Ze zasedání Republikové rady ČRS (prosinec 2016)

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 8.12.2016

fotojakes - Profil | Čt 15.12.2016 15:03:19

Drozďák >> mě ten tvůj příspěvek vyzněl jak kdybys sepsal chartu :-) Pak s tím souhlasím, ale věř mi, že jsou horší věci, než ti staří pánové, kteří vyrostli v tom jiném společenském systému. Vem co dnes a denně vidíme v politice (intriky, podvody, machinace, likvidace nepohodlných úředníků, kteří se nechtějí namočit) a jsou tací, kteří to "importují" mezi rybáře.

Drozďák - Profil | Čt 15.12.2016 14:37:47

fotojakes >> to není o rudý knížce na prdeli, ale o způsobu myšlení. Bolševikama je prošpikovanej třeba Brusel. Taky náš státní aparát. Mimo jiné i ČRS. Na MRKu jich najdu taky jak nasráno.

Pr3v1t3k - Profil | Čt 15.12.2016 14:31:30

Fishky >> Ty jsi takovej charakter, že kdybych byl jednorožec tak vybleju duhu

fotojakes - Profil | Čt 15.12.2016 14:08:46

Fishky >> vzhledem k datu narození zasazoval bolševikům zdrcující údery jako jediná mánička na ZŠ, kde dokonce ani domácí úkoly nenosil :-D

rybomil - Profil | Čt 15.12.2016 13:58:08

No Dozďák už tady něco v tomhle stylu psal tuším vícekrát. Není to v principu špatný, samo mělo by to svý pro a proti. Tak jako když vznikne " samostatně " hospodařící MO, nemají všechny stejné podmínky a stejnou startovní čáru. Podle toho to pak i vypadá. Některý tyto MO v podstatě jenom zdražily, skladba ryb v revíru cca zůstala. Výhoda je v tom, že jen oni rozhodujou, kdo jim tam za jakých podmínek bude chodit lapat.
Svaz jako celek má nějaký nevýhody a taky výhody např. v tom množstevním nákupu násad počínaje tím kapř všudypřítomným a konče monte nebo odkrmený úhořík.
V době kdy je více než převážná většina rybolovců káčkař, občasně loví cca 90% lidí taky toho kapře to na nějaký náhlý až velký změny nevidím. Ledovec, který rostl cca 50 let roztaje asi pomalu ? Jsme přeci v CZ.

Fishky - Profil | Čt 15.12.2016 13:40:33

Drozďák >> co že to s tebou? Neblbni, bolševikovi jsi u zadku, svou výjimečnost si snažíš dokázat ostrými lokty i jazykem, ale moc u toho duníš, tudy cesta nevede kemo :-D

Svaz je super, o tom žádná, ale jako všude se i zde najde kopec chyb, každopádně klidně dej příklad soukromé vody, která je tím pravým ořechovým, kudy by se měla naše příroda (vodní fauna a flóra ubírat). Co je tím morálním a etickým kodexem budoucnosti, ha? Ticho... :)

FRANK71 - Profil | Čt 15.12.2016 13:24:28

Fishky >> vždyť to říkám zas hovínko. Sice dlouhé, ale hovínko.

Drozďák - Profil | Čt 15.12.2016 13:17:09

Fishky >> co bych tam dělal? Se mnou to bolševický vohnouti a lemplové neměli nikdy lehký a tady by to platilo dvojnásob. No a kdyby se mi dostal do rukou takovej FRANK 71, propagátor tezí "stát má zařídit a postarat se", to by teprve bylo něco. Stát dokáže jediný. Hrabat se lidem v kapse, za jejich prachy organizovat jejich život a vyrábět individua s defektním způsobem myšlení, jako je FRANK 71.
Vy dva zvlášť jste dvojka bez kormidelníka. Mějte se, pánové....:-))

Fishky - Profil | Čt 15.12.2016 13:13:15

FRANK71 >> ale slohovky mu jdou pěkně, je ho tu škoda, měl by jít na svaz dělat čilimníka

Drozďák - Profil | Čt 15.12.2016 13:09:14

FRANK71 >> aspoň neumřeš blbej. Není zač

FRANK71 - Profil | Čt 15.12.2016 12:54:52

Děkujeme Drozďáku. Pane Bože za co:

Drozďák - Profil | Čt 15.12.2016 12:43:07

Přitom je to jednoduché. STačilo by celý institut celosvazového hospodaření rozprášit na atomy a všechny kompetence ponechat na úrovni ÚS. Systém přerozdělování peněz a redistribucí je pro hospodaření obecně ta největší smrt, protože vždycky bude k někomu nespravedlivý a především je absolutně nešetrný a neprůhledný. To platí pro stát stejně, jako pro ČRS. Při takové atomizaci by vzala za své velmi rychle i existence Rady ČRS a hnedle máme skoro kilo mega v talonu.
Jenže s takovými kroky jde ruku v ruce i nutné zvýšení nákladů na službu, čili by řadové členstvo muselo sáhnout hlouběji do kešeně, možná i násobně více proti současnému stavu. Stejně tak jako možnost navštěvovat x revírů po celé ČR, zkrátka i ten obrovský benefit, který nám závidí celý svět by šel do kytek.
Zároveň s těmito pofiderními benefity by ale šel do prdele celý systém řízení od reality odtržené Rady ČRS a s ním i centralistický, polostátní systém řízení poplatný době svého vzniku, od které ušel dopředu sotva pět kroků.

Všichni neustále nadávají na systém, absenci ochrany ryb, malomocnou lobby v podobě ČRS při konfrontaci s ostaními subjekty atd. A ti samí lidé při možné realizaci výše uvedených představ trsají svatého Víta, protože by přeci mohl Svaz zaniknout, jejich nároky na všelidovou zábavu také a kdo tedy vlastně bude ty zájmy rybářů před jejich vnějšími nepřáteli hájit?
A v tu chvíli se popadám za břicho. Z pohledu zájmů rybářů minimálně status quo, pánč by mně vážně zajímalo, kolik toho činovníci Svazu a zejména Rady ČRS za posledních deset let uhájili. A fakt nemusíte přesně, stačí přibližně. A ten zbytek? Spousta věcí bude jinak. Už to nebude skoro zadara, už to nebude všude a možná ani pro všechny, ale taky je možné, že to nebude nutně stát dalších x let za stejný hovno jako teď. Když ale z hovna sundám lopuch neznamená, že předtím smrdělo míň. Navrch to, co najednou vidím, mohu také snáz uklidit...
Tím lopuchem není nikdo jiný, než Rada ČRS v čele se svým celosvazovým hospodařením, jehož principy musejí být nutně přinejmenším 20 let v klinické smrti. A furt do tý mrtvoly cpát další kapačky, vždyť je to fakt k smíchu.

Sa(l)micka - Profil | Čt 15.12.2016 12:11:49

fotojakes >> Jo, to právě nějakým stylem je co se týče nějakých peněz - jihočeši mají nejvíc. A teď by chtěli nejvíc i z dalšího rozdělování. Recht mají lidi v tom, že jim do revírů patří valná většina velkých vodních ploch, kam jezdí všici. A teď babo raď.

Mrknato - Profil | Čt 15.12.2016 11:12:33

FRANK71 >> Peníze z redistribuce jsou slušný, to jo, ale víš ty kam jdou? Jestli podle toho, kde se ty ryby uloví, pak na menší řeky nepůjde nic, jestli se to nechá na 1-2 lidech, tak to smrdí......

rybomil - Profil | Čt 15.12.2016 11:02:47

fotojakes >> To máš těžký.Podle mě JČ ÚS potřebuje takový držitele CS permic jako jsem byl já. Tedy člen v SÚS , ale chytal v JČ, bo bydlel v Ta. Za rok jsem vykázal v UL 40 -50 kg SU, 10 kg Š a CA + něco kapře, 150 docházek.
Jenže Lipno je vyrabovaný, Orlas asi žumpa, Hněvky ovládá lodní looby, Lužnice už taky není to co bývala, malý vody tam ošefují místní + důchodi. Na Trnávce vopruzuje RS všechny co nemají JČ permice, místní si vyhrazují fleky, lov na více prutů atp. Na VIP revíru Hadina pomalu žádný dravci nejsou, takže tam taky nejedu, ikdyž ten ing. co to ( ASI ) vymyslel to tady pořád propaguje a nás agituje. Výsledek - už tam prostě nikam skoro nejezdím.
Když je nás takových více, dopadá to na přísun peněz. Před pár roky se říkalo, že SÚS má cca 2,5 x víc prodaných permic než JČ. Pokud udělají další VIP revíry za silný prachy, ztíží BPVRP, případně jiný spešl extra vymyšlený blbosti, úbytek prodaných permic, případně členů v jejich MO bude ještě vyšší. a návštěvnost revírů ( ASI ) taky klesne.

Jako nechápu třebas proč nasadí 20cm potočáčky na MP, nedají hájení aspoň 14 dní a hned pár dní nato nasypou na ty samý revíry duháky ( rybu k odchytání ). Na P vodě RS kontroluje zda mají muškaři BL háky a 1 km odtud na MP bouchají cíleně v době hájení nasypaný nemírový potočáčky dědci na bílý červy. Na posrání tenhle jejich systém.Nasypal bych v září duháky a po jejich odchytání např. koncem listopadu potočáky a vodu do konce roku klidně zavřel nebo omezil druh a velikost nástrah do 16. 4.

fotojakes - Profil | Čt 15.12.2016 10:30:17

computerfish >> já neposuzuji to přerozdělování za společné hospodaření, ale protože na naší konferenci tam jeden člověk srovnával ceny povolenek, počty členů a rozlohu revírů, dohledal jsem si ty údaje abych byl v obraze a vylezlo mi z toho tohle.

Pokud máš jako uživatel revíru na péči (zejména zarybnění) peníze od 3,6, nebo 15 lidí je diametrální rozdíl, takže jihočeská povolenka by měla být podstatně dražší, než ta v Praze, ale není tomu tak. Proto chápu jihočeské snahy o získání více prostředků ze společného (CS povolenek), ale jestli jsou oprávněné nemám tušení, neb k tomu nemám dost informací.

computerfish - Profil | Čt 15.12.2016 10:10:20

fotojakes >> Hektary ti nic neřeší. Podstatné je, kdo na nich loví. Zda jen jihočeští nebo i cizí. Když to přeženu a zobecním na tvůj svaz. Vaše MO má své revíry, ale nikdo na nich mimo členů vaši MO neloví. Mají ti ostatní za užívání tvých revírů tvými rybáři platit i když na nich neloví? Takže vůbec není jasné, jaká množina cizích rybářů jihočeské revíry využívá ale platit budou všichni? Je hodně revírů na které "cizí" léta vůbec nechodí a neplatí to jen pro jihočeské.

FRANK71 - Profil | Čt 15.12.2016 9:29:30

fotojakes >> na druhou stranu se jim daleko více peněz vrátí v redistribuci.

Mrknato - Profil | Čt 15.12.2016 8:15:49

Nebo podle puštěnejch ryb a počtu biwi two mann na 1 ha. To by bylo ještě spravedlivější..... a odráželo by to moderní evropské trendi.

VL.K. - Profil | Čt 15.12.2016 7:13:39

fotojakes >> Jirko BINGO.....to je asi ten problém co je pálí....oni mají taky cca 8000ha revírů což 2x víc než ostatní.....moc jsem to ještě nestudoval, ale asi by bylo spravedlivější to přerozdělovat podle hektarů, ale fakt nevím, jen můj názor.

fotojakes - Profil | Čt 15.12.2016 1:38:44

Sa(l)micka >> Jihočeši chtějí upravit statutu společného hospodaření, respektive přerozdělování prostředků v něm. Víc nevím.

Co je ale snadno dohledatelné jsou počty členů a hektary jednotlivých ÚS, v tabulce je počet členů na jeden hektar v daném ÚS. V tomto směru má JČ značný hendikep oproti ostatním a nejspíše to s tím souvisí. Když ti péči o jeden hektar vody platí 3,6 rybáře, nebo 15 rybářů jako Praze, je to sakra rozdíl. U MRS to vychází myslím kolem 10 rybářů na hektar.

Sa(l)micka - Profil | Čt 15.12.2016 0:56:53

Nějak vám nevim, pánové... z jedný strany slyšim už x let pořád to samý: "Jihočeši zase řvou, maji prej málo, chtějí při rozdělování nejvíc peněz ze všech, ale vyhovět jim? Jak by pak zbylo na ty ostatní?" --- no a pak si tady přečtu tady tuhle debatu a zas nevim, co si mam myslet.

Mrknato - Profil | St 14.12.2016 23:18:58

knedlicek12345 >> Knedlíčku, na názor, byť divný má právo každý. Chovat se jako hňup a hulvát, může také každý, ale pak si musí hledat posluchače jinde, třeba v ignoru.