nesovicich na Korycany a pred Korycany je odbocka na Jestrabice. Do Jestrabicich sjizdite z kopce a po leve strane je cedule "prehrada 800m", nebo tak nejak a tam odbocite doleva na takovou horsi klikatou cestu, minete posledni dum (ten je mimochodem majitelu prehrady) a sjezdete zatackama az k vode a tam uz to poznate.


Seznam účastníků:Michal Platil, Maty, G.Moolis, Michal Kucera, red.foot, TomL, sidlo, Benda, Mike, Petr Andrysek, Radynek, Jarda Poledna, Mirek Saferna s manzelkou, Zbynek Tihelka, medved, Koton, Soson, Holatko, kamos od Holatka, Libor H., brach, boyscout, Radosek, Ondra Becak, Lukas J., Slehy, Hombre, Ales Turek, Vlada S., rastic, Jurin, Lubin, fanik, Rici, Marek Stiller, Stoupa, Stoupuv kamos, MacOS, Jouza, Levit, papalulu, papalulu2, papalulu3, Kaja(Kamil Zitnik), Honza H., Zdenek Chaloupsky, Pavel Zaoral, Sedla, Tomas K., Lukas Kheil, Vyrut, Sasa Popelka, Andy B., Robert Raschik, Honzas, Golem, Vasek Torok, Wandoch, Wandoch2, Wandoch3, Pavel Curda, Zahradnik Petr, Zahradnik Jakub, Czepino, Sumik, kamos od Sumika, Piskot
a samozřejmě Roman C. a když se zadaří tak i Martin M. :-))
Pokud se někdo ze soupisu účastníků z nějakého důvodu nebude moci na sraz dostavit (pracovní vytížení, nedostatek financí, rodinné záležitosti..), dejte mi to prosím co nejdřív vědět, ať mohu volné místo postoupit nějakému z náhradníků. Díky. RC

19/8/03 - Aktuální informace:
- lov 24h je povolen
- pri chytacce chyt a pust (nas pripad) je povoleno chytat az na 3 pruty
- odhackovani ryb - kapri a spol. lze odhackovavat na podlozkach na brehu, kdezto pstruzi se musi vsichni odhackovavat ve vode (nekompromisne)!
- na nedelni zavody je mozno pouzit max. pul klasickeho kyblu od Sensasu (komplet vlhke krmeni vcetne partiklu atd.. do pulky kyblu).
-becka, posezeni, ohniste bude umisteno u boudy na hrazi.
Co se tyce jidla tak nejspis bude: polevka, gulas, klobasy na gril a nejaky douzovana zebra. Na jidlo a pivo bude k dispozice plastove nadobi, takze kdo chce mit svuj skleneny pulitr, tak si musi dovest.

Autor: Roman Čejka - ®

Přečteno: 3 213x
Průměrná známka: 1.45

NSraz MRKu 2008

Letos padla volba opět na něco nového, kde jsme ještě nebyli.

NSraz MRKu 2005, let´s go!

Voda je velmi dobře zarybněna především kaprem a amurem a o úlovky mezi 60-70cm by něměla být nouze, stejně jako o ryby kolem 15-22kg.

NSraz MRKu 2004, čas plnění

Jedná se opět o vodu vhodnou pro všechny rybolovné techniky: plavačkáři, feedraři, kapraři si jistě přijdou na své.

NSraz MRKu 2003 - finíto!

Celkově byla noc z pátku na sobotu celkem bohatá na kapří záběry a o slušné jízdy a kvílející pípáky nebyla rozhodně nouze.

NSraz MRKu 2002 plně obsazen!

Budou dosazeni další kapři a speciálně pro nás i duháci ve velikosti kolem 35cm, které smíme (musíme!) všechny vychytat.