Lepší kapr na pánvi než tuňák v konzervě

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 28.4.2010

retrívr - Profil | St 5.5.2010 13:23:26

Vítek - vybrat musíš všechno, to je jediný problém.

Vítek - Profil | St 5.5.2010 13:21:02

retrívr >> mňam! díky! ale co se svalovýma kůstkama?jednou jsem dceruně oprahnul pár karasů, a jí škrábla kůstka malá, tak se asi bude ošklibovat.

retrívr - Profil | Út 4.5.2010 20:57:04

Vítek -vem tři pěkný karase / jen očištěný/, uvař je s bobkem,pepřem,novým kořením,trochu osolené.Po uvaření stáhni,ober maso /to je nejhorší práce/, přimíchej nějakou kunovjanku,či jinou naloženou zeleninu, kterou máš rád,lehce podpoř nakrájenou okurkou.Lehce dosolit,opepřit.Zadělej majonézou, kterou podle chuti zlehči zákysem, či jak jsi zvyklý.Řeď vodou ze zeleniny.Za dvě hoďky v lednici, i dřív je to super.Toto je spíš do "sladka".To jsi ale schopný korigovat dle chuti.Zkus to, uvidíš.

TWIN 69 - Profil | Út 4.5.2010 20:38:58

Vítek >> taky dobrý nápad,hovězí je SUPER!!!

Kocháč - Profil | Ne 2.5.2010 21:29:58

V týhle respublice žerem evropskej odpad ve velkým, tak už je celkem jedno jaká to je ryba a jaký kvality a jestli od Ytonga Chuna nebo Josefa Nováka rybníkáře.

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 21:25:17

antony >> to už bys měl vyjít do ulic!!!

antony - Profil | Ne 2.5.2010 21:18:18

Kde si ten rákosník toho pangasa vypěstuje, je mě srdečně jedno. Ideální řešení bude, když se to tady skoro nikomu nelíbí je - nekupovat. Oni to sem potom třeba přestanou vozit, když bude odběr minimální.
Na progamu discovery jedenkrát (určitě vícekrát) byl dokument o životních podmínkách pangasů a podobných sumečků a opravdu to přirovnání té vody ke sračkám není až tak moc mimo mísu.
hola
antony

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 21:06:46

TWIN 69 >> nejlepší vepřový je hovězí!!!

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 21:02:03

tuzemak >> z kapra je nejlepší vepřový řízek!!!

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 21:01:00

tuzemak >> oni to pěstují v nějakých lagunách, tak to asi nebude kontaminované.

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 20:57:52

Vítek >> opravdu skoro každáá,do udírny opravdu raději hodím pár cejnů,mě ten blivajz opravdu vůbec nechutnal,tak proč si tím kazit jídelníček...

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 20:56:06

tuzemak >> každá ryba se dá přinejmenším vyudit muhehe

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 20:53:59

Vítek >> už od pohledu ten pangasius či jak se ten blivajz menuje vypadá hrozně,soused ho dělal a věř,že ryby umí na 1,prostě to zkoušel,zlatá plotice či cejn,jako rybář necítím potřebu si rybu kupovat v obchodě,to bych byl hodně špatný rybář ha hááá

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 20:50:02

tuzemak >> to by mě zajímalo, kdo je tady rozežranej :-DDDD trochu tučnější sumík. určitě bude pangasius chyutný vyuzený.nad kuchyňskou přípravou si třeba trochu namáhat rozum, a né hned šmahem zavrhovat.teď třeba hledám recepty na kuchyňskou úpravu karasů.tak se ukažte, fajnšmekři!

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 20:31:58

tuzemak >> v tomhle máš pravdu.to je ta rozežranost

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 20:22:57

TWIN 69 >> máme hodně dobrých ryb,na co si kazit chutě nějakým blivajzem...

Bláža - Profil | Ne 2.5.2010 20:11:13

Bulk >> Taky se mi zdá, ne že bych ho jedl každej tejden, ale jednou za čas ano. Když má manželka chuť na ryby, a tahle je pro ní nejschůdnější. Když se dobře připraví, tak je to slušná strava. Chce to jen trochu fantazie.....

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 20:09:17

tuzemak >> a nebo úhoř,sumec,candát a další chutné rybičky

Bulk - Profil | Ne 2.5.2010 20:07:48

Libí se mi, jak někdo někdy a někde zaslechl, že se pangasius chytá v ústí řeky, ve který plavou hovna a podobný věci. A že je to hnusná ryba, která je plná škodlivých látek.

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 20:02:51

TWIN 69 >> svatá pravda,zlatý tuňák či kapr...

Bláža - Profil | Ne 2.5.2010 20:01:06

Tak zase po dlouhé době jsem kapra prohnal teplým kouřem, a moho opravdu dosvědčit, že potěšil.... ;o))))

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 19:59:48

tuzemak >> ať si každej jí co mu chutná.ale ten pengasius je fakt o ničem.jednou jsem to ochutnal a šlo to do WC.Zlatý tuňák!!!

strejka - Profil | Ne 2.5.2010 19:58:20

kampaň Ryba domácí aneb proč bychom si nezalhali, když nám za zadkem stojí měšeček se sto miliony ze státního rozpočtu...

Venca888 - Profil | Ne 2.5.2010 19:57:58

tomashr >> tak jasně, že to normy drží... o tom žádná... to ale neznamená, že to nemusí bejt sračka. :-)

Venca888 - Profil | Ne 2.5.2010 19:55:14

Vítek >> já myslim, že je to dost humus... ale proti gustu žádnej dišputát...:-)

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 19:55:11

Brožeděj >> reagoval sem na pangase,ne na tuňáka

Brožeděj - Profil | Ne 2.5.2010 19:53:10

tuzemak >> nevim v jakém tesco, ale já teda filety tuňáka v mrazácích nenašel. Ona to tak levná ryba (v celku) není. To tak ještě ten hnus pangase nebo tresky

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 19:51:32

TWIN 69 >> nenažraný čech si to rád koupí,vidím to u nás v TESCU jak sou lidi nenažraní,je to laciný tož narvem toho plný mražák..

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 19:49:47

tuzemak >> Vietnemci s ním krmí tak max. prasata a zbytek posílají do EU

tuzemak - Profil | Ne 2.5.2010 19:47:55

Vítek >> to jsi asi nejedl jinou rybu,když o takový sračce můžeš říct,že chuťově nejní zlej,já osobně sem ho jen ochutnal a větčí srákoru sem nikdy nejedl..

tomashr - Profil | Ne 2.5.2010 19:39:37

Venca888 >> Četl jsem na to nějaké docela seriózní rozbory a v současnoti by měl být pangasius kvalitou z hlediska zdravotních norem v pohodě. Vietnamci s tím měli pár průserů, když s pangasiem začínali (tak před 10ti lety), kdy jim byly odmítnuté některé dodávky z EU, ale podle všeho se dokázali dost rychle poučit. Některé současné články na téma, jaká je pangasius sračka spíš smrdí úmyslem konkurence, o pravdivosti bych ale dost pochyboval.

Jiná věc je ale kvalita masa z hlediska chuťového a tam mě tahle ryba moc nezaujala, je to takové "blemcavé", navíc evidentně často zamraženo se spoustou vody - nezaujalo mě.

Vítek - Profil | Ne 2.5.2010 19:11:53

Venca888 >> chuťově není zlej, ale kolik je v něm kadmia by dobře bylo znát :-/