Závodní feeder

Dotazy na závodní styl lovu na feeder, pravidla závodů apod.

Moderátoři - poradci: Martin M.tym.

Pawy - Profil | Ne 17.3.2024 12:08:11

A jak se kontroluje 20 l směsi? Stačí běžný kýbel?
Děkuji.

Martin M. - Profil | Ne 17.3.2024 22:40:08

Pouzivaji se plavackove kyble, ktere maji rysky, vetsinou 17 litru, ale jsou i vetsi.
Tech 20 tam budete mit letos poprve, tak jsem take zvedavej, jak si s tim poradite. Tipuji, ze vetsina zavodniku to nevyuzije a bude mit do 17 litru nebo i mnohem mnohem mene.

Pawy - Profil | So 16.3.2024 22:22:54

Ahoj, cejchované krabičky/ dózy...kde seženu? Jak vypadají? Mají třeba na sobě nakreslenou odměrku? Chápu to dobře?
Díky moc.

Martin M. - Profil | Ne 17.3.2024 2:09:16

Ahoj, hledej "odmerne misky" na rybarskych eshopech. Musi to byt tento typ a velikost jsou 125, 250, 500, 750, 1000 ml. Zadna stupnice na nich neni, pocita se vzdy jako by byla uplne plna, i kdyz jeji velikost nevyuzijes naplno.
To s tim cejchovanim ber s rezervou, zadna z tech veci uredni cejch overujici objem samozrejme nema, prepisuje se to v pravidlech porad dokola, melo by tam byt spise standardizovane odmerky.

jak41 - Profil | Ne 10.3.2024 22:04:43

Pardon, ještě jednou. Ruku nelze použít jako signalizator záběru, takže jak je běžné, že má člověk prut opřený o nohu, a ruku na něm, to je taky špatně? Stačí mi názor, díky.

Martin M. - Profil | Ne 10.3.2024 22:09:34

Jen nesmis drzet vlasec mezi prsty, jako ze na cit. Prut pri cekani na zaber muzes drzet a mit ho treba na stehne, pokud lezi aspon jednim bodem na podpere.

jak41 - Profil | Po 4.3.2024 22:01:11

Ahoj, rád bych se zeptal na něco ohledně závodního řádu .
- Délka návazce min. 50cm od spodní strany krmítka, takže reálně musí být delší, podle délky přívěsu krmítka+ vlastní krmítko+ 50cm návazec?
- rezervní pruty musí mít prázdná krmítka a háčky- při nahozeném prutu nelze připravovat druhý prut?
Díky

Martin M. - Profil | Út 5.3.2024 0:32:47

Ahoj, ja asi nemam mandat na vyklad pravidel, ale chapal bych to tak, ze ano, delka navazce musi byt 50cm plus ten kousek od spodni hrany krmitka po zarazku (cca 50+10cm) a ano nemuzes si nastrazovat druhy prut, kdyz prvni mas nahozen.

Pawy - Profil | Pá 16.2.2024 14:39:28

Ahoj,
jste na závodech. Nalevo třicet chlapů, napravo třicet chlapů. Pře vámi sektor dlouhý více než 200m. Začali by jste chytat co nejdále od břehu aby jste chytali tam, kde ryby mají klid, nebo by jste zvolili raději chytání na 40m, ale přesných 40m. Závody jsou v methodu na soukromáku, takže o kaprech (asi:)).
Díkec.

Martin M. - Profil | Pá 16.2.2024 21:29:05

Ahoj, ja bohuzel method zavody nechytam, ale co vim, tak to tak opravdu byva, ze je lepsi nahazovat co nejdal za ostatni a chytis vice ryb, nez chytat nejak hezky a lepe blizko. Ale zkusenost s danym revirem je dulezitejsi, nez co si zde napiseme. Doporucil bych orientovat se, co a jak chytaji souperi, a velmi rychle na to reagovat. Nechat si vice moznosti, nespolehat jen na jednu. Tim myslim napr. kdyz nikdo nic nechyta a souper chyti kapra z nejake vzdalenosti, tak bych necekal az chyti druheho nebo tretiho, ale minimalne bych se pripravil na to, ze do te vzdalenosti pujdes brzy take, coz zmanena treba si ji zacit krmit, nebo aspon jit namerit na tyckach a byt pripraven vyzkouset. Take byvaji zavody opakovane na stejnych revirech a je dobre vedet, co fungovalo minule. Dobri zavodnici se hodne ptaji a take hodne poradi tem co se ptaji, i treba aby jim udelali zavazek priste taky poradit atd.

Havelikejna - Profil | Ne 27.8.2023 9:26:02

Zdravím měl bych zájem začít s závodit ve feedru :) Mohu se zeptat jak se stát závodníkem ? Myslím tím co se týče po "papírové" stránce.... Kam se přihlásit, co je potřeba vyřídit a jak s tím vyřízováním vlastně vůbec začít... Abych mohl závodit lru feedru ?

Martin M. - Profil | Po 28.8.2023 10:28:10

Ahoj, po papirove strance na oficialni LRU feeder zavody potrebujes "registraci sportovce" s vylepenou znamku na prislusny rok - oboje vyridis zde: https://www.rybsvaz.cz/index_old.php?page=rada%2Fregistrace_zavodniku&lang=cz&fromIDS=

Dale pokud se chces prihlasit do nejake oficialni serialove souteze (divize), tak na zacatku roku bude na webu CRS zverejnena prihlaska. (tady nekde https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/o-crs/sport-a-mezinarodni-cinnost/lru-feeder/category/21-soupisky-tymu)

Asi nejlepsi je ozvat se zastupci tveho kraje, dat mu vedet ze mas zajem at s tebou pocita a at te navede, jak dal postupovat.
https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/rada-crs/odbory-a-komise/adresar-clenu-odboru-lru-feeder

rybař01 - Profil | Po 7.8.2023 7:16:22

ahoj příští rok bych se chtěl zapojit do feederovích závodů mládeže ale ne vím kde a jak mohly by jste mi nějak poradit předem moc děkuji a hodně štěstí

Martin M. - Profil | Po 7.8.2023 12:15:58

Ahoj, na webu CRS je oficialni seznam zavodu pro aktualni rok
https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/o-crs/sport-a-mezinarodni-cinnost/lru-feeder/terminovy-kalendar-feeder-2019
zde najdes chystane detske zavody (moc jich nebude). Nejdrive jen termin a misto, a cca 3 tydny pred zavodem je zde zverejnen i program zavodu vcetne vsech potrebnych informaci. Na detske zavody se vetsinou muzes rovnou prihlasit, pripadne se zeptas poradatele, na ktereho je u zavodu vzdy zverejnen kontakt. Zavody na pristi rok tam budou nejdrive tak v unoru, spise pozdeji.

Dale bys mohl kontaktovat nejblizsiho zastupce "lovu ryb udici" (LRU) ve svem kraji (nevim odkud jsi) a poptat se jej, ktere zavody by ti doporucil. Nekdy se i v "dospelackych" zavodech vyhlasuji samostatne detske kategorie. Porada se i mistrovstvi republiky pro mladez, kam se rovnez muzes rovnou prihlasit.
https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/rada-crs/odbory-a-komise/adresar-clenu-odboru-lru-feeder

Doporucuji sledovat i www.feederpoint.cz, kde se vetsina pozvanek na zavody zverejnuje.

Chapu, ze to je vse zamotane a neprehledne (sam jsem ted ten odkaz na seznam konkatku hledal na webu CRS asi 10 minut), takze az budes nekomu z poradatelu nebo zastupcu LRU psat dotaz, jestli se smis zavodu zucastnit a za jakych podminek, tak se nemusis stydet ze to nevis nebo neumis zjistit sam, a ptat se jej uplne na cokoliv.

KubovecKarel - Profil | St 15.6.2022 12:51:33

Ahoj,
chystáme se s kamarádem na první LRU feeder závody a jelikož na řeku vůbec nechodíme (tyto závody budou na řece Vltavě) , tak úplně přesně nevím jakou gramáž prutu zvolit, sílu vlasce apod.
Sleduji snad všechny videa od Mrk.cz, zejména Martina Maťáka, ale zřejmě v žadném videu( možná se pletu) jsem neviděl specifičtější radu ohledně mého dotazu.

Prosím o vaše rady :).

Děkuji

Martin M. - Profil | St 15.6.2022 13:11:54

Ahoj, pokud je to Duo cup v Hluboke nad Vltavou, tak se tam bezne chyta s 40-60g krmitky, takze pruty kolem 80-100g. Kmenovy vlasec treba 0.22mm, ale vetsinou i tam vsichni chytaji s pletenkou + 4m sokovky z 0.25 vlasce.
Sestava klasicka prubezka, 60cm navazec 0,10 az 0,12, hodne cervu do krmeni a na hacek 1-2 cervy. Na jare tam bylo dost mensich karasu, prevazce se ale chytaji cejni a jeseni tak kolem 40cm prumer.
https://www.mrk.cz/miniclanky.php?id=33673
https://www.mrk.cz/miniclanky.php?id=37586

KubovecKarel - Profil | Út 10.5.2022 11:39:51

Ahoj,

jaké používáte na feeder závodech nejčastěji krmení na kapry?
Značka popř. příchuť.
Díky 😁

Martin M. - Profil | Út 10.5.2022 12:25:52

Ahoj, zavody v lovu kapru nejsou obvykle, spise byva kapr jen doplnkova ryba. Zazil jsem vylozene kaprove zavody jen asi 2x a to jsem michal nejaky sensas carp fine + ttx + kukurici ci tak neco. Pokud to je na soukrome vode plne kapru, vsadil bych spise na masove smesi a peletky + kukurici + masnaky. Pokud se maji chytat jen kapri a hodne, tak klidne jen kukurice a zatkovat ji jen nejakou neutralni smesi (kukusrot....). Vice "na kapry" bude krmeni prave s tema peletkama a kukurici nez ze by se specialne na kapry dalo zlomit vnadici smesi. Vyhnul bych se silne aromatickym smesim, spise ty ostre vune jeste naredit necim neutralnim.

Maverick0 - Profil | Ne 27.3.2022 21:11:15

Ahoj,
Poprosím, kterých závodů se jako jednotlivec můžu účastnit s platnou sportovni registrací ?
Díky

Martin M. - Profil | Ne 27.3.2022 21:42:39

Ahoj, asi kterychkoliv krome prvni a druhe ligy a divize. Ale zalezi, jak si to poradatel konkretniho zavodu navrhne. Pred zavodem se zverejnuji propozice aspon 14 dni predem a tam se doctes detaily, nebo se zeptas primo poradatele. Kdyz si najdes nejaky zavod nebo seznam potencionalnich zavodu, tak pak ti mohu odpovedet konkretneji.

asoa - Profil | Pá 18.3.2022 14:23:03

Ahoj Martine, nechal jsem se ukecat a koncem dubna se chystám na první gulášovky.
Bude se chytat na asi 3,5ha rybníku.
Poradíš, jak by jsi začal ty?
Přesny nahazování a klipování je jasny, jde mi spíš o typ krmení slané, sladké, přidání partiklu, červů atd..
Jak často přehazovat, na co zkoušet chytat, jak dlouhej návazec mít

Martin M. - Profil | Pá 18.3.2022 15:19:01

ahoj. Muzuti jen obecne poradit, ze bys mel mit vymysleno nekolik taktik, nekolik lovnych mist a stridat je hledat, co funguje. Necekat, az to zacne fungovat, ale jit uspechu naproti. Urcite bych si nachystal method feeder jako jednu z taktik, dale klasicky feeder s 40cm navazcem, jeden krmici prut s vetsim krmitkem a byt co nejvice aktivni - krmit casteji a vice nez ostatni, nahazovat casteji nez ostatni, nahazovat tam kam ostatni nenahazuji, sledovat uspesnejsi lovce a kopirovat je... Jestli slane nebo sladke krmeni, je strelba do slepa, to ti neporadim. Stejne tak slozeni krmene smesi vcetne partiklu, pelet a cervu, to bych musel vedet, co tam je za ryby, v jakem poctu, ktery druh a velikost ryb je nejdulezitejsi pro dobry vysledek, jake je bodovani atd. I pak bych jen tipoval, co muze fungovat a mozna by ses k tomu zbytecne upnul a nezkousel jine veci. Jak rikam - je potreba vyzkouset mnoho veci a hledat taktiku, ktera ti bude behem 30 minut fungovat, jinak zacit znovu a jinak.