HomeBoiliesMix by Aiwen

Nástrahy > Boilie

  • Úspěšné období: Celej rok.., ale v zimě spíše recept č. 1 a i 2 dost krásně umí chytat.
  • Druhy ryb: Kapr, Amur, Cejn, Sumec, Karas... atd...
  • Typy revírů: Na řeky nechodím, takže newím, ale na stojákách to kapři normálně žerou...
  • Finanční náročnost: Když to objednávám z netu, tak za pár korun, když z kameného obchodu, je to pálka... Ale napočítal sem to, že mixi oba kolem 75/kg

Hodím vám sem dva moje úspěšné mixi, které nejsou nějak moc drahé a docela úspěšné. Chytám na ně téměř třetí sezonu a jen je lehce doupravuju. První mix je složen převážně na zobech s mlékem a druhá rybina s kořením. Směsi používám celej rok. I do studené vody.

Ingredience

1. Zob/Mléko
60% Vaječného ptačího zobu(nejlíp nějaké sladký, klidně i víc druhů)
15% Sušené syrovátky
10% Sušeného mléka
15% Dětské krupičky se pšeničnými klíčky

2. Ryba/Koření
50% Rybích mouček(mix několika tříděných mouček)
10% Jemno mletých semínek, pražených(osobně sem používal 8druhů semínek)
5% Vaječného ptačího zobu
10% Koření(mix různého koření, čístého koření, žádných předem připravených mixů, nejčastěji seskládám z různých druhů pepřů, paprik, bylinek)
10% Sušeného mléka
15% Dětské krupičky se pšeničnými klíčky

Jako tekuté používám:
Kuřecí játra/Vejce/Vodu(poměr 3:1:1)
Lososovej nebo Rybí olej(spíše až na těsto)
Esenci(různé kombinace, lepší použít ze dvou druhů než jeden, pro ryby méně okoukané, pro studenou vodu používám lihové esence)

Postup přípravy

Normálně hodím do mysky játra, prdnu do toho vejce, přidám trochu vody, esence, přidám sůl nebo cukr a proženu ručním mixérem. Přidám suchou směs. Vytvořím bahýnko a nechám odležet. Pak přisypu tak aby vzniklo těsto akorád a přidám olej a bud nechám odležet do zítra nebo udělám kuličky. Uvařím, usuším, nakrmím, nahodím, přehodím, nic nechytnu a jdu dom :D:D.... Nebo si dobře zachytám :D:D... Ale radši to druhé..

Fotografie:

 

Aiwen - Profil, 7.12.2009
Průměrná známka: 2,13

Diskuse k nástraze/návnadě

Rexxar - Profil | Po 12.3.2012 20:17:48

čau.
Prosím tě tvoje recepty se mi líbí ale jak dlouho ti vydrží ve vodě ?

pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - Profil | Po 22.3.2010 23:44:34

Uvařím, usuším, nakrmím, nahodím, přehodím, nic nechytnu a jdu dom :D:D.... Nebo si dobře zachytám :D:D... Ale radši to druhé.. dobrý komentář:)) Jinak vaječné směsi jsou moc dobré a máš aj fajn recepty,určitě vyzkušam!!

Aiwen - Profil | Út 8.12.2009 0:10:56

kranex >> Nestává se mi to.. Nepraská to... Ale možná kdybych to sušil úpe na kámen, tak některé možná prdnou... ALe většinou chytám na lehce sušené.. Tak aby byly co nejvíc čerstvé, ale při letu kobrou vydrželi...

kranex - Profil | Út 8.12.2009 0:08:55

Aiwen >> ja ked som namixoval vela sladkej papriky,stipku stiplavej papriky,suseny cesnak a esencak black peper tak na nerozoznanie od frankfurtskej klobasy...a ked davas jatra,davas aj vodu do zmesy?ti nepraskaju boile potom?

Aiwen - Profil | Po 7.12.2009 23:54:08

kranex >> Proč myslíš? :-)) Náhodou je ta směs hodně rychlá... Ale žerou ju pro moje překvapení i cejni.. Letos sem jich pár lupl.. šmejdi :D

kranex - Profil | Po 7.12.2009 23:49:02

jj,pekne,ked si uz rybar mixuje vlastnu koreniacu zmes to uz high school...;-]